به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن صادقی روز پنجشنبه در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که با دستور کار بررسی مسأله ناترازی انرژی در واحدهای تولیدی استان برگزار شد، افزود: برای حمایت از سرمایه گذاری های داخلی جهت احداث نیروگاه های برق در استان، جهت گیری ها و اولویت های پرداخت تسهیلات بانکی باید مدنظر قرار گیرد.
وی به اولین نشست استانداران با رییس جمهور اشاره کرد و ادامه داد: موضوع اصلی در این نشست بحث ناترازی انرژی در استان ها بود و قرار شد تا مدیریت این قطعی ها به استان ها واگذار شود و استان ها متناسب با شرایط و اولویت ها در این زمینه تصمیم گیری داشته باشند.
صادقی به لزوم افزایش سهمیه انرژی استان اشاره و اظهار کرد: در برخی استان ها میزان تولید برق با میزان سهم آنها توازن و تناسب ندارد و انتظار بر این است مازاد تولید به افزایش سهمیه نیز منجر شود و باید این مسأله را دنبال کنیم .
استاندار زنجان بر لزوم تشکیل کارگروه برای بررسی دلایل و راهکارها در خصوص مدیریت ناترازی انرژی در استان تاکید کرد و گفت: این کارگروه باید متشکل از بخش خصوصی و دستگاهای خدمات رسان باشد.
صادقی از وجود پنج هزار و ۴۰۰ بنا در باغشهرهای زنجان خبر داد و گفت: این واحدها در این شرایط از برق و گاز استفاده می کنند و لازم است این موضوع هم مدیریت شود.
وی همچنین به برخورد با واحدهای فعال و غیر قانونی در رمز ارزها تاکید کرد و افزود: در کنار این اقدامات، ترویج فرهنگ کاهش مصرف در واحدهای تجاری و مسکونی نیز می تواند به تامین انرژی در واحدهای تولیدی کمک کند.
صادقی به رویکرد دولت چهاردهم در افزایش اختیارات استانداران اشاره کرد و گفت: با تحقق این موضوع در خیلی از حوزه ها از جمله انرژی می توانیم مسائل را به صورت استانی دنبال کنیم .
وی بر لزوم توجه به مدیریت ناترازی ها در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت اشاره کرد و افزود: واحدهای تولیدی و صنعتی را می توان در سه سطح میزان سرمایه گذاری، تعداد کارگر و آسیب های وارده به حوزه سرمایه ای در قطعی های برق دسته بندی کرد و از این اطلاعات برای مدیریت مناسب قطعی ها بهره گرفت.
صادقی همچنین بر لزوم عدالت در مدیریت خاموشی و متعادل کردن سهم استان در این حوزه تاکید کرد و گفت: قطعی ها باید بر اساس جدول اعلام قبلی باشد.
وی با اشاره به موضوع سوخت جایگزین به عنوان راهکاری برای مدیریت ناترازی انرژی اشاره کرد و گفت: در صورت استفاده از این ظرفیت باید تامین سوخت هم در واحدها به موقع انجام شود .
استاندار زنجان همچنین بر ضرورت تصمیم گیری موثر برای مسایل حقوقی ناشی از ناترازی همچون مباحث مالیاتی و اقساط بانکی تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: همراهی و نقش آفرینی بخش خصوصی نیز در حل مشکل ناترازی می تواند به حل مسائل کمک کند.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای زنجان نیز در این جلسه، گفت: این شرکت ۱۸ مشترک صنعتی دارد که ۱۳ مورد آنها در استان زنجان و مابقی در استان قزوین مستقر است.
پروانه برهانی اظهار کرد: در زمان حاضر مشکل برق ناشی از کمبود گاز است.
برهانی به کاهش ذخیره سوخت مایع نیروگاهها اشاره کرد و گفت: صنایع باید در این شرایط، میزان بار خود را به حداقل برسانند تا از این معضل عبور کنیم.
وی گفت: در کنار اهمیت تامین انرژی مورد نیاز واحدهای صنعتی دغدغه ما تامین پایدار برق است از این رو انتطار همکاری و همراهی را داریم.
رحیم سلیمانی نژاد مدیرعامل شرکت گاز استان نیز در این جلسه به پیگیری ها برای حل مشکل انرژی در استان اشاره کرد و گفت: اکنون با شرایط خاصی مواجه هستیم و در وضعیت حاضر باید با همراهی و راهکارهایی مثل سوخت جایگزین و افزایش سهم انرژی استان بخشی از مسائل را حل کنیم.
نظر شما