به گزارش ایرنا از روابطعمومی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، عطا حسن پور روز پنجشنبه اظهار داشت: اشیای نقرهای غار کلماکره از موزه فلکالافلاک و اشیای تپه باباجان دلفان از موزه ملی ایران به این نمایشگاه ارسال شده اند.
وی افزود: این نمایشگاه پیش از این در پکن و شانگهای مورد استقبال علاقهمندان به فرهنگ و تاریخ ایران قرار گرفته بود، ۲۱۱ شیء و پنج اثر بازآفرینیشده (مولاژ) کشورمان به نمایش گذاشته شده است.
حسن پور بیان کرد: در نمایشگاه «شکوه ایران باستان» که به همت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران و با همکاری دولت چین برگزار شد، آثاری از غار کلماکره و تپه باباجان لرستان در کنار منتخبی از آثار موزه ملی ایران و آثاری از موزه تخت جمشید و موزههای منطقهای رشت و گرگان و مکانهای مهم دورههای مختلف مانند تخت جمشید، پاسارگاد، چغازنبیل، شوش، ارجان، زیویه، حسنلو، مارلیک، سیلک، سیراف، هرمز، نیشابور، تخت سلیمان و کنگاور در معرض دید علاقمندان قرار گرفته شده است.
وی اظهار کرد: تپه باباجان دلفان توسط دکتر کلرمید گاف در دهه ۶۰ میلادی مورد کاوش قرار گرفته و منجر به کشف بنایی دو طبقه و فاخر به همراه اشیایی از جمله ظروف سفالی معروف به گونه لرستان و آجرهای منقوش منحصر به فردی شد.
حسن پور تصریح کرد: همچنین غار کلماکره نیز در اواخر دهه ۶۰ شمسی توسط سودجویان اشیاء عتیقه مورد غارت قرار گرفت و اغلب اشیاء این گنجینه که مربوط به دوره ایلام نو (حدود ۲۷۰۰ سال قبل) بود از موزهها و گالریهای شخصی خارج کشور سر درآورد.
نمایشگاه پرطرفدار «شکوه ایران باستان» با حضور علی دارابی قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی ، روز جمعه ۱۶ آذرماه در موزه منطقهای خودمختار سینکیانگ در اورومچی چین افتتاح شد.
آثار این نمایشگاه در حدود ۳۰۰۰ سال از تاریخ ایران از عصر آهن تا دوره صفوی را به نمایش گذاشتهاند و تا اسفندماه سالجاری در معرض دید علاقمندان قرار دارد.
نظر شما