بحران سیاسی در کره‌جنوبی؛ از استعفای رئیس حزب حاکم تا تاکید بر تغییر دولت

تهران- ایرنا- در پی استیضاح رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی به دلیل اعلام حکومت نظامی، رهبر حزب حاکم تحت فشارهای داخلی استعفا داد و همزمان یک نماینده سابق مجلس این کشور، پیش از اینکه زندانی شود بسیج نیروها را برای تغییر قدرت خواستار شد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری یونهاپ، پس از استیضاح یون سوک یول رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی به دلیل اعلام حکومت نظامی ناکام در ۱۷ آذر جاری، هان دونگ‌هون رهبر حزب حاکم «قدرت مردم» (PPP)، امروز در یک کنفرانس خبری استعفای خود را اعلام کرد.

هان که از متحدان نزدیک یون به شمار می‌رود، گفت: به دلیل فروپاشی شورای عالی حزب، ادامه فعالیت من به‌عنوان رهبر حزب غیرممکن شده است.

وی همچنین از تصمیم خود برای حمایت از استیضاح یون دفاع کرد و اظهار داشت: حتی اگر اعلام حکومت نظامی توسط رئیس‌جمهوری از حزب ما انجام شده باشد، دفاع از چنین اقدام غیرقانونی با ارزش‌های محافظه‌کارانه ما مغایرت دارد.

این استعفا در حالی انجام شد که تمامی اعضای منتخب شورای عالی حزب حاکم نیز اعلام استعفا کرده بودند و به دنبال این تغییرات، کوون سئونگ‌دونگ، رئیس تازه‌منتخب فراکسیون پارلمانی حزب به‌عنوان رئیس موقت این حزب منصوب شده است.

در همین حال، چو کوک رئیس سابق حزب کوچک مخالف «بازسازی کره»، امروز پیش از ورود به مرکز بازداشت سئول برای گذراندن محکومیت ۲ ساله خود، بر تغییر دولت تاکید کرد.

وی در سخنرانی خود گفت: حزب من باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از ادامه قدرت حزب «قدرت مردم» به کار گیرد.

چو که به اتهام تقلب آکادمیک مرتبط با فرزندانش و مداخله غیرقانونی در بازرسی دولتی محکوم شده است، حاکمیت حزب «قدرت مردم» را شریک اعلام حکومت نظامی یون دانست.

این بحران در حالی ادامه دارد که تحقیقات درباره اعلام حکومت نظامی یون و اتهامات مرتبط با آن در جریان است و دادگاه قانون اساسی نیز آماده بررسی روند استیضاح رئیس‌جمهوری می‌شود.

همچنین بیش از ۷۰ درصد ژاپنی‌ها در یک نظرسنجی که خبرگزاری کیودو نیوز برگزار کرده بود، ابراز نگرانی کردند که بحران سیاسی اخیر در کره‌جنوبی، ناشی از اعلام حکومت نظامی توسط یون، بر روابط دو کشور تأثیر بگذارد.

این نظرسنجی همچنین نشان داد که میزان محبوبیت کابینه شیگرو ایشیبا نخست‌وزیر ژاپن با ۳.۵ درصد کاهش به ۳۶.۵ درصد رسیده است؛ در حالی که نرخ نارضایتی به ۴۳.۱ درصد افزایش یافته است.

یون که از سال ۲۰۲۲ ریاست جمهوری کره جنوبی را برعهده داشت، تلاش کرده بود تنش‌های تاریخی میان دو کشور را کاهش دهد و همکاری سه‌جانبه با آمریکا را تقویت کند.

با این حال، بحران داخلی کره‌جنوبی و تعلیق اختیارات یون پس از رای پارلمان به استیضاح وی، چالشی برای دولت ژاپن محسوب می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha