گشودن گره کور طرح گاوداری ۱۰ هزار راسی خراسان‌شمالی

بجنورد-ایرنا- عملیات ساخت گاوداری ۱۰ هزار رأسی در ۲۷ اردیبهشت ماه سال ۹۹ در روستای خرم‌آباد شهرستان شیروان آغاز شد و متاسفانه با گذشت چندین سال همچنان نیمه کاره مانده و مقرر شد تا گره کور این طرح در سفر اخیر رییس جمهور به خراسان شمالی گشوده شود.

به گزارش ایرنا، ساخت گاوداری ۱۰ هزار رأسی شیروان که قرار بود با سرمایه گذاری یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در ۱۰۷ هکتار زمین، ظرفیت تولید سالانه ۶۵ یکهزار و ۷۰۰ تن شیر و هزار تن گوشت ایجاد و برای ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی کند همچنان بلاتکلیف است.

این طرح یکی از هفت طرح گاوداری است که توسط شستا در دست اجرا قرار گرفت و هدف از اجرای این طرح ها افزایش سهم شیر تولیدی این شرکت از سالانه ۱۸۰ هزار تن به یک تا ۱.۵ میلیون تن بود.

این طرح ها در راستای ایجاد عدالت اجتماعی و فقرزدایی از مناطق روستایی اجرا می شود و تحول بزرگی را در اقتصاد شیروان و استان خراسان شمالی رقم خواهد زد اما با گذشت سال ها این طرح راکد مانده و امید می رود در سفر نیمه اول دیماه رییس جمهور به استان گره آن باز شود و پرداخت تسهیلات برای راه اندازی در دستور کار قرار گیرد.

خراسان شمالی با یک درصد وسعت و جمعیت کشور دارای چهار درصد از جمعیت دامی کشور است و با ۸۰ هزار راس دام سنگین و ۲ میلیون راس دام سبک، روزانه ۵۰۰ تن و سالانه ۱۶۰ هزار تن شیر تولید می کند.

اجرای این طرح با سرمایه گذاری شستا، ۳۰ هزار راس دام مولد جدید به مجموعه دام منطقه خواهد افزود.

بیشتر بخوانید:

عملیات ساخت بزرگترین گاوداری خراسان‌شمالی؛ توقف در نیمه راه

پیگیری ایرنا نتیجه داد/ رفع مشکل کم آبی بزرگترین گاوداری خراسان شمالی

گشودن گره کور از طرح گاوداری ۱۰ هزار راسی خراسان‌شمالی

نبود تسهیلات علل روند کندی طرح

ظرفیت‌های بالای دامپروری در این شهرستان موجب شد تا اجرای طرح گاوداری ۱۰ هزار راسی این شهرستان توسط شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی(شستا) آغاز شود ولی تغییرات پیاپی مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری شستا علت کندی روند گاوداری ۱۰ هزار رأسی عنوان شده است.

این طرح دامپروری ۴۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و نیمه نخست امسال هیچ کار عمرانی برای این طرح انجام نشده است و مسوولان عدم نقدینگی منابع مالی و تامین آب شرب دام را از مهمترین علل روند کندی طرح و توقف در نیمه راه می دانند.

آب مورد نیاز این طرح که در ابتدا قرار بود از محل سد بارزوی شهرستان تامین شود اما خشکسالی ها و پایین آمدن سطح آب اجرای این طرح را با کندی مواجه کرد.

بر اساس نظر دست اندرکاران این طرح یک میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر آب در روز برای اجرای این پروژه نیاز است که با یک حلقه چاه آب تامین می شود و تاکنون هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل شستا برای گاوداری هزینه شده است.

قرار است این طرح طی چهار یا پنج مرحله به اتمام برسد که در صورت تکمیل فاز نخست با ۲ هزار راس دام مولد، روزانه ۸۰ تن شیر تولید خواهد شد.

نماینده سابق مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی پیشتر به رسانه ها اعلام کرده بود که متاسفانه شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی از زمان آغاز کلنگ زنی طرح گاوداری ۱۰ هزار رأسی این شهرستان تاکنون چهار مدیرعامل عوض کرده و این خود یکی از علل روند کندی طرح بوده است.

علی جدی از نبود پروانه ساخت این طرح دامپروری پرده برداشت و گفت که ساخت آن بدون مجوز شروع شده بود بدین معنا که مجوز تاسیس اخذ ولی پروانه ساختمان گرفته نشده بود.

بیشتر بخوانید:

ساخت بزرگترین پروژه گاوداری شرق کشور در شیروان آغاز شد

پنج طرح اقتصادی شیروان در سفر رییس جمهور تعیین تکلیف می شود

گشودن گره کور از طرح گاوداری ۱۰ هزار راسی خراسان‌شمالی

گره‌گشایی طرح در سفر رییس جمهور

نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی در این خصوص قول پیگیری برای تکمیل این طرح در سفر اخیر رییس جمهور به خراسان شمالی را داد و گفت: این طرح حدود چهار سال است که راکد مانده است و باید به نتیجه برسد.

عباس قدرتی افزود: ظرفیت بالای شهرستان در حوزه دامپروری می طلبد تا این طرح با سرعت بالایی اجرا و هر چه زودتر به اتمام برسد.

گاوداری ۱۰ هزار راسی شهرستان شیروان تاکنون به دلیل نبود تسهیلات و تعلل شرکت سرمایه گذاری متوقف مانده است.

شهرستان شیروان با داشتن ۷۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین رتبه نخست را در تولید گوشت قرمز خراسان شمالی را دارد و سالانه بیش از پنج هزار تن گوشت قرمز در این شهرستان تولید و روانه بازار می شود.

سرانه سالانه مصرف شیر برای هر نفر در خراسان شمالی ۱۳۰ کیلوگرم است که شمار گاوداری های شیری در این شهرستان ۲۲ مورد صنعتی و ۲ هزار مورد سنتی با جمعیت دامی کمتر است.

بیشتر بخوانید:

مجتمع گاوداری ۱۰ هزار راسی در شیروان ساخته می‌شود

۱۰ هزار میلیارد ریال در شیروان سرمایه‌گذاری می‌شود

شهرستان شیروان با ۱۵۷ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهر پر جمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد که قطب مهم دامپروری و کشاورزی استان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha