۱ دی ۱۴۰۳، ۱۴:۱۴
کد خبرنگار: 911
کد خبر: 85695882
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نقشه جامع پیشرفت و تحول، چراغ راه توسعه دیار الوند

همدان-ایرنا- "نقشه جامع پیشرفت و تحول همدان" که این روزها با استفاده از ظرفیت بدنه کارشناسی و مدیران دستگاه های اجرایی، جامعه نخبگانی و دانشگاهی، فعالان بخش خصوصی و عرصه های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی این استان در دست تدوین است را باید رویکرد جدیدی از برنامه ریزی و تدوین چشم اندازها و به مثابه چراغ راه توسعه دیار الوند دانست.

به گزارش ایرنا،در عصر کنونی که با پیچیدگی های زیاد همراه بوده و فناوری با سرعتی باورنکردنی رو به جلو حرکت می کند، هر جامعه ای باید یک نقشه جامع پیشرفت و تحول را به عنوان چراغ راه پیش روی خود داشته باشد تا متناسب با اقتضائات و شرایط روز مسیر رو به رشد خود را طی کند و از قافله توسعه عقب نماند.

از سویی دیگر، لازمه برنامه ریزی جهت پیشرفت و توسعه در جامعه کنونی بهره مندی از یک نقشه راه با مختصات دقیق است، نقشه ای که باید ضمن ترسیم وضعیت فعلی، حاوی برنامه ها و الزامات بخش های مختلف برای خروج از وضع موجود و رسیدن به نقطه مطلوب و ایده آل در آینده باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان افزود: امروز در پیچیده ترین تاریخ بشر زندگی می کنیم که این عصر دارای ویژگی هایی ناپایداری، نبود قطعیت و نسبی بودن، پیچیدگی و ابهام فضای پیرامونی است و برای پیشرفت در این عرصه باید به فناوری های همگرا تمرکز کرد.

این روزها در اخبار رسانه ها، فضای مجازی و نشست های مدیریتی همدان، نام "نقشه جامع پیشرفت و تحول" زیاد به گوش می خورد، سندی که قرار است به شکل منحصر به فرد و با یک رویکرد جدید نسبت به سایر برنامه های مشابه در نگارش شده و تدوین شود و چراغ راهی برای توسعه هرچه بیشتر دیار الوند باشد.

کسانی که این خبر به گوششان خورده شاید این سوال را با خود مطرح کنند با وجود اسناد و برنامه های بالادستی نظیر سند آمایش سرزمینی و برنامه هفتم توسعه و برش های استانی آنها به تدوین این نقشه چه نیازی است، با خواندن ادامه این گزارش به این پاسخ می رسیم.

نقشه جامع پیشرفت و تحول، چراغ راه توسعه دیار الوند

همدان استانی با پتانسیل بالا برای توسعه به شمار می رود، نزدیکی به تهران،آثار متعدد و بعضا منحصر به فرد تاریخی و طبیعی و زمین های حاصلخیز تنها گوشه ای از قابلیت های دیار هگمتانه در زمینه جذب سرمایه گذاری، رونق گردشگری و کشاورزی محسوب می شوند با این حساب بدون وجود یک نقشه راه جامع و بهره گیری از آن نمی توان چشم انداز دقیقی از توسعه در این زمینه ها را برای آینده ترسیم کرد.

همدان نخستین استان تدوین کننده نقشه جامع پیشرفت و تحول

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در ارتباط با این نقشه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: همدان نخستین استانی است که نقشه جامع تحول و پیشرفت در آن تدوین و تهیه خواهد شد، این موضوع در نشست هیات دولت و انتخاب استاندار همدان در دولت چهاردهم و با ابتکار و پیشنهاد رییس جمهور کلید خورد.

سید مجتبی حسینی اظهار کرد: در کنار تدوین نقشه، ستادی نیز با نام ستاد توسعه و پیشرفت استان تشکیل می شود که کار آن پیشبرد و اجرایی کردن نقشه جامع تحول است.

این مسوول خاطرنشان کرد: نقشه جامع پیشرفت و تحول همدان تا افق ۱۴۰۷ تدوین می شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در مورد تفاوت نقشه جامع پیشرفت و تحول با اسناد بالادستی نظیر آمایش سرزمینی و برنامه توسعه هفتم،گفت: تفاوت این ۲ با یکدیگر جامع شمول بودن نقشه پیشرفت و تحول استان با اسناد و برنامه های دیگر است.

حسینی خاطرنشان کرد: در این نقشه اقدامات تحولی و ارزش آفرین که بتواند استان همدان را به اهداف کیفی خود که در برنامه های توسعه و آمایش مدنظر است، برساند مورد توجه قرار می گیرد.

مشارکت عالان فرهنگی،اجتماعی، اقتصادی و نخبگان در تدوین نقشه جامع پیشرفت و تحول همدان

یکی از نقاط قوت و تمایز نقشه جامع پیشرفت و تحول همدان را باید تدوین آن با مشارکت گروه های مختلف مردمی دانست، اقشار مختلف در نگارش و تدوین این سند با دستگاه های اجرایی و بخش دولتی همکاری دارند.معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان ادامه داد: برنامه های آمایش و توسعه پنج ساله که در هفتمین مرحله آن قرار داریم بیشتر ناظر به برنامه های بخش دولت و تکالیف دستگاه های اجرایی اعم از وزارتخانه ها و برش های استانی ادارات است اما در نقشه جامع پیشرفت و تحول برنامه و مسیر همه بخش ها و اقشار تدوین و ترسیم می شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان گفت: تفاوت دیگری که نقشه یاد شده با اسناد و برنامه های اشاره شده دارد افزون "تحول" به آن است، یعنی در تدوین این سند به مسایل و الزامات روز و موضوع فناوری ها و آینده نگری به شکل ویژه توجه شده است.

حسینی با بیان اینکه برای تدوین این نقشه ۱۲ کمیته بخشی و سه کمیته فرابخشی تشکیل شده است،اظهار کرد: در تدوین این نقشه علاوه بر استفاده از ظرفیت کارشناسی دستگاه های اجرایی از توانمندی گروه ها و بخش های مختلف جامعه استان اعم از نخبگان و اساتید دانشگاه،سازمان های مردم نهاد، فعالان اقتصادی و اجتماعی و سایر گروه های مرجع استفاده می شود.

وی اضافه کرد: همه تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا کار تدوین و جمع بندی نقشه جامع پیشرفت و تحول همدان تا پایان سال جاری به اتمام برسد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در رابطه با سازوکارهای اجرای این نقشه نیز گفت: سندها و برنامه های در اختیار برای پیشبرد و اجرای این نقشه شامل برش استانی برنامه هفتم توسعه و برنامه دستگاه ها برای عملیاتی کردن اهداف و نقشه است.

وی اظهار کرد: این نقشه و پیشبرد دقیق آن می تواند همدان را به الگوی موفق در زمینه طراحی نقشه راه جامع توسعه و پیشرفت در کشور معرفی کند تا این روش مورد استفاده سایر استان ها نیز قرار بگیرد.

باور و اعتقاد قلبی مدیران ارشد اجرایی در جامعه نسبت به مقوله برنامه ریزی و اجرای سندهای بالادستی در برش های استانی مقوله مهمی است تا توسعه مناطق به شکل هدفمند و برنامه ریزی شده پیش برود، استاندار همدان در دولت چهاردهم به این موضوع باورمند است.

نقشه جامع پیشرفت و تحول، چراغ راه توسعه دیار الوند

نقشه جامع پیشرفت و تحول، مسیر رسیدن به توسعه همدان

نقشه جامع پیشرفت و تحول در واقع مسیر رسیدن به توسعه همدان را با استفاده از اسناد بالادستی و برش استانی آنها ترسیم می کند، این نقشه محدود به بخش دولتی نیست و همه ارکان و در واقع جامعه استان همدان را دربرمی گیرد.

حمید ملانوری استاندار همدان در رابطه با نقشه جامع تحول و پیشرفت همدان تاکید کرد نباید نگاه تشریفاتی به این نقشه داشت و گفت: این نقشه می تواند ما را در رسیدن به چشم اندازها و اهداف ترسیم شده برای رشد و توسعه استان تا افق ۱۴۰۷ کمک کند.

وی با تاکید بر اینکه همدان می تواند به الگویی موفق در مدیریت محلی تبدیل شود،افزود: برای حل مسایل و مشکلات خود نباید منتظر رسیدن کمک از بیرون باشیم، باید توان حل مسایل خود را داشته باشته باشیم، سند جامع پیشرفت و تحول ظرفیت مهمی در این حوزه به شمار می رود که باید مورد استفاده قرار بگیرد.

استاندار همدان خاطرنشان کرد: در این سند از ظرفیت قشرهای مختلف جامعه به ویژه نخبگان و فعالان عرصه های مختلف فرهنگی،اجتماعی و اقتصادی و تجارب بدنه کارشناسی و مدیران استفاده خواهیم کرد.

نقشه جامع پیشرفت و تحول در واقع مسیر رسیدن به توسعه همدان را با استفاده از اسناد بالادستی و برش استانی آنها ترسیم می کند، این نقشه محدود به بخش دولتی نیست و همه ارکان و در واقع جامعه استان همدان را دربرمی گیرد.

تدوین نقشه جامع پیشرفت و تحول با کمترین هزینه دنبال بیشترین بهره و خروجی است

استاندار همدان با بیان اینکه در تدوین این نقشه دنبال هزینه کردهای اضافی نیستیم، خاطرنشان کرد: تدوین نقشه جامع پیشرفت و تحول استان همدان با کمترین اعتبار دنبال می شود، باید تلاش کنیم با کمترین هزینه بهترین برنامه و خروجی را از آن تهیه و استخراج کنیم.

ملانوری شمسی با بیان اینکه نقشه یاد شده باید متناسب با شرایط روز بوده و آینده نگری در آن لحاظ شود،افزود: در تدوین نقشه پیشرفت و تحول همدان تاکید شده تا از مسایل مرتبط با روز از جمله مساله هوش مصنوعی و فناوری های پیشرفته غفلت نشود.

وی اظهار کرد: این نقشه محدود به تعیین مسیر برای دستگاه های دولتی نیست بلکه همه بخش ها و اقشار و گروه های جامعه استان را شامل می شود، به همین دلیل نیز در نگارش و تدوین این نقشه از همه گروه ها و قشرها دعوت به عمل آورده ایم.

استاندار همدان با بیان اینکه نقشه جامع پیشرفت و تحول راهبرد ما برای رسیدن به چشم اندازهای ترسیم شده در زمینه های توسعه ای است، اظهار کرد: مسایل مهم و مورد نیاز استان از جمله در حوزه منابع آب و خاک، کشاورزی، صنعت و سرمایه گذاری و گردشگری در این نقشه به عنوان محورهای مهم مورد توجه قرار می گیرد.

رهاورد:

همدان استانی با ظرفیت های بالقوه بالا برای دستیابی به توسعه پایدار در حوزه های مختلف به شمار می رود که بالفعل شدن آنها نیازمند ترسیم یک چشم انداز و افق است که می توان آنرا در قالب "نقشه پیشرفت و تحول" دید، نکته حیاتی در این رابطه این است که نگاه اداری و فرمالیته و تشریفاتی به برنامه های بالادستی آفتی است که باید آنرا از این سند دور نگه داشت.

آنچه نباید از نظر دور داشت این است که پس از تدوین این نقشه از دستگاه ها و ذینفعان و گروه های مرجع خواست تا پیگیر عملیاتی شدن برنامه های مربوط به آنها باشند و نظارت جدی در این زمینه برقرار باشد، چرا که صرف وقت و تجمیع انرژی بدنه کارشناسی دستگاه های اجرایی، سازمان های مردم نهاد و گروه های مرجع، نخبگان و دانشگاهیان و فعالان اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی استان برای تدوین و تهیه نقشه پیشرفت و تحول مسلما این نبوده که صرفا یک چنین طرحی تهیه و در بخش بایگانی ادارات خاک بخورد.

پیشگیری از این موضوع و کاربردی شدن نقشه یاد شده نیازمند نظارت قوی و پیگیری مستمر کارگروه ها و دبیرخانه های مربوطه است که باید مورد توجه مدیریت ارشد استان همدان قرار بگیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha