محمد حیدری دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: پاییز امسال۵۰۰ هکتار مزارع این شهرستان به برداشت ذرت علوفهای اختصاص یافت و حدود ۳۰ هزار تن ذرت علوفه تولید شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین ادامه داد: مزارع ذرت علوفهای به روش نوار تیپ آبیاری شدند و محصول تولید شده عمدتا از ارقام مای، ۷۰۴ و ۷۰۳ است.
او اضافه کرد: این محصول بیشتر به صورت سیلویی مورداستفاده قرار میگیرد و آموزشهای لازم در زمینه نحوه سیلاژ و نگهداری توسط کارشناسان جهاد کشاورزی به بهرهبرداران ارائه شده است.
به گفته حیدری ذرت علوفهای تولید شده افزون بر تأمین نیاز واحد گاوداری و دامداری، به شهرستانهای همجوار ارسال میشود و امسال تعداد پنج دستگاه چاپر کار برداشت مکانیزه ذرت علوفهای را در این شهرستان انجام دادند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیر وکارزین که معتقد است به دلیل بحران خشکسالی، کشت محصولات کمآببر از اهمیت بسیاری برخوردار است، گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی، توسعه کشت محصولات علوفهای کم آب بر در کنار کشت ذرت علوفه ای در دستور کار قرار دارد.
کشت گندم در سطح ۶ هزار هکتار
او همچنین از کشت گندم در سطح ۶ هزار هکتار از اراضی این شهرستان خبر داد و افزود: عملیات کشت گندم از اواسط آبان ماه آغاز شد و تا پایان آذرماه ادامه داشت و در طول این مدت بیش از ۵۳۰تن بذر اصلاحشده و ۵۰۰تن انواع کود شیمیایی بین کشاورزان قیروکارزین توزیع شد.
آن طور که حیدری میگوید ارقام چمران ۲، سیروان، ایینه، سارنگ، ترابی، تیرگان و مهرگان از عمده ارقام گندم کشتشده در شهرستان قیروکارزین هستند و هر کیلوگرم از ارقام بذری به نرخ۲۵هزار و ۵۰۰ تومان در بین کشاورزان توزیع میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیر وکارزین اضافه کرد: با توجه به اهمیت ضدعفونی بذور خودمصرفی و بهمنظور پیشگیری از شیوع بیماریهای قارچی نظیر انواع سیاهکها، کشاورزان در صورت استفاده از این نوع بذور نسبت ضدعفونی آن اقدام کنند.
تأمین ۴۳ درصد لیموشیرین کشور
او همچنین معتقد است این شهرستان به عنوان بزرگترین تولید کننده لیمو شیرین در سطح جهان ،کشور و استان است به گونهای که ۵۴درصد لیمو شیرین در استان و ۴۳درصد در کشور را تولید میکند.
حیدری میانگین برداشت این محصول از هر هکتار را ۶۰ تن اعلام کرد و گفت: امسال حدود چهار هزار و ۵۰۰ هکتار باغات این شهرستان به کشت این محصول اختصاص یافت و ۲۹۰ هزار تن لیمو شیرین با کیفت روانه بازار مصرف در داخل و خارج از کشور شد.
مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین از ایجاد ۱۲ هزار شغل مستقیم و ۱۰ هزار شغل غیرمستقیم به واسطه کشت این محصول در قیروکارزین خبر داد و افزود: صادرات این محصول نسبت به سالهای قبل رشد ۲۰درصدی را تجربه کرده و بزرگترین بازارهای هدف در حوزه صادرات هم روسیه و کشورهای خلیج فارس هستند.
از افزایش ۲۰ درصدی تولید کنجد تا صادرات خرمای زاهدی
او همچنین از افزایش ۲۰ درصدی تولید دانه روغنی کنجد با برداشت یک هزار و ۴۳۰ تن از این محصول در اراضی این شهرستان خبر داد و گفت: امسال برداشت ۲هزار و ۴۳۰ تن لوبیا چشم بلبلی از ۲هزار و ۲۵ هکتار اراضی این شهرستان نیز انجام شد؛ در واقع متوسط برداشت از هر هکتار یک هزار و ۲۰۰کیلوگرم است که نسبت به سال قبل افزایش ۱۵ درصد به همراه داشته است.
حیدری با بیان اینکه پاییز امسال ۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کشت خیار پاییزه اختصاص یافت، گفت: حدود ۱۸هزار تن محصول از مزارع این شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف داخلی شد و کاشت آن برای۲ هزارنفر بطور مستقیم و غیرمستقیم اشتغال فصلی ایجاد کرد.
مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین کاهو را از دیگر محصولات پاییزه این شهرستان دانست و گفت: کاشت این محصول در سطح ۵۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان انجام شد و متوسط تولید در هر هکتار حدود ۶۰تن بود.
او برداشت ۱۲۰ هزار تن خرمای زاهدی از ۱۰هزار هکتار باغ این شهرستان را از دیگر اقدامات در مهرماه سال جاری دانست و در خصوص صادراتی بودن این محصول گفت: روسیه، افغانستان و پاکستان عمده خریداران این محصول هستند.
مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین در حالی به بیان وضعیت کشت و برداشت در پاییز سال جاری پرداخت که طبق آخرین گزارشها از اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ همزمان با سراسر کشور در این استان، شهرستان قیر و کارزین دارای بیشترین مشارکت در این طرح اعلام شد.
بر اساس این گزارش در بین ۳۷ شهرستان استان فارس، بالاترین درصد پیشرفت کار به ترتیب مربوط به شهرستانهای قیروکارزین، ممسنی، سپیدان، بیضا و گراش بوده است.
شهرستان قیر و کارزین در جنوب غربی فارس و در فاصله ۱۸۴ کیلومتری شیراز قرار دارد.
نظر شما