حمایت شهرداری اصفهان از پروژه‌های احیای زاینده رود ضروری است

اصفهان - ایرنا - سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: حمایت شهرداری این کلانشهر از پروژه‌های تامین آب و احیای رودخانه زاینده رود به عنوان اصلی ترین مطالبه مردمی، ضروری است.

علی صالحی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شورای شهر اصفهان نیز در این زمینه با راهکارهای قانونی و مصوبه های مورد نیاز از هیچ تلاشی در این راستا دریغ نخواهد کرد.

وی افزود: اگرچه مدیریت شهری و شورای شهر هیچ خاستگاه قانونی برای ورود به این عرصه به عنوان وظیفه اصلی ندارند اما دغدغه شهروندان، دغدغه ما نیز هست، لذا در موضوعات مختلف در حوزه‌های فرهنگی و مطالبه‌گری تلاش کردیم تا مساله آب همواره پیگیری شود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: دولت برای تامین مالی برخی از پروژه‌ها به دنبال مولد سازی و بهره گیری از اموال مازاد خود به نفع بهره‌مندی عموم جامعه است و بر همین مبنا قرار است بخشی از منابع مالی مورد نیاز اجرای پروژه تامین آب و احیای زاینده رود از طریق فروش زمینی در خیابان «هزار جریب» اصفهان انجام گیرد.

صالحی در این باره اضافه کرد: بر همین اساس، لایحه دو فوریتی شهرداری اصفهان با موضوع بخشودگی ۵۰ درصدی سهم شهرداری اصفهان از مولدسازی این زمین در راستای حمایت مالی از پروژه مرتبط برای تامین آب آشامیدنی و حق آبه محیط زیست را در شورای شهر تصویب کردیم.

وی ادامه داد: بخشی از موضوع مولدسازی این زمین و ایجاد ارزش افزوده برای آن، مربوط به مجوزاتی است که باید شهرداری بر روی این زمین هم در حوزه سهم تفکیک پلاک‌های زمین و هم در حوزه صدور پروانه ساختمانی ارائه دهد.

سخنگوی شورای شهر افزود: طبق مصوبه شورای شهر بیش از ۵۰ درصد سهم شهرداری اصفهان در حوزه عوارض صدور پروانه و همچنین عوارض تفکیک فیزیکی این زمین شامل بخشودگی و تخفیف شده است.

صالحی اضافه کرد: در واقع عددی بالغ بر یک پنجم بودجه سال شهر مربوط به عدد بخشودگی خواهد شد و کمک می‌کند که یک گام بزرگ در جهت اجرایی شدن این مصوبه ستاد مولدسازی دولت رقم بخورد و مدیریت شهری در کنار مدیریت استان و مجموعه دولت گام بزرگی را برای جاری شدن منابع مربوط به طرح تامین آب برای حوضه آبریز زاینده رود بردارد.

به گزارش ایرنا، انتقال آب از دریای عمان و تامین آب از منابع جنوبی استان از اصلی ترین پروژه های احیای زاینده رود و تامین آب شرب اصفهان هستند.

طبق مصوبه ستاد مولد سازی دولت، قطعه زمینی در خیابان هزار جریب اصفهان جهت تامین مالی پروژه های تامین آب شرب و احیای زاینده رود به آب منطقه ای واگذار شده است تا با فروش آن ها، مشکلات مالی پروژه های در حال اجرا مرتفع شود.

زاینده‌رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهه‌های اخیر بدلیل برداشت‌های بی‌رویه در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگی‌ها، به یک رودخانه با جریان دوره‌ای، تبدیل و در پایین دست با خشکی مواجه شده است.

اصفهان وضعیت آبی نابسامان و کم‌سابقه‌ای را در نیم‌ قرن اخیر سپری می‌کند.

افزایش جمعیت و تغییر الگوی مصرف، پروژه‌های انتقال آب، افزایش صنایع و برداشت‌های بالادست، شرایطی را ایجاد کرده است که آب رودخانه زاینده‌رود در ۲ دهه اخیر از سد «چم آسمان» در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب بین‌المللی گاوخونی به دفعات خشک شده و همین امر توقف متناوب کشت و کار در مناطق مختلف استان را در پی داشته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha