به گزارش ایرنا، گلستان حدود ۸۰ شرکت دانشبنیان و ۱۷۰ هسته فناور فعال دارد که استفاده درست از این ظرفیت و گسترش آن به اعتقاد کارشناسان میتواند در توسعه اشتغال و رونق اقتصادی این استان نقش اساسی داشته باشد.
منظور از اقتصاد دانشبنیان، نگاه علمی و فناورانه به تولید در همه عرصههاست که نتیجه آن، کاهش هزینههای تولید، افزایش بهرهوری، بالابردن کیفیت محصولات، رقابتپذیرشدن تولیدات در بازارهای جهانی و کاهش قیمت تمامشده محصول است.
با وجود این که طی سالهای گذشته برای حمایت از راهاندازی و فعالیت شرکتها و واحدهای فناور دانش بنیان در گلستان سرمایهگذاری شده اما این حمایتها برای نقشآفرینی در توسعه اقتصادی کافی نبوده و نیاز به ورود بخش خصوصی احساس میشود.
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشبنیان کشاورزی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان گفت: اکنون ۳۴ واحد فناور کشاورزی در این مرکز مستقر هستند که حمایت از فعالیت آنها برای تجاریشدن در حال انجام است.
محمدمهدی لولایی افزود: خدمات این مرکز برای تجاریشدن واحدهای فناور کشاورزی در حد بضاعت ارائه میشود و در نتیجه آن تعداد قابل توجهی از این واحدها، تجاری شدهاند.
وی ادامه داد: واحدهای فناور کشاورزی برای معرفی و تجاری شدن محصولات فناوری خود نیاز مبرم به شتاب دهنده برای جذب سرمایهگذاران دارند.
لولایی گفت: گلستان ظرفیت دارد که محصولات واحدهای فناور دانش بنیانبخش کشاورزی خود در به بازارهای داخلی و خارجی بفروشد که برای نمونه امسال شرکتی از استان در یک نمایشگاه خارجی به فروش قابل توجهی رسید.
وی خاطرنشان کرد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان راهکارهای موثر خود را برای جذب سرمایهگذاری و استفاده از ظرفیت واحدهای فناور دانش بنیان کشاورزی در استان ارائه دهد.
لولایی بر بهرهگیری از قانون جهش تولید برای تقویت شرکتهای دانش بنیان تاکید کرد.
معاون پارک علم و فناوری گلستان هم گفت: قرارگرفتن واحدهای فناور در کنار صنعت میتواند به توسعه استان بیانجامد.
فرشته اسماعیلی افزود: سرمایهگذاری برای استفاده از ظرفیت واحدهای فناور در بخشهای طیور و شیلات در گلستان اواویت است که باید تلاش شود این بخشهای اقتصادی به چرخه واحدهای فناور متصل شود.
وی با تاکید بر معرفی واحدهای فناور گلستان و گسترش بازار آنها، گفت: برگزاری رویدادهای فناورانه و صنعت براساس تقویم کاری، قالب بندی، شناسایی ایدهها و بررسی نیاز و حدود واحدهای فناور میتواند این ظرفیت را در اختیار توسعه استان گلستان قرار دهد.
وی گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی شرکتهای دانش بنیان کشور، نگاه مثبتی به حمایت و گسترش فعالیت واحدهای فناور دارد و علاوه بر این، سازمانهای حمایتی هم همراه توسعه و گسترش این واحدهای فناور هستند.
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان هم معتقد است: باید زیرساختهای استفاده از ظرفیت شرکتها و واحدهای فناور دانش بنیان در استان فراهم شود.
مهدی ذالفقاری افزود: جذب سرمایهگذار با شناسایی و ایجاد خوشههای فعالیت و تجاریشدن واحدهای فناور دانش بنیان امکانپذیر است.
وی یادآور شد: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ۶۳ واحد فناور و شرکت و هسته دانش بنیان دارد که محصول برخی از این واحدها صادر میشود.
وی گفت: این دانشگاه دارای ۲۰۰ عضو هیات علمی متخصص در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی است که میتوانند دستاوردهای خود را در بخش دانش بنیان برای گسترش و تجاریشدن واحدهای فناور ارائه دهند.
مسوول مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی گلستان هم گفت: این مرکز آموزش عالی با سرمایهگذاری در واحدهای دانشبنیان، خوشههای رایانه و هوش مصنوعی، شیمی، برق بهینه سازی مصرف، کشاورزی از جمله شیلات ایجاد کرده است.
علیرضا دادگر افزود: دانشگاه آزاد اسلامی گلستان میتواند سرمایهگذاری خود را در حوزه دانش بنیان برای توسعه استان به سرمایه گذاران ارائه دهد.
وی خواستار همکاری بیشتر اتاق بازرگانی گرگان در گسترش استفاده از ظرفیت واحدهای فناور دانشبنیان شد.
یک استاد دانشگاه گلستان معتقد است: اتاق بازرگانی گرگان ظرفیتی است که می تواند شرکتها و واحدهای فناور دانش بنیان را معرفی و مسایل و مشکلات آنها را از طریق اتاق شورای گفتوگوی دولت با بخش خصوصی برطرف کند.
مهدی غفاری افزود: مشکل اصلی شرکتها و واحدهای فناور دانش بنیان، در حوزه بازاریابی بوده و اتاق بازرگانی گرگان به عنوان بخش خصوصی میتواند ورود خوبی در حل آن با معرفی این حوزه به سرمایهگذاران و کمک به گسترش فعالیت آنها داشته باشد.
وی گفت: باید تلاش شود ساز و کار درستی برای ارتباط بین واحدهای فناور دانش بنیان و سرمایهگذاران صورت گیرد تا بهرهبرداری خوب از این ظرفیت انجام شود.
رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان هم گفت: سرمایهگذاری برای استفاده از ظرفیت شرکتها و واحدهای فناور دانش بنیان در حوزه مختلف در استان بسیار مهم است که اتاق بازرگانی گرگان آمادگی دارد حمایت لازم را انجام دهد.
سعید صفوی با تاکید بر معرفی ظرفیتهای واحدهای فناور دانش بنیان به اعضای اتاق بازرگانی گرگان، افزود: با این اقدام میتوان از ظرفیت اتاق بازرگانی گرگان برای ارتباط بیشتر با واحدهای فناور دانش بنیان و اتصال آنان به سرمایه گذاران استفاده کرد که برگزاری نشستهای منظم و مشترک بین صاحبان واحدهای فناور دانش بنیان گلستان با اعضای کمیسیونهای اتاق بازرگانی گرگان ضروری است.
رییس کمیسیون دانش بنیان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان هم با اشاره به تازه تاسیس بودن این کمیسیون، گفت: در گلستان ظرفیت خوبی از جمله مراکز آموزش عالی، مرکز رشد و مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی وجود دارد که واحدهای فناور را در حوزه های مختلف فعال کرده ولی باید بازار فعالیت این واحدها هم دیده شود.
میثم دومهری افزود: میتوان از ظرفیت این واحدها در توسعه اقتصادی استان گلستان با اتصال آنها به سرمایه گذاران استفاده کرد.
وی ادامه داد: علاوه بر شناسایی ظرفیتهای شرکتها و واحدهای فناور دانش بنیان در گلستان، باید نیاز سنجی استان هم صورت گیرد.
گلستان یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد و اقتصاد اصلی آن برپایه کشاورزی استوار است و گردشگری و صنعت در رتبههای بعدی قرار دارند.
نظر شما