به گزارش ایرنا، شکارچیان متخلف با گشت زنی در محدوده های جنگلی مبادرت به شناسایی مکان های دنج برای استقرار مخفیگاه های خود می کنند تا به دور از چشم محیط بانان بتوانند هر چه راحت تر دست به شکارهای غیرمجاز خود بزنند.
به تازگی فیلم کوتاهی از شناسایی مخفیگاه شکارچیان غیرمجاز در فضای مجازی منتشر شده است که بنا به گفته محیط بانان این مخفیگاه در جنگل های "ماشلک" در غرب استان مازندران قرار دارد و رییس محیط زیست نوشهر گزارش داده دستکم چهار شکارچی متخلف مدت ها در خلوتگاه اقدام به ساخت کمینگاه همراه با تجهیز امکانات اولیه زندگی در جنگل به منظور شکار غیر مجاز کردند و طی گزارش های مردمی، محدوده مخفیگاه آنها شناسایی و تخریب شد و برای این افراد هم پرونده سازی شد.
شکار به ویژه صید پرندگان در مازندران از زمان های دور برای نوجوانان و جوانان یک سرگرمی و تفریح به حساب می آمد و در فصل بیکاری دامنه این سرگرمی به بزرگترهایی که شغل اصلیشان کشاورزی بود، گسترش می یافت.
البته این سرگرمی در تراز سنی نوجوانی و جوانی بیشتر با ابزارهای دست ساز شکار مانند سنگ انداز یا به گویش محلی ' رزین ' انجام می شد و وقتی به بزرگسالان می رسید به دام اندازی با تور یا چوب و تخته و کندن گودال تغییر شکل می داد.
با این وصف، در آن زمان علاوه بر فصل شکار، ' رسم شکار ' هم توسط پیر و جوان رعایت می شد که مهم ترین آن شکار نکردن پرندگان یا حیوانات ماده دارای بچه، کمیاب، حرام گوشت و غیره بود.
در سال های اخیر علاوه بر از بین رفتن رسم شکار و تبدیل شدن تمامی روزهای سال به فصل شکار برای شکارچیان غیرمجاز و حتی در بعضی موارد شکارچیان مجاز، هدف شکار هم از سرگرمی فراتر رفته و به ممری دائمی برای کسب درآمد عده ای در آمده است.
پررونق ترین فصل شکار برای شکارچیان غیرمجاز در مازندران طی سال های اخیر پاییز بوده است به گونه ای که بنا به گفته کارشناسان محیط زیست هر ساله طنین شلیک گلوله وسعت بیشتری از قلب طبیعت استان را می شکافد تا با عمیق تر و گسترده تر کردن زخم آن، منفعت بیشتری نصیب سودجویان کند.
پاییز، علاوه بر پایان فصل برداشت محصولات کشاورزی به ویژه برنج، فصل رسیدن میوه های وحشی در عرصه های جنگل و مرتعی مازندان مانند زالزالک وحشتی (ولیک)، ازگیل وحشتی (کندس) و همچنین تمشک و میوه های غیر انسان خور است که سبب می شود تا این استان به بهشت زمستان گذرانی برای پرندگان مهاجر تبدیل شود
بنا به اعلام اداره کل حفاظت از محیط زیست مازندران، بیش از ۳۵۵ گونه پرنده، ۱۷ گونه خزنده، ۹ گونه دوزیست، ۲۷ گونه مار، سه گونه لاک پشت، ۶۳ گونه پستاندار و ۷۰ گونه ابزیان آبهای داخلی تنوع جانوری این استان است.
نظر شما