منطقه ویژه اقتصادی بروجرد، چشم انداز روشن رونق تولید 

بروجرد - ایرنا - منطقه ویژه اقتصادی بروجرد یکی از مناطق ویژه‌ای لرستان است که در آن هفت طرح تولیدی و صنعتی بزرگ با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث وجود دارد و می توان امیدوار بود که به زودی این منطقه ویژه اقتصادی چشم انداز روشنی پیش روی رونق تولید و توسعه اشتغال در شهرستان ایجاد کند.

به گزارش ایرنا، مناطق ویژه اقتصادی از امتیازات خاص برخوردار هستند که یک عامل تشویقی و ترغیبی بسیار خوبی برای بخش خصوصی محسوب می شود تا به سمت سرمایه گذاری در این مناطق حرکت کند.

منطقه ویژه اقتصادی بروجرد واقع در اشترینان(شهرک صنعتی شماره ۲) به مساحت ۶۸ هکتار است که عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۸۶ به عنوان شهرک صنعتی آغاز و در سال ۱۴۰۱ پس از تصویب در جلسه شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی مشخص و تصویب نهایی شد.

استاندار لرستان یکی از اولویت های خود را توجه به جنبه صنعتی بودن شهرستان بروجرد معطوف کرده است و در بازدید از شهرک صنعتی این شهرستان گفت: منطقه ویژه اقتصادی در شهرستان بروجرد و در منطقه اشترینان با بالای ۲۰۰ هکتار اراضی رونق پیدا خواهد کرد.

سید سعید شاهرخی افزود: می‌توان از ظرفیت‌های منحصر به فرد بروجرد در توسعه استان به خوبی استفاده کرد و باید با دعوت از سرمایه‌گذار از این ظرفیت‌ها به نفع مردم بهره گرفت.

وی تاکید کرد: افق روشنی برای جهش تولید و ایجاد اشتغال در تمام استان، به ویژه شهرستان بروجرد با همکاری نمایندگان استان پیش رو داریم و امیدواریم این تلاش‌ها به نتایج مطلوبی برسد.

استاندار لرستان با تاکید بر اینکه دعوت از سرمایه گذار بخش خصوصی باید در دستور کار مدیران باشد، بیان کرد: تقاضای جدی ما گسترش سرمایه گذاری بالا است و تلاش می کنیم که مقدمات حضور سرمایه گذاران را به صورت عملی فراهم کنیم.

شاهرخی تاکید کرد: هیچ دستگاهی نباید با بهانه های مختلف در مسیر سرمایه گذاری مشکل ایجاد کند.

به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار لرستان یک منطقه ویژه اقتصادی در ازنا و ۲ منطقه دیگر در خرم آباد و بروجرد واقع شده است و این ظرفیت می تواند لرستان را به سمت سرمایه گذاری در حوزه اقتصادی و واحدهای تولیدی و صنعتی پیش ببرد.

سیروس ابراهیمی با اشاره به اینکه منطقه ویژه یک فرصت اقتصادی است، افزود: وقتی منطقه ویژه اقتصادی تعریف می شود، واحدهای صنعتی مستقر در این منطقه در بخش سهم بیمه کارفرمایی، عوارض گمرکی و مالیاتی از یک بخشودگی ویژه برخوردار خواهند شد، با این امتیازات سرمایه گذاران رغبت دارند در منطقه ویژه اقتصادی سرمایه گذاری کنند، به طوری که در طول این مدت که اسم منطقه ویژه اقتصادی مطرح شده سرمایه گذاری فروسیسلیس با اعتبار ۱۵ هزار میلیارد ریال در همین منطقه ویژه اقتصادی بروجرد پیشنهاد شده است.

وی ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی یک فرصت بی بدیل محسوب می شود که جهشی در فرصت های شغلی ایجاد می کند و با توجه به اینکه تا کردستان منطقه ویژه اقتصادی نداریم زدن این منطقه ویژه اقتصادی در شهرستان بروجرد به عنوان یک فرصت مطلوب برای سرمایه گذاری و صادرات است.

پیشرفت ۸۰ درصدی طرح های منطقه ویژه اقتصادی بروجرد

نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ایجاد گمرک شهرستان بروجرد باعث رونق تولید و کسب‌وکار و افزایش صادرات می شود، گفت: طرح های منطقه ویژه اقتصادی بروجرد هم اکنون از پیشرفت خوبی برخوردار هستند به طوری که طرح‌های فروسیلیس ۸۰ درصد پیشرفت کاری دارند، تمام دیوار کشی منطقه ویژه اقتصادی اجرا و ساختمان گمرک هم احداث شده است.

عباس گودرزی با بیان اینکه تجهیز گمرک در مراحل پایانی قرار دارد، افزود: با توجه به هماهنگی های لازم صورت گرفته با گمرک ایران، کد گمرکی این منطقه به زودی صادر می شود.

وی با تاکید بر اینکه اراده همه مسوولان توسعه این منطقه است، بیان کرد: با تامین رضایت مالکان زمین های اطراف این منطقه ویژه اقتصادی قدم های بزرگی در رونق تولید و اشتغال شهرستان بروجرد برداشته خواهد شد.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این طرح یک فرصت خاص برای جذب سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری های تولیدی و صنعتی در استان و شهرستان است و اکنون مساحت فعلی منطقه ویژه اقتصادی ۶۰ هکتار تعیین شده و ۳۰ هکتار دیگر نیز تملک که به زودی تغییر کاربردی و به این محدوده اضافه می شود.

گودرزی یادآور شد:-فازهای بعدی هم پیش بینی شده که در این مکان امکان توسعه وجود دارد تا روز به روز شاهد توسعه منطقه ویژه اقتصادی بروجرد باشیم که جذب سرمایه گذاران و رونق تولید و اشتغال و افزایش رضایت مندی مردم را در پی خواهد داشت.

به گفته مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی لرستان مقدمات ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بروجرد با مساحت ۶۰ هکتار و کاربری صنعتی و خدماتی فراهم شده است، در آبان ماه ۱۴۰۱ این شهرک صنعتی بروجرد طبق مصوبه هیات وزیران با مساحت ۶۰ هکتار با کاربری صنعتی و خدماتی به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد.

فرزاد محمدی افزود: پس از بررسی های لازم و تشخیص اینکه مشکلاتی نسبت به سطح بندی شهرک وجود دارد، نواقص موجود مانند آب و گاز رفع و سطح بندی اولیه انجام و تکمیل شد، مراحل استقرار گمرک به الزامات بیشتر و فراتری در سطح بندی شهرک لازم دارد از جمله ساختمان گمرک و دیوار حراستی و باسکول و انبارهای روباز و مسقف است.

وی اضافه کرد: با اقدامات انجام شده این اقدامات شامل سه هزار و ۵۰۰ متر دیوار تکمیل و با وجود مشکلات اجتماعی که در این خصوص داشتیم خوشبختانه این کار با اعتباری بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال تکمیل شده است.

رویکرد دولت چهاردهم توجه به شاخص های توسعه در بروجرد

فرماندار بروجرد گفت: توجه به ارتقای شاخص‌های توسعه همه جانبه در سطح شهرستان و همچنین رفع مشکلات مردم ضروری است و باید در اولویت قرار بگیرد در این راستا هماهنگی و همکاری میان تمام بخش‌های مدیریتی شهرستان با هدف رفع مشکلات و توسعه بروجرد همواره باید مورد توجه قرار گیرد.

قدرت‌اله ولدی، با تاکید بر رفع مشکل اطلاعات عمرانی و تکمیل پروژه‌های نیمه تمام افزود: رسیدن به شاخص‌های توسعه نیازمند عزم همگانی و اقدام عملی و جهادی مسوولان و همراهی و همکاری همه مردم است.

وی با تشریح اولویت‌ها و برنامه‌های بر اهمیت تعامل میان دستگاههای اجرایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های شهرستان برای تحقق اهداف توسعه پایدار تاکید کرد.

فرماندار بروجرد با بیان اینکه شرایط وحدت و همدلی در این شهرستان وجود دارد، بیان کرد: با تلاش مجموعه شهرستان با ایجاد وحدت، فرصت توسعه و رونق ایجاد شده است.

ولدی با بیان اینکه باید برنامه محور همراه با زمانبندی مشخص حرکت می‌کنیم، اضافه کرد: عملکرد دستگاه‌های اجرایی به طور مستمر رصد می‌شود و بخشداران نیز در بخش‌ها توجه ویژه به مردم داشته باشند.

شهرستان بروجرد با داشتن ۳۵۴ واحد صنعتی و معدنی ۳۴ درصد صنعت استان را به خود اختصاص داده است.

رییس اداره صمت بروجرد گفت: ۶ هزار و ۶۴۳ نفر در واحدهای صنعتی بروجرد مشغول به فعالیت هستند، و با فعال شدن منطقه ویژه اقتصادی بروجرد رونق قابل توجهی در تولید و اشتغال شهرستان بروجرد حاصل می شود.

محمدعلی اصل مرزی بیان کرد: ایجاد شهرک‌های صنعتی تخصصی (دارویی، غذایی، نساجی، فلز)، ایجاد نمایشگاه دائمی، تبدیل لکه‌های صنعتی به ناحیه صنعتی با هدف بهره‌مندی از مزایای شرکت شهرک‌های صنعتی، تأسیس شهرک صنعتی شماره ۳، ایجاد دفتر گمرک، ایجاد نمایندگی اتاق بازرگانی، ایجاد ترانزیت حمل‌ونقل، ایجاد شهرک تخصصی صنایع معدنی از برنامه‌ها و پیشنهادهای اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان است که امیدواریم مورد توجه مسؤولان قرار گیرد و شاهد رونق و اشتغال بیشتر در این شهرستان باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha