متوسط مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی گیلان بیش از کشور است

رشت - ایرنا - مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گیلان با بیان اینکه متوسط مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی در استان ۵۹ درصد است، گفت: این میانگین در کشور ۵۳ درصد است و استان با ارائه عملکرد مطلوب توانسته در این زمینه بالاتر از نرم کشوری قرار گیرد.

حامد دائمی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا به مناسبت فرا رسیدن پنجم دیماه روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی اظهار کرد: بررسی آمارها و مستندات موجود نشان می‌دهد که گیلان با چالش‌های قابل توجهی در زمینه زلزله مواجه است، وقوع زلزله‌های متعدد و خسارات چشمگیر ناشی از آن بارها تکرار شده و همواره زندگی و معیشت مردم این دیار را تحت تأثیر قرار داده است.

وی اضافه کرد: وجود گسل‌های متنوع و پراکنده در نقاط مختلف استان، گیلان را به یکی از مناطق زلزله‌خیز کشور بدل کرده است. این گسل‌ها می‌توانند به راحتی منجر به وقوع زلزله‌هایی با شدت و دامنه‌های مختلف شوند که اثرات خسارت بار بسیاری داشته باشد لذا لازم است اقدامات پیشگیرانه و ارتقاء سطح آگاهی عمومی در خصوص زلزله‌خیزی استان گیلان صورت پذیرد.

وی عنوان کرد: این اقدامات شامل؛ برنامه‌ریزی‌های مناسب برای ساخت و سازهای مقاوم در برابر زلزله، اجرای طرح‌های مدیریت بحران و افزایش تاب‌آوری جامعه در برابر این بلایای طبیعی می‌شود.

این مسئول اضافه کرد: طبق آخرین سرشماری نفوس و مسکن ۲۹۷ هزار و ۶۹۷ واحد مسکونی در ۲ هزار و ۶۳۱ روستای دارای سکنه استان وجود دارد که از این تعداد ۱۷۴ هزار و ۹۱۳ واحد مقاوم و از استحکام کامل برخوردار هستند.

وی تصریح کرد: بهمن ماه سال ۱۴۰۲ برای گیلان ۱۱ هزار سهم مقاوم سازی درنظر گرفته شد که با استقبال روستائیان در بهره مندی از تسهیلات طرح ویژه مسکن روستایی و مقاوم سازی منازل‌شان؛ سهم استان هزار و ۵۴۰ واحد دیگر افزایش یافت.

وی گفت: با افزایش سهمیه استان به ۱۲ هزار و ۵۴۰ واحد در مجموع ۱۲ هزار و ۲۹۵ نفر به بانک های عامل معرفی و ۹ هزار و ۷۹۱ متقاضی موفق به عقد قرارداد و استفاده از تسهیلات شدند که هم اینک در مراحل مختلف احداث واحد مسکونی مقاوم در سطح روستاهای استان هستند.

دائمی ادامه داد: طبق مصوبه هیات دولت سقف فردی تسهیلات بهسازی و نوسازی مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت (سهمیه سال ۱۴۰۳) با رعایت مقررات ملی ساختمان با هدف توسعه مقاوم‌سازی در این مناطق و تسریع در مهاجرت معکوس چهار میلیارد ریال افزایش یافت.

وی تاکید کرد: بازسازی مناطق آسیب دیده پس از وقوع بلایا نیز از دیگر وظایف بنیاد مسکن است که در این راستا با همکاری سایر نهادها و سازمان‌ها در راستای تسریع روند بازسازی و احیای زندگی مردم تلاش می کنیم.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اظهار کرد: بنیاد مسکن با تکیه بر تجربیات موجود و استفاده از تخصص‌های فنی، فرآیند بازسازی را به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده است که ضمن حفظ هویت فرهنگی و اجتماعی روستاها، امکانات و زیرساخت‌های جدیدی را برای ساکنان آن‌ها فراهم آورد.

وی بیان کرد: این نهاد برای مقابله با تهدید سوانح طبیعی، عملیات پیشگیری پیش از وقوع این حوادث را با اجرای طرح ویژه بهسازی و نوسازی سکونتگاه‌های آسیب‌پذیر روستایی و همچنین بازسازی مناطق خسارت دیده پس از وقوع حوادث همواره در دستور کار خود قرار داده است،

دائمی افزود: طرح بهسازی مسکن روستایی از سال ۱۳۸۴ توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با هدف بهبود کیفیت مسکن و بافت روستایی و ارتقاء سطح ایمنی، بهداشتی، رفاه و آسایش مسکن روستایی آغاز شد و دستاوردهای قابل توجهی را در حوزه بهبود شرایط زندگی روستاییان به ارمغان آورد.

به گفته وی، طرح بهسازی مسکن روستایی به‌طور ویژه با هدف کاهش آسیب‌پذیری و افزایش تاب‌آوری سکونتگاه‌های روستایی در برابر سوانح طبیعی و خطرات زیست‌محیطی طراحی شده و در حال اجراست.

وی تاکید کرد: بهبود ساختارهای مسکونی و استفاده از مصالح ساختمانی مقاوم از جمله رویکردهایی است که بنیاد مسکن به‌منظور افزایش ایمنی و کاهش خطرات ناشی از حوادث طبیعی در نظر گرفته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha