مصطفی بیک مداح روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، ضمن گرامیداشت روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی، اظهار کرد: علاوه بر این تعداد واحد که تا کنون ساخته شده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان در قالب طرحهای مختلف سالانه به طور متوسط عهده دار ساخت تعداد ۱۰ هزار واحد مسکونی مقاوم است.
وی با بیان اینکه شاخص مقاوم سازی در سیستان و بلوچستان ۴۸ درصد است، افزود: در حال حاضر تعداد ۱۰ هزار و ۶۰۰ واحد روستایی در قالب طرحهای مختلف در استان در حال ساخت است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان،افزود: بنیاد مسکن در حوادث نقش ناجی را دارد، به ویژه در توفان گونو در سال ۱۳۸۶ با ساخت حدود ۲۰ هزار واحد مسکونی در جنوب استان و در بازسازی زلزله بم نیز مسوولیت آوربرداری، طراحی ،صدور پروانه ساختمانی و نظارت بر ساخت حدود پنج هزار واحد مسکونی و تجاری شهری را در شهر بروات از توابع آن شهرستان و همچنین تهیه و اجرای طرحهای هادی روستایی را در قالب ستاد معین بازسازی عهده دار بوده است.
وی بیان کرد: اقدامات شاخص بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در مراحل ساخت برای افزایش ایمنی در برابر زلزله و بلایای طبیعی در برگیرنده تدابیری در استفاده از مصالح با کیفیت و استاندارد و همچنین استفاده از تخصص ناظران فنی روستایی، نظارت عالیه بنیاد مسکن شهرستان و استان، استفاده از دفاتر فنی روستایی جهت تهیه نقشه ها مطابق آخرین مباحث مقررات ملی ساختمان، آیین نامهها و دستورالعملهای ابلاغی اجرایی است.
بیک مداح تصریح کرد: طراحی و محاسبات دقیق ساختمان، استفاده از مصالح استاندارد و استفاده از ظرفیت ناظران و مجریان مجرب سازمان نظام مهندسی سیستان و بلوچستان از جمله موارد افزایش ایمنی است.
وی افزود: از برنامههای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای افزایش شاخص مقاوم سازی و به حداقل رساندن خسارات در حوادث احتمالی، تخصیص اعتبارات طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی و کمکهای بلاعوض از محل تفاهم نامههای جاری با کمیته امداد امام خمینی( ره)، سازمان بهزیستی و بنیاد مستضعفان است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان مقاوم سازی را برای اقدامی عملی در افزایش ایمنی در برابر زلزله و بلایای طبیعی ضروری دانست و افزود: کنترل مقاومت خاک، بررسی عوامل ژئوتکنیک و آزمایشات قبل از طراحی و شروع عملیات اجرایی، طراحی نقشهها بر اساس آیین نامهها و مقررات ملی ساختمان توسط افراد مجرب و استفاده از ظرفیت ناظران نظام مهندسی معماری، عمران و تاسیسات از مصادیق با اهمیت در روند ساخت است و میتواند خسارات را در حوادث احتمالی به حداقل رساند.
نظر شما