به گزارش ایرنا، رسول سواری روز پنجشنبه در نشست مشترک با جمعی از مسوولان، تولیدکنندگان و صنعتگران شهرستان نجفآباد و شرکت توزیع برق استان اصفهان اظهار داشت: ایجاد شهرک خورشیدی در کنار یکی از شهرکهای صنعتی اصفهان در شورای برنامهریزی استان مصوب شده و در آستانه واگذاری زمین است.
وی با بیان اینکه ایجاد چند شهرک خورشیدی دیگر نیز در دست مطالعه و اقدام است، اضافه کرد: با دستور استاندار پیگیری لازم برای رفع ناترازی انرژی در شهرکهای صنعتی با در نظر گرفتن ظرفیتهای موجود استان انجام شده است.
سواری ادامه داد: چند قطعه زمین برای واگذاری به سرمایهگذارانی که توان تولید برق در جوار شهرکهای صنعتی دارند، شناسایی شده است.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی اصفهان گفت: سه طرح در استان برای واگذاری زمین در شهرکهایی که ظرفیت تولید برق وجود دارد تعریف شده است و از هم اکنون پذیرای سرمایهگذاران هستیم.
سواری اظهار داشت: یکی از طرحهای پیشبینی شده ایجاد پهنههای نواحی مجاور شهرک های صنعتی است که از لحاظ فنی و اقتصادی مطالعات آن در حال انجام بوده و در روزهای آینده زمینها مشخص خواهد شد تا سرمایهگذاران بتوانند در آنها سرمایهگذاری و برای تولید برق اقدامات لازم را اجرایی کنند.
وی اضافه کرد: نزدیک به یک هزار مگاوات برق در شهرکهای صنعتی استان اصفهان مصرف میشود که با پیشبینی تولید بیش از ۲ هزار مگاوات در این سه طرح پیشنهادی میتوانیم در آیندهای نزدیک و سال ۱۴۰۴ نیروگاههای خورشیدی را در مدار قرار دهیم تا قطعی برق در شهرکهای صنعتی به حداقل برسد.
مساله برق، نیازمند سیاستگذاری صحیح و کارشناسی شده است
سرپرست فرمانداری ویژه نجف آباد نیز در این نشست گفت: مساله برق در حوزههای مختلف از جمله تولید، توزیع و مصرف نیازمند سیاستگذاریهای صحیح و اتخاذ تدابیر کارشناسی شده است و در صورت عدم چاره اندیشی در این حوزه ناترازی برق به بحرانی تبدیل خواهد شد.
حمیدرضا محمدی فشارکی، با تاکید بر اهمیت رونق تولید، افزود: ناترازی انرژی به یکی از چالشهای مهم تولیدکنندگان مبدل شده و مشکلاتی را به حوزه صنعت تحمیل کرده است.
وی خاطرنشان کرد: چنانچه چارهاندیشی لازم در زمینه رفع ناترازی انرژی انجام نگیرد بهدلایل مختلف از جمله لغو قراردادها و ضرر و زیان ناشی از کاهش ظرفیت تولید با چالش بیکاری کارگران نیز مواجه خواهیم شد.
سرپرست فرمانداری نجف آباد، حل ناترازی انرژی را نیازمند عزم همگانی دانست و اضافه کرد: هموارسازی زیرساختها و تغییر فرهنگ و الگوی مصرف برق از مهمترین دغدغههای صاحبان صنایع است.
محمدی فشارکی با بیان اینکه حدود یک سوم صنایع استان اصفهان در شهرستان نجفآباد مشغول به فعالیت هستند، گفت: صنعتگران این شهرستان با قطعی برق و گاز مواجهند از این رو جلسهای مشترک با حضور مدیران شرکت توزیع برق و شرکت شهرکهای صنعتی استان با هدف چاره اندیشی در این زمینه و اتخاذ بهترین راهکار درباره مدیریت انرژی برگزار شد.
وی، احداث نیروگاههای خود تامین را یک فرصت برای صنایع نجف آباد دانست و اضافه کرد: توسعه نیروگاههای انرژی خورشیدی از جمله مباحثی است که با پیگیری و هماهنگی صورت گرفته در مرکز استان اصفهان زمینه حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی را بهویژه در شهرستان نجفآباد که داوطلب این موضوع هستند فراهم کرده است.
محمدی فشارکی بیان کرد: صنعتگران نجف آباد به دلایل مختلف برای احداث نیروگاه انرژی خورشیدی وارد فرایند طولانی اداری شده اند و با توجه به تدابیر اتخاذ شده امیدواریم در نخستین فرصت این موضوع به مرحله اجرا برسد و این شهرستان همانطور که امروز در حوزه صنعت رتبههای خوبی را به خود اختصاص داده است در حوزه تأمین انرژی نیز بتواند پیشگام باشد.
سرپرست فرمانداری نجف آباد خاطرنشان کرد: این اقدامات نهتنها ناترازی برق را کاهش میدهد بلکه موجب کاهش آلودگیهای زیست محیطی نیز خواهد شد.
مدیرعامل توزیع برق استان اصفهان نیز در این نشست گفت: استاندار اصفهان پیگیر حمایت از صنعت بهویژه در واحدهای کوچک است و با پیگیری صورت گرفته دستور لازم از وزیر نیرو بهمنظور اعمال تخفیف ۵۰ درصدی برای مشترکان ۳۰ تا ۲۵۰ کیلووات اخذ شد و امیدواریم این موضوع در سطح استان عملیاتی شود.
محمد مرادی افزود: برای وضعیت خاموشیها و برنامههای مدیریت بار نیز باید کارگروهی تخصصی متشکل از هیات امنای شهرکهای صنعتی به همراه مجموعه معاونت بهرهبرداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق در حداقل زمان شکل بگیرد و طرحهای مختلف برای رضایتمندی بیشتر فعالان صنعتی اتخاذ و عملیاتی شود.
مدیرعامل توزیع برق اصفهان ادامه داد: از مجموعه صنعتگران استان و شهرستانها انتظار میرود در کنار شرکت شهرکهای صنعتی استان قرار گیرند تا شاهد راهاندازی نیروگاههای خورشیدی در این مجموعهها باشیم.
نجفآباد با حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۰ کیلومتری غرب اصفهان است.
نظر شما