به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد محمدی شامگاه پنجشنبه در آیین رونمایی از پوستر هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران سینما حقیقت در بابل اظهار کرد: با شکل دهی ستادی فرایند برگزاری جشنواره وارش در بابل پیگیری خواهد شد.
وی گفت: اگر خواهان برگزاری دهمین دوره جشنواره فیلم وارش با وقفه پنج ساله در بابل هستیم این امر با کمک های مادی و معنوی استانی و شهرستانی تحقق می یابد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان این مطلب که جشنواره وارش ظرفیتی ممتاز برای معرفی آثار فاخر هنرمندان مازندرانی بود، اظهار کرد: استعدادهای هنری ارزشمندی در این خطه از شمال نهفته است که با برگزاری جشنواره های همانند فیلم وارش شکوفا خواهد شد.
محمدی ادامه داد: نمایش آثار برگزیده هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران سینما حقیقت در بابل یک اقدام ارزشمندی در راستای معرفی هنرمندان برجسته است.
وی با اشاره به این که پنج هنرمند خوب مازندرانی در جشنواره سینما حقیقت ایران خوش درخشیدند، ادامه داد: این هنرمندان عنوان برتر این جشنواره را کسب کردند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: از هشت دی ماه به مدت سه روز ۱۳ فیلم برگزیده جشنواره حقیقت در سالن سینمایی هنر و تجربه بابل به نمایش گذاشته می شود.
به گزارش ایرنا، هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» ۲۵ آذرماه سال جاری با معرفی برگزیدگان پایان یافت و برترینهای بخشهای مختلف این رویداد معرفی و تجلیل شدند.
در بخش مسابقه ملی جشنواره که پنج اثر از مستندسازان مازندرانی شامل «لَمِه» به کارگردانی فرشاد فداییان، «کابین به کارگردانی یاسر خیر، «پِلوره» ساخته علی احمدی زرینکلایی، «لب شور» اثر جواد وطنی و «زمستان طولانی» ساخته حسن جعفری در آن با سایر آثار به رقابت میپرداختند، سه مستند «لب شور»، «پِلوره» و «کابین» به جمع نامزدهای دریافت جوایز این بخش راه یافتند.
هیئت داوران بخش مسابقه ملی جشنواره متشکل از مازیار اسلامی، فتحالله امیری، محمد تهامینژاد، سید محمدمهدی طباطبایینژاد، طیبه عزتاللهینژاد، مهدی قربانپور و محسن یزدی پس از بررسی آثار نامزدهای بخشهای مختلف را معرفی کردند که سه اثر از مستندسازان مازندرانی در بین نامزدها حضور دارند.
در فهرست نامزدهای بخش مسابقه ملی هفت نامزد برای جایزه بهترین فیلم، هفت نامزد برای جایزه بهترین کارگردانی فیلم مستند بلند، هفت نامزد برای جایزه بهترین کارگردانی فیلم مستند نیمهبلند، پنج نامزد برای جایزه بهترین کارگردانی فیلم مستند کوتاه، هفت نامزد برای جایزه بهترین پژوهش، ۶ نامزد برای جایزه بهترین موسیقی متن، هفت نامزد برای جایزه بهترین نویسنده یا گوینده گفتار متن، ۶ نامزد برای جایزه بهترین تدوین، پنج نامزد برای جایزه بهترین فیلمبرداری و پنج نامزد برای جایزه بهترین صدا معرفی شدهاند.
مستند «لب شور» ساخته جواد وطنی در چهار بخش بهترین کارگردانی فیلم مستند نیمهبلند، بهترین موسیقی متن(فواد قهرمانی)، بهترین نویسنده یا گوینده گفتار متن(آرش اسحاقی) و بهترین صدا (گیسو آزادروش) نامزد دریافت جایزه شده است.
مستند «پِلوره» به کارگردانی و تهیهکنندگی علی احمدی زرینکلایی در بخشهای بهترین فیلم و بهترین کارگردانی فیلم مستند بلند بین نامزدهای جشنواره قرار دارد.
مستند «کابین» اثر یاسر خیر مستندساز سوادکوهی نیز در بخشهای بهترین کارگردانی فیلم مستند بلند(یاسر خیر)، بهترین تدوین(یاسر خیر)، بهترین فیلمبرداری(یاسر خیر) و بهترین صدابرداری (امید کریم و آرمان نورینیا) نامزد دریافت جوایز سینما حقیقت هجدهم شده است.
پِلوره
مستند ۶۲ دقیقهای «پِلوره» با تهیهکنندگی و کارگردانی علی احمدی زرینکلایی روایتی مرتبط با محیط زیست و حیات وحش مازندران است. این مستند درباره پلنگ ایرانی تولید شده و تلاش کارگردان و یک محیطبان در جستوجو برای رسیدن به پلنگ و ثبت تصاویری از آن را نشان میدهد.
احمد ضابطی جهرمی(مشاور هنری)، محمدجواد صمدی نوذری(تصویر هوایی)، ماهان احمدی زرینکلایی(تدوین)، حسن مهدوی(صداگذار) و احمد آتشکار(آهنگساز) از عوامل تولید «پلوره» هستند.
کابین
مستند ۶۸ دقیقهای «کابین» اثر یاسر خیر با نگاهی به موضوع فقدان پدر در یک خانواده، اهمیت کانون خانواده را روایت میکند و دادههایی درباره سبک زندگی بخشی از نسل جوان کشور را ارائه میدهد. خیر تولید «کابین» را از سال ۱۳۹۹ آغاز کرد و پس از چهار سال اثرش برای اکران آماده شد.
لب شور
جواد وطنی که نخستین تجربه حضورش در سینماحقیقت را سال ۱۳۹۷ و در دوازدهمین دوره این رویداد با مستند پژوهشی «وَرس» که به راهآهن شمال اختصاص داشت ثبت کرد، امسال در هجدهمین دوره با مستندی محیط زیستی درباره پرندگان مهاجر و تالابهای مازندران پا به سینماحقیقت گذاشته است.
«لب شور» به تهیهکنندگی و کارگردانی جواد وطنی با حمایت مرکز گسترش سینمای مستند تولید شده و آرش اسحاقی(تدوین و گوینده گفتار متن)، جواد وطنی و امیررضا دریایی(تصویربردار)، حبیب محمدی(صدابردار)، گیسو آزادروش(صداگذار)، فواد قهرمانی(آهنگساز)، رضا تیموری(اصلاح رنگ و نور) و سارا اقبال(مجری طرح) عوامل تولید آن هستند.
در هجدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» بیش از ۱۴ هزار و ۳۰۰ نفر طی هفت روز به تماشای فیلمهای جشنواره نشستند.
هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» از ۱۸ آذر به دبیری محمد حمیدیمقدم در پردیس سینمایی چارسو آغاز به کار کرد و امشب با برگزاری مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان پایان مییابد.
نظر شما