حسن همتی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: امسال ۱۰ هزار و ۵۲۵ تن کودشیمیایی برای باغات چای گیلان اختصاص داده شد که از این میزان تاکنون ۶۹۷ تن بین چایکاران استان توزیع شده است.
وی بیان کرد: ۱۶۵ هزار تن کود نیز برای کشت برنج، گندم، جو و مرکبات استان تخصیص یافته که از این میزان ۲ هزار و ۷۰۸ تن برای شالیکاران، ۲۷۰ تن برای تولید گندم و جو و یک هزار و ۲۳ تن برای مرکبات توزیع شده است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گیلان اضافه کرد: چهار هزار تن کود نیز به بخش شیلات اختصاص یافته که تاکنون ۱۴ تن آن توزیع شدهاست.
وی اضافه کرد: کشاورزان برای دریافت کود پس از نامنویسی در سامانه دولت من و مشاهده سهمیه خود باید به نزدیک ترین کارگزاری مراجعه و کود مورد نیاز خود را دریافت کنند.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گیلان با بیان اینکه قیمت انواع کود کشاورزی نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است، تاکید کرد: کارگزاران باید جدول قیمت کود به تفکیک نوع آن را در معرض دید کشاورزان قرار دهند.
گیلان دارای ۴۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند، برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمده ترین محصولات کشاورزی گیلان هستند. گیلان همچنین یکی از تولید کنندگان مهم طیور در کشور است.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
شهرستانهای رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.
نظر شما