استاندار فارس:برنامه اول استان توسعه گردشگری و رونق توریسم درمانی است

شیراز - ایرنا - استاندار فارس گفت: اقلیم فارس منحصر بفرد است و ارزانترین، دست‌یافته‌ترین، قابل اجراترین بخش توسعه صنعت گردشگری استان است اما کار قابل توجهی در این زمینه انجام نشده است؛ از این رو برنامه اول استان توسعه گردشگری در ابعاد مختلف است؛ همچنین رونق گرفتن حوزه توریسم درمانی در دستورکار قرار دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسینعلی امیری یکشنبه در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: مشکل مسکن یک واقعیت است و کسی منکر آن نیست اما آنچه مهم است این است که در ادوار مختلف طرح‌های قابل‌توجهی در حوزه مسکن از جمله طرح نهضت ملی مسکن، مسکن مهر و مسکن ملی مورد توجه قرار گرفت و تلاش شد اقداماتی برای حل مشکل در این حوزه انجام شود؛ سیاست مدیریت جدید فارس هم حمایت از طرح‌های مختلف مسکن است.

استاندار فارس ادامه داد: منشأ بخشی از مشکلات مسکن استان نیست و بخش‌هایی از این مشکلات باید در سطح ملی دنبال شود؛ اما قطعاً آنچه مربوط به استان است مدیریت می‌شود تا دغدغه‌ها در این حوزه حل شود؛ البته نقش تحریم‌ها در گرانی‌ها را هم نمی‌توانیم نادیده بگیریم.

استاندار فارس با اعتقاد به اینکه هزینه تفریح در استان بالاست، گفت: در جلسات و شوراهای مختلف یکی از موضوعاتی که توسط من بارها مورد تأکید قرار می‌گیرد بحث نشاط و تفریح است؛ بخش قابل توجهی از مردم به خاطر اینکه فرصت لازم برای ابراز نشاط پیدا نکردند گله‌مند هستند؛ لذا نشاط، موضوع مهمی است و نشاط، شادی و تفریح در دستور کار جدی مدیریت استان قرار دارد.

هر دستگاه باید برنامه و هدف‌گذاری داشته باشد

امیری عنوان کرد: میزان پیشبرد امورات و توفیقات مدیران را توصیفی نمی‌پذیریم؛ هرچند شاخص توصیفی هم در پیشبرد امور مختلف تاثیرگذار است اما معیار ارزیابی ما شاخص‌های آماری است؛ امورات بر اساسی شاخص‌ها پیگیری و دنبال می‌شود؛ هر دستگاه باید برنامه و هدف‌گذاری داشته باشد .

او یادآور شد: در شهر شیراز با وجود اینکه که از دانشگاه قطب پزشکی کشور بهره می‌بریم اما هنوز با مشکلاتی در این حوزه روبه رو ست و نیاز است زیرساخت‌ها در این بخش توسعه یابد؛ رضایتمندی جمعیت استان که اطراف می‌آیند و خدمات می‌گیرند ضرورت دارد.

استاندار فارس در خصوص برنامه دولت چهاردهم برای توسعه گردشگری فارس گفت: یکی از مطالبات مقام معظم رهبری در سفر ۸۷به این استان، توسعه گردشگری در استان فارس بوده و هست ؛ این در حالیست که برای تحقق این مهم زیرساخت‌های کافی تاکنون فراهم نشده است.

امیری یادآور شد: زمانی استان فارس در حوزه توریسم درمانی جایگاه ویژه‌ای داشت اما در حال حاضر آمارها در این حوزه کاهش یافته؛ البته تحولات و اتفاقات اخیر منطقه در این موضوع بی‌تاثیر نبوده اما اگر به داد گردشگری درمانی نرسیم ممکن است میزبانی را در استان از دست بدهیم؛ حتی تدابیر کافی در این زمینه باید در سطح ملی اندیشیده شود.

او با بیان اینکه در حال تهیه و تدوین سند گردشگری استان هستیم، گفت: سه جلسه مربوط به این موضوع برگزار و تأکید شده که در استان پهناور فارس با وجود برخورداری از ظرفیت‌های گردشگری شایسته و زیبنده نیست که به توسعه این بخش توجه نشود؛ بدون شک پس از تدوین سند گردشگری این سند انتشار عمومی داده می‌شود.

استاندار فارس در خصوص شهرستان شدن صدرا نیز گفت: برخی معتقدند صدرا باید شهرستان شود اما شهرستان شدن نیاز به قانون دارد؛ از نظر من نمی‌توان قانونا برای شهرستان شدن صدرا اقدام کرد؛برخی مناطق محدودیت‌های قانونی دارند.

او جمعیت صدرا را ۲۱۷ هزار نفر عنوان کرد و گفت: پیش بینی جمعیت در این شهر در سال‌های آینده ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر است لذا باید زیرساخت‌ها پاسخگوی نیازهای این شهر باشد.

امیری در خصوص انتخاب مشاور در امور ایثارگران استاندار نیز بیان کرد: در گذشته استاندار می‌توانست در چارت تشکیلاتی خود افزون بر چهار مشاور، مشاوران متعدد دیگری را انتخاب کند؛ اما اخیرا رأیی در دیوان عدالت اداری ابلاغ شده که مقامات نمی‌توانند بیش از چارت سازمانی مشاور داشته باشند، لذا اگر محدودیت ایجاد کرده باشند نمی‌توان خارج از چارت مشاور انتخاب کرد ولی در عین محدودیت ها مشاور امور ایثارگران را حتما انتخاب خواهیم کرد.

هیچ مدیری حق شکایت علیه رسانه را ندارد

او درباره دغدغه رسانه‌ها در خصوص انتقاد از عملکرد برخی مسئولان رسانه گفت: رسانه‌ها باید بر کار مسئولان نظارت کنند؛ هیچ مدیری حق شکایت از رسانه‌ها را ندارد اگر شکایتی شده هم باید پس گرفته شود.

استاندار فارس گفت: البته موضوعات مربوط به دستگاه‌های اجرایی هم حیثیت عمومی و هم حیثیت خصوصی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد؛ رسانه در انتقاد باید مراقبت کند تا حقوق افراد حفظ شود چراکه تحت‌الشعاع قرار دادن حیثیت خصوصی مدیران اشکال ایجاد می‌کند و اهالی رسانه را دچار مشکل خواهد کرد؛ همه‌چیز هم بخش سیاه دارد هم بخش سفید؛ نباید در انتقادها یک بخش را نادیده گرفت.

او با بیان اینکه رسانه‌ در نقدها با یک مشاور حقوقی مشورت کند، گفت: برخی صاحبنظران معتقدند عدالتی که برای خبرنگاران باید وجود داشته باشد از یک پیش نماز بیشتر است؛ خبرنگار دارای شأن بالایی است و سرمایه یک خبرنگار عدالت است؛ اهالی رسانه می‌توانند نقد کنند اما باید منصفانه نقد کنند تا به حیثیت شخصی افراد لطمه وارد نشود؛ به طور کلی در نقدها نباید خدشه‌ای به آبرو و حیثیت کسی وارد شود؛ مدیران هم نباید حرفی بزنند یا قولی بدهند که نتوانند اجرا کنند.

امیری با اشاره به اینکه مشکلات در حوزه آب و توسعه روستایی پیگیری خواهد شد، بر اهمیت احداث بزرگراه شیراز ـ اهواز تأکید کرد و گفت: یکی از نتایج این کار بزرگ گسترش مراودات تجاری استان‌های فارس، کهگیلویه و بویراحمد حتی سایر استان‌ها با کشور عراق است.

استاندار فارس درباره مسکن خبرنگاران گفت: تأمین زمین برای مسکن اقشار مختلف در حال انجام است که بخشی از آن خبرنگارانی هستند که از شرایط لازم بهره می‌برند. یکی از این شرایط منوط به سبز بودن فرم «ج» است که پیگیری‌های لازم برای فراهم شدن شرایط انجام خواهد شد.

او با بیان اینکه از اجرای طرح شادابی و نشاط دستگاه‌های اجرایی و خبرنگاران استقبال خواهیم کرد، در رابطه با بکارگیری مدیران شایسته در استان فارس گفت: نظام جمهوری اسلامی هزینه قابل توجهی برای تربیت مدیران می‌کند؛ مدیران بزرگترین بیت‌المال هستند؛ اینکه نگاه ما تنها به ابزار و نیروی انسانی باشد خوب نیست، نیروی انسانی یک سرمایه است.

امیری اضافه کرد: برای حل مشکلات استان از جمله مسائل مربوط به پروژه انتقال آب خلیج فارس از پیشنهادات و نظرات مدیران سابق کمک گرفته شده، من برای انتصاب و بهره‌گیری از تجارب مدیران مرزبندی قایل نیستم و هر کس در جهت توسعه استان حرکت کند برای من جایگاه ارزنده و ویژه‌ای دارد.

او یکی از مشکلات پروژه‌های فارس را نداشتن پیوست حقوقی دانست و گفت: پروژه‌های استان فارس پیوست حقوقی ندارند؛ در طول سال‌های گذشته شاهد بودیم که پروژه‌ای تعریف و برای پیشبرد آن هزینه می‌شود اما یک مدعی یا مسئول بر اساس قانون درخواست توقف پروژه را می‌کند؛ یکی از الزامات ما به مدیران آسان برای حل این مشکل این است که هر پروژه هم باید پیوست حقوقی و شناسنامه داشته باشد و هم نظارت مردم را شامل شود.

وی با اعتقاد به اینکه مردم سهام‌داران کشور و سهام‌داران پروژه‌ها هستند و مدیران وکیل مردم به شمار می‌روند، افزود: مردم حق دارند ببینند، بپرسند و در جریان روند اجرایی پروژه‌ها قرار بگیرند.

استاندار فارس بر اهمیت جذب سرمایه‌گذار در استان فارس تأکید کرد و گفت: سرمایه گذاری حرف حقی است؛ اگر دولت بتواند با مشکلاتی که در کشور وجود دارد خود را اداره کند کار بزرگی انجام داده،جامعه باید اداره شود، حقوق مردم باید مورد توجه قرار بگیرد؛ بدون شک توسعه کشور متوقف نخواهد شد و یکی از راهکارها برای توسعه‌ سرمایه‌گذاری است.

امیری اظهار کرد: سرمایه‌گذاران خوبی در کشورهای حاشیه خلیج فارس وجود دارند که علاقمند به امر سرمایه‌گذاری در استان فارس هستند؛ آنها چیز زیادی از ما نمی‌خواهند جز منزلت و احساس ارزشمندی، لذا بسترهای حقوقی سیاسی باید فراهم شود تا این افراد بتوانند در استان فارس سرمایه‌گذاری کنند.

او ایرانیان مقیم کشورهای حاشیه خلیج فارس را خزانه و گنجینه ارزشمند برای فارس دانست و گفت: باید از این ظرفیت به خوبی استفاده شود اما استفاده از این ظرفیت‌ها نیاز به فراهم شدن زیرساخت‌های حقوقی و سیاسی دارد.

امیری با بیان اینکه دادرسی یک فرآیندی دارد و باید به کسی که محکومیتی پیدا می کند اجازه داده شود که تمام فرآیندهای دادرسی را طی کند، گفت: ماده ۴۷۷ یکی از مراحل دادرسی است که نمی‌توان افراد را از شرایط این ماده محروم کرد.

وی بر اهمیت نگاه تمدنی داشتن در میان مدیران استان تأکید کرد و گفت: معتقدم ارزش‌های اسلامی و موضوعات دینی با موضوعات تمدنی و باستانی در تقابل نیستند و مناسبات مختلف ایرانی همواره مورد توجه بوده و هست؛ اگر حاکمیت همراه با حکمت باشد اینها در تقابل با هم قرار نمی‌گیرند.

او در خصوص کندی روند انتخابات مدیران در استان فارس گفت: تحقق وفاق زحمت و هزینه دارد؛ باید در مسیر وفاق حرکت کنیم؛ ما بنا نداریم انتخابات را با جریان شخصی و حزبی پیش ببریم و مدیران متخصص، دلسوز و کاربلد را از قطار خدمت پیاده کنیم؛ بلکه معتقدیم این امور باید در فضای دوستی، برادری و آرامش رقم بخورد؛ در تقابل و تنش خیری وجود ندارد و درصدد هستیم با وفاق، همدلی و همراهی کارها را پیش ببریم اما برخی پست‌ها سیاسی هستند و مردم تغییر دولت‌ها را در تغییر این مناصب می‌بینند؛ تغییر و تحول در این بخش‌ها با در نظر گرفتن شاخص‌ها در دستور کار است اما آنچه در انتخاب مدیران مهم است اعتقاد به گفتمان پیروز انتخابات یعنی وفاق است.

استاندار فارس بر لزوم بهره‌گیری از تخصص در انتخاب مدیران تأکید کرد و افزود: به تخصص بسیار اعتقاد دارم و بر این باور هستم که مدیران باید با توجه به تخصص‌شان در جایگاه خود قرار بگیرند.

وی اضافه کرد: یکی از موضوعات که رییس دولت چهاردهم به آن توجه ویژه دارد انتصاب بانوان در پست‌های مدیریتی است و بدون شک این رویکرد همچنان ادامه خواهد داشت و از بانوان در پست های مدیریتی استفاده می‌شود.

او در رابطه با آخرین تصمیمات برای تکمیل ورزشگاه پارس گفت: برای رسیدگی به وضعیت ورزشگاه پارس توقع از دستگاه‌های ورزشی و اداره ورزش بیشتر از اقداماتی است که تاکنون صورت گرفته و در جلسات اخیر مقرر شده مشکلات این ورزشگاه به صورت مکتوب به استانداری ارائه‌ شود تا پیگیری‌های لازم در این خصوص انجام شود.

استاندار فارس درباره ضرورت در اطلاع‌رسانی دقیق و بدون دغدغه رسانه در خصوص حوادث گفت: اطلاع رسانی حوادث، ظرافت و دقت می‌خواهد و نباید موضوعی که در یک بخشی اتفاق می‌افتد در سطح دیگری پیگیری شود؛ در واقع حوادث باید در سطح مربوطه اطلاع‌رسانی شوند.

امیری اضافه کرد: پیگیری برای اجرای طرح توسعه حرم شاهچراغ در دستورکار است؛ البته این، یک موضوع کارشناسی است که بایستی در فرصتی با تیم فنی و اهل فن پیگیری شود.

وی در خصوص پروژه انتقال آب دریا به استان فارس گفت: تعهد نمی دهم در دوران مسئولیت من فارس به دریا ملحق شود اما تلاش می‌کنم تا آنجا که مقدور هست این موضوع را پیگیری کنم؛ در واقع تلاش می‌شود مشکلات در بحث پس کرانه که شرایط الحاق را دارد حل شود.

نقش بی بدیل رسانه در عصر حاضر

استاندار فارس در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت جایگاه رسانه اشاره کرد و گفت: رسانه امروز با توجه به ویژگی‌هایی که دارد همان نقش امر به معروفی و نهی از منکر را ایفا می‌کند که در آموزه‌های دینی می‌تواند به شکل مدرن و پیشرفته انجام شود و به سامان برسد.

او با بیان به اینکه رسانه چهار دوره را پشت سر گذاشته، گفت: رسانه‌ها، سه دوره‌ گفتاری، نوشتاری، دیداری و نوشتاری را پشت سر گذاشته و از ویژگیهای دوره چهارم فراگیر بودن آن است‌؛ دوره‌ای که رسانه در آن مرزهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و جغرافیایی را درنوردیده، مکان را تسخیر کرده و به خاطر همین ویژگی‌هایی که دارد در شکل دهی افکار عمومی نقش بسزایی ایفا کرده است.

امیری اضافه کرد: علاوه بر دستگاه‌های رسمی که نقش نظارتی بر عملکرد مسئولان دارند، رسانه نیز مهمترین نقش را در جهت شفاف‌سازی و پاسخگویی، امر به معروف و نهی از منکر نسبت به مسئولان و مدیران ایفا می‌کند.

استاندار فارس ادامه داد: رسانه نقش مهمی در بالا بردن بینش مردم و جمع‌آوری حوادث پراکنده‌ای که گاه و بی‌گاه اتفاق می‌افتند دارد و در جهت انتقال تجارب و هدایت و ارشاد از جایگاه ویژه‌ای بهره می‌برد؛ البته رسانه می‌تواند در جهت ناامید کردن مردم و پرده و حجاب گذاشتن بر واقعیات هم نقش قابل توجهی داشته باشد؛ گاهی رسانه‌ها به شکلی موضوعات را منتشر می‌دهند که وقتی شرایط مشخص می‌شود متوجه می‌شویم که آن مساله کاملا متفاوت از انعکاس رسانه بوده است.

او اهالی رسانه را قشر روشنفکر و اندیشمند جامعه دانست و گفت: خوشبختانه روشن‌ترین بخش‌های جامعه قشر خبرنگار و اهالی رسانه هستند؛ تحلیل رسانه از اوضاع و احوال ملی و بین‌المللی می‌تواند برای مسوولان و تصمیم‌گیران، تصمیم‌سازی کند؛ در حقیقت تحلیل‌های رسانه می‌تواند منجر به تصمیمات و پیش بینی‌های قابل‌توجه شود.

وفاق یک انتخاب نیست بلکه ضرورت غیر قابل اجتناب است

امیری اضافه کرد: شرایط منطقه و دیگر کشورهای جهان ایجاب می‌کند که همدلی، همراهی و وفاق در کشور شکل بگیرد؛ در واقع مهمترین موضوعی که به آن نیاز داریم تمرکز بر بحث وفاق، همدلی و همراهی است.

وی گفت: مدیران استانی باید در جریان اخبار منعکس شده در رسانه‌ها باشند و واکنش به موقع، به جا و مؤثر نشان دهند، مدیران نباید نسبت به اخبار منتشر شده از سوی رسانه‌ها بی‌اعتنا باشند.

استاندار فارس که معتقد است وفاق، همدلی و همراهی یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت غیرقابل اجتناب است، گفت: نقش رسانه نقش مهمی در جهت شکل‌دهی افکار عمومی و امیدآفرینی است‌؛ و آنچه دشمنان را ناامید می‌کند همین همدلی و وفاق است، بر همین اساس هم شعار دولت چهاردهم با توجه به ضرورت امروز وفاق نامگذاری شده است.

او با بیان اینکه رهبر معظم یک فرصت برای اداره و هدایت جامعه است، گفت: مهمترین مولفه امنیت ملی، رضایت مردم و همکاری مردم با حاکمیت، همدلی، اتحاد و وفاق است؛ امروز باید وفاق را تقویت و امید ایجاد کنیم؛ بدون شک نقش رسانه در این زمینه نقش مهم، اساسی و حیاتی است‌.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha