لبخند به زندگی

۹ دی ۱۴۰۳، ۹:۳۴
کد خبر: 85703591
لبخند به زندگی

ساری - ایرنا - اعتیاد به عنوان یکی از آسیب های اجتماعی جدی در کشور که پیامدهای منفی آن تمامی اعضای یک خانواده و جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد اما افرادی که در مسیر رهایی از مواد مخدر گام بر می دارند و می توانند ترک کنند با لبخند دوباره به زندگی برای مهم‌ترین دغدغه شان یعنی اشتغال نیاز به همراهی دارند تا بار دیگر در منجلاب این بلای خانمان سوز فرو نروند.

به گزارش ایرنا، اعتیاد پیامدهای منفی بسیاری برای فرد، خانواده و جامعه دارد و از مهم ترین چالش هایی که معتادان بهبود یافته با آن مواجه هستند، یافتن شغل مناسب است اشتغال، نقش مهمی در بازگشت معتادان به جامعه و زندگی سالم دارد.

در سال های اخیر، اقداماتی برای ایجاد اشتغال برای معتادان بهبود یافته صورت گرفته است با کمک به بهبودیافتگان و معتادان آن تعداد از جمعیت فعالی که از کار و تلاش دور شده و البته آسیب های اجتماعی و اقتصادی به جامعه وارد می کردند، دوباره به آغوش جامعه و خانواده بازمی گردند طوری که بسیاری از آسیب های اجتماعی مرتبط نیز کنترل می شود.

کارشناسان معتقدند، معتادان متجاهر مجرم نیستند بلکه زخم خورده یکسری پدیده های اجتماعی هستند که باید به این افراد کمک کرد تا سلامتشان را بازیابند و دوباره به جامعه و زندگی خود بازگردند و برای پیشگیری از بازگشت دوباره آنان به اعتیاد باید زمینه توانمندسازی و اشتغال آنان را فراهم کرد.

این افراد پس از ترک اعتیاد نمی توانند به راحتی شغل مناسبی برای خود به دست آورند یا اینکه نیاز دارند مدت بیشتری تحت مراقبت خانواده باشند و نسبت با افرادی که هیچ گونه سابقه اعتیاد ندارند به آنها شغل داده نمی شود.

لبخند به زندگی

در همین راستا فرماندار شهرستان قائمشهر امروز یکشنبه در بازدید سرزده از مراکز ترک اعتیاد شهرستان به اقدامات انجام شده برای بازگشت معتادان بهبود یافته به زندگی و جامعه اشاره کرد.

جواد مولایی قراء افزود:‌ به همین منظور امسال ۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای اشتغالزایی معتادان بهبود یافته شهرستان قائمشهر از محل بند «ب» تبصره ۱۸ اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: هم اکنون در شهرستان قائمشهر چهار مرکز ترک اعتیاد مطابق ماده ۱۵ با ظرفیت ۱۵۰ نفر وجود دارد و تعداد ۸۳ کلینیک درمانی ترک اعتیاد نیز با ظرفیت ۱۳ هزار نفر مشغول فعالیت و خدمات دهی به بیماران و افراد نیازمند این حوزه اجتماعی هستند.

رییس شورای مواد مخدر قائمشهر با اشاره به این که ارتباط بسیار خوبی بین مراکز ترک اعتیاد و مجموعه های فنی و حرفه ای و مهارت آموزی شهرستان وجود دارد، اعلام کرد: برای توانمندسازی این افراد با آموزش های لازم از طریق معرفی به مراکز مرتبط، ضمن حرفه آموزی، شرایط خوداشتغالی را برای آنان فراهم کرده ایم.

براساس ماده ۱۵ قانون مبارزه با مواد مخدر، معتادان مکلف شده‌اند برای ترک اعتیاد به مراکز مجاز دولتی، غیردولتی یا خصوصی و یا سازمان‌های مردم‌نهاد درمان و کاهش آسیب که توسط مراجع رسمی و متولی درمان کشور تعیین می‌شوند، مراجعه کنند.

همچنین در اجرای ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر چنانچه فرد معتاد با وجود زمینه مناسب برای درمان و امکانات لازم برای ترک اعتیاد اقدام نکند، متجاهر شناخته شده و در چنین شرایطی باید او را به مراکز درمان اجباری ارجاع داد.

لبخند به زندگی

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha