محمدباقر حاج کاظمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نظارتهای بهداشتی دامپزشکی از زمان جوجه ریزی در واحدهای پرورشی آغاز میشود و تا عرضه محصول در بازارهای مصرف ادامه دارد.
وی اضافه کرد: از مجموع تعداد جوجه ریزی ها، ۲۵ میلیون و ۸۶۰ هزار و ۲۲۵ قطعه جوجه ریزی متعلق به مزارع پرورش مرغ گوشتی، ۱۲۲ هزار و ۸۰ قطعه جوجه ریزی متعلق به مزارع پرورش مرغ مادر، ۳۱۶ هزار و یکصد قطعه جوجه ریزی متعلق به مزارع پرورش مرغ تخمگذار در استان بوده است.
این مسوول ادامه داد: همچنین پنج هزار و ۷۲۰ قطعه جوجه ریزی متعلق به مزارع پرورش بوقلمون مادر، ۲۴۱ هزار و ۳۴۰ قطعه جوجه ریزی متعلق به مزارع پرورش بوقلمون گوشتی و ۳۵هزار و ۹۰۰ قطعه جوجه ریزی متعلق به مزارع پرورش پولت تخم گذار بوده است.
کاظمی افزود: گوشت سفید به عنوان یک فرآورده پروتئینی پر مصرف در سبد کالای خانوارها بسیار حائز اهمیت بوده و نیازمند نظارت مستمر به منظور حفظ بهداشت جامعه، افزایش تولید و جلوگیری از ورود خسارات اقتصادی به فعالان این بخش است.
این مسوول ادامه داد: تمام مراحل تولید جوجه یک روزه، ورود آن به مرغداریها، طول دوره پرورش، کشتار و عرضه مرغ بستهبندی شده تازه و منجمد تحت نظارت و بازرسی بهداشتی کارشناسان دامپزشکی انجام می شود.
به گفته مدیرکل دامپزشکی استان زنجان، رعایت دقیق توصیههای دامپزشکی توسط مرغداران موجب ممانعت از بروز و شیوع بیماریهای فراگیر و یا بیماریهایی با مرگ و میر بالا در سطح مرغداریها می شود و زمینه ارتقای سطح تولید و تهیه گوشت مرغ سالم و بهداشتی را برای مصرفکنندگان فراهم میکند.
حاج کاظمی افزود: مرغداران باید توصیه های بهداشتی و قرنطینهای دامپزشکی را رعایت کنند و در صورت مواجهه با بیماریهای واگیر و یا تلفات بالا در سطح مرغداری برای جلوگیری از شیوع بیماری ها مراتب را به اداره دامپزشکی شهرستان مربوط جهت بررسی و رسیدگی اطلاع دهند.
وی خاطر نشان کرد: مرغداران با رعایت دقیق دستورالعمل های سازمان دامپزشکی در تمامی مراحل پرورش اعم از شست و شو و بهینه سازی مرغداری، خرید جوجه، حمل و نقل، واکسیناسیون، درمان به موقع و استفاده از داروها با نظر و مشورت دامپزشکان، سلامت گله خود را تضمین کنند.
نظر شما