«محمد قاسمی» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ملایر صاحب دو برند جهانی است و به طور قطع هنر نمایش و تئاتر میتواند برند سوم این شهرستان باشد.
وی با بیان اینکه ملایر این ظرفیت را دارد که به واسطه هنر نمایش به شهر گردشگری تبدیل شود، افزود: ملایر قطب هنر تئاتر استان همدان است و در سطح کشور هنرمندان مطرح و برگزیدهای دارد و به واسطه این توانمندی، جای یک جشنواره دائمی تئاتر در این شهرستان خالی است.
مدیرعامل موسسه فرهنگی و هنری باران ادامه داد: مریوان از نظر وسعت و جمعیت از ملایر کوچکتر است، اما سالهاست که هنرمندان این شهر جرقه تئاتر خیابانی را زدند و امروز برند جشنواره تئاتر خیابانی را یدک میکشد.
قاسمی بیان کرد: مریوان امروز به اندازهای بزرگ شده که همه این شهر را به اسم جشنواره تئاتر خیابانی میشناسند و حتی از خارج از کشور گروههای هنری به این جشنواره میآیند و هر سال به مدت ۱۰ تا ۱۱ روز میزبان هنرمندان بسیاری از سراسر کشور است.
استقبال پرشور مردم و هنرمندان از جشنواره تئاتر "تک"
وی با تاکید بر اینکه ملایر توان و ظرفیت برگزاری جشنواره دائمی تئاتر را دارد، افزود: با برگزاری هر ساله جشنواره دائمی تئاتر، ملایر بیشتر از گذشته با موضوعات هنری و نمایش شناخته خواهد شد.
دبیر اجرایی جشنواره استانی تئاتر "تک" ادامه داد: در همین راستا سال گذشته استارت نخستین جشنواره تئاتر تک "مونولوگ" را در ملایر زدیم و تمام هزینه برگزاری این جشنواره شخصی بود، اما نخستین دوره آن را با موفقیت و با حضور هنرمندانی از سراسر استان برگزار کردیم.
قاسمی گفت: امسال نیز دومین دوره این جشنواره ششم و هفتم دیماه با حضور بیش از ۲۱۰ هنرمند و ۳۱ گروه نمایشی از سراسر استان همدان برگزار شد که استقبال بینظیر بود و در هر اجرا شاهد حضور ۱۰۰ تا ۱۲۰ تماشاگر در تماشاخانه باران بودیم.
وی خاطرنشان کرد: در جشنواره امسال از معاون امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان درخواست کردیم با رایزنی با نمایندگان مجلس و مسوولان، اقداماتی انجام تا سال آینده این جشنواره به صورت ملی و یا منطقهای برگزار شود.
این هنرمند کشوری تئاتر گفت: در این زمینه قولهای مساعدی گرفتیم و سال گذشته نیز شورای اسلامی شهر قول مساعد داد در برگزاری جشنواره تئاتر "تک" همکاری و مساعدت لازم را به عمل آورد.
نیازمند حمایت مسوولان برای برگزاری جشنواره دائمی تئاتر در ملایر هستیم
قاسمی با اشاره به برگزاری موفق دومین جشنواره استانی تئاتر "تک" و استقبال بسیار خوب مردم و هنرمندان از این جشنواره، تاکید کرد: در کنار برگزاری جشنواره، ورکشاپ (کارگاه آموزشی) بازیگری با حضور استاد «حسین صفی» برگزار و ۹۰ نفر در این کارگاه آموزشی شرکت کردند.
وی ادامه داد: امسال نیز همانند سال گذشته مشکل کمبود مالی و اعتباری برای برگزاری جشنواره داشتیم و بخشی از هزینه توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و بخشی نیز توسط موسسه فرهنگی و هنری باران و نگاه نو تامین شد.
مدیرعامل موسسه فرهنگی و هنری باران با بیان اینکه اقتصاد در تئاتر حرف اول را برای تولید آثار میزند، بیان کرد: امسال با مدیریت بهتر و با حضور مخاطبان و تولید آثار بیشتر، ۵۸ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که طبق نظر هیات انتخاب متشکل از "امین پویانفر"، "شهرام معارفوند" و "رضا روان"، ۳۱ اثر انتخاب شدند.
قاسمی یادآور شد: از این تعداد ۱۷ اثر در بخش هنرجویی، ۱۱ اثر در بخش آزاد و سه اثر در بخش نقالی کودک و نوجوان بود و در این جشنواره پیشکسوتان تئاتر همچون «بهنام شهبازی»، «بهرام حاجیعلی اکبری»، «شهرام معاوفوند» و «مهدی حبیبی» مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی استان، هنرمندان و هنرجویان ملایری حضور داشتند.
هنر نمایش میتواند سومین برند ملایر باشد
وی همچنین به برگزاری جشنواره منطقهای تئاتر طنز ایوان در استان ایلام اشاره کرد و گفت: سه سال است که این جشنواره با موضوع طنز برگزار میشود و امسال من به عنوان داور در این جشنواره حضور داشتم.
این کارگردان هنر نمایش تاکید کرد: ایوان با وجود کوچک بودن سه سال است که اتفاق بزرگ هنری در آن رقم میخورد و استقبال به اندازهای خوب است که مردم پشت درهای سالن میمانند.
قاسمی ادامه داد: من به عنوان داور در کنار دیگر داوران و هنرمندان، مخاطب این شهر شدم و ملایر نیز میتواند چنین اتفاق بزرگی را به اسم خود رقم بزند و علاوه بر منتفع شدن سایر بخشها، حضور هر هنرمند تبلیغی مهم برای معرفی جاذبههای توریستی و گردشگری ملایر است.
وی ابراز امیدواری کرد: با همراهی و مساعدت مسوولان و مشارکت هنرمندان جشنواره تئاتر "تک" به نام ملایر رقم بخورد و هر چه سریعتر به درجه ملی و بینالمللی برسد.
به گزارش ایرنا؛ دومین جشنواره استانی تئاتر تک "مونولوگ" ششم و هفتم دیماه به مدت ۲ روز در سه بخش هنرجویی، آزاد و نقالی در شهرستان ملایر برگزار شد.
نظر شما