به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، پیمان صالحی روز دوشنبه در مراسم شصتمین سال تاسیس دانشگاه الزهرا (س) اظهار داشت: برنامه هفتم توسعه، مورد توجه وزارت علوم است و درصدد هستیم این قانون اجرا شود و هدفمان کسب رتبه علمی چهاردهم جهان است.
وی افزود: بار علمی کشور بر دوش وزارت علوم، دانشگاه آزاد و وزارت بهداشت است و در این بین وزارت علوم بیشترین تولیدات علمی را دارد.
معاون وزیر علوم گفت: یکی از مباحث مهم در وزارت علوم، نمایهسازی مجلهها است. در طول ۲۵ سال گذشته، ۱۰۲ نشریه نمایهسازی شده است و در ۳ سال اخیر، ۸۳ نشریه به آمار قبلی اضافه شده است.
وی افزود: بیش از هشت هزار مقاله منتشر شده در سه سال گذشته به بهبود رتبه علمی ما در عرصه بینالمللی کمک کرده است و از مجموع ۸۴۳۶ مقاله منتشر شده، تعداد ۲۶۱۳ مقاله یعنی ۳۱ درصد به زبان فارسی هستند.
به گفته معاون وزیر علوم از میان مجلات تایید شده توسط وزارت علوم، تعداد ۱۶۷۴۷ مجله مربوط به علوم انسانی است. همچنین از بین ۹۴۷ مجله علوم انسانی، ۲.۷ درصد در علوم انسانی نمایهسازی شده است و این نشانگر رشد خوب در این زمینه است تا با تداوم این رشد به اهداف برنامه هفتم توسعه برسیم.
صالحی بیان کرد: در سه سال گذشته سه نشریه قرآنی به زبان غیر فارسی چاپ شده است و طبق آمار، ایالات متحده بیشترین مقاله علمی نمایهسازی شده قرآنی را داشته است.
وی اعلام کرد: تاکنون یک میلیون و ۷۲۷ هزار و ۹۷۵ مقاله توسط ایران در پایگاه اسکوپوس، چاپ شده است که سهم مقالههای علوم انسانی در میان آنها پایین است و میتوان گفت علوم انسانی ضعیف عمل کرده است در حالی که در کشورهای پیشرفته، تولیدات علوم انسانی رتبه بالایی دارد.
صالحی بیان کرد: اکنون ۵۰ درصد استادان و ۳۵ درصد دانشجویان وزارت علوم در حوزه علوم انسانی فعالیت میکنند و میتوان گفت که موتور ما در تولیدات علوم انسانی روشن شده است.
معاون وزیر علوم گفت: برنامه وزارت علوم در سالهای اخیر افزایش مجلات نمایهسازی شده است و باید فعالان در حوزه علوم انسانی کمک کنند، علوم انسانی قطاری است که باید سوار آن شویم تا به افزایش رتبه علمی در جامعه بینالمللی برسیم.
نظر شما