کمبود مدرسه در تربت حیدریه؛ همت خیران و دولت برای حل مساله

تربت حیدریه - ایرنا - شهرستان تربت حیدریه اکنون با کمبود ۲۹۴ کلاس درس مواجه است، مساله‌ای که سبب شده بسیاری از مدارس به ویژه در شهر به صورت دو نوبته اداره شوند و البته مسوولان و خیران مدرسه‌ساز کوشش‌ خود را برای کاستن از بار این بحران آغاز کرده‌اند.

به گزارش ایرنا، در روزهای اخیر بحث کمبود کلاس های درس در تربت حیدریه به خصوص در شهر توسط مسوولان آموزش و پرورش شهرستان به رسانه ها کشیده شد که بازخورد بسیاری داشت و به گفته مسوولان آموزش و پرورش، نبود افزون بر ۲۸۰ کلاس درس، منجر به دونوبته شدن بیش از ۴۰ مدرسه شده است.

این مشکل به خصوص برای ساکنان شهرک ولی عصر (ع) در ضلع شمالی تربت حیدریه شدت بیشتری دارد و در صورت بی توجهی، می تواند آثار و هزینه های نامطلوبی را برای خانواده های ساکن در این منطقه داشته باشد.

مدیر آموزش و پرورش تربت حیدریه در این خصوص گفت: کمبود ۲۹۴ کلاس درس در این شهرستان ما را ناگزیر به دونوبته کردن فعالیت شماری از مدارس کرده است.

حجت صالحی پیش‌تر گفته بود که ۴۳ هزار و ۴۵۸ دانش آموز در ۲۸۰ مدرسه تربت حیدریه تحصیل می‌کنند که ۴۴ باب آن دو نوبته است و اغلب این مدارس نیز مربوط به مناطق شهری است.

معاون توسعه آموزش و پرورش تربت‌حیدریه هم در این خصوص گفت: سرانه فضای آموزشی این شهرستان ۳.۸ مترمربع به ازای هر دانش آموز است، حال آن که میانگین کشوری این شاخص پنج متر مربع است و این در حالی است که سرانه استاندارد آموزشی برای هر دانش‌آموز هشت مترمربع تعیین شده است.

میثم سالاری افزود: تنها در سایت مسکن مهر شهر، کمبود ۱۵ مدرسه ۶ کلاسه، یعنی ۹۰ کلاس درس وجود دارد که گزارش آن به نهادهای مختلف ارسال شده است و ۲۰ نمازخانه در سال جاری تبدیل به کلاس درس شده است و می‌توان گفت که اکنون دیگر مدارس تربت حیدریه، نمازخانه ای هم برای تبدیل به کلاس درس ندارند.

وی ادامه داد: سایت مسکن مهر تربت حیدریه سه هزار واحد مسکونی دارد که تقریبا هیچ مدرسه ای برای آن ساخته نشده و دانش آموزان خانواده های ساکن در آنجا با مشکل جدی روبه رو هستند.

با اطلاع رسانی که در خصوص کمبود مدارس در تربت حیدریه صورت گرفت،‌ مجمع خیران شهرستان به میدان آمده و اعلام کرد که برای کاستن از مشکل کمبود مدرسه در شهر تربت حیدریه، پای کار است و بناست حدود ۶۰ مدرسه با مشارکت خیران و دولت ساخته شود.

رییس مجمع خیران مدرسه ساز تربت حیدریه اعلام کرد: ۱۶ طرح نیمه تمام مدرسه سازی در سال ۱۴۰۰ وجود داشت که برای تکمیل همه آنها اقدام شده و ساخت ۱۴ مدرسه هم به پایان رسیده است.

ایمان سلطانی افزود: به ازای هر ۲ کلاس درس که در کشور ساخته می‌شود یک کلاس درس را خیران و یک کلاس درس را دولت می‌سازد و در زمینه سهم دولت در مدرسه سازی چالش هایی وجود دارد اما با وجود آن سازمان نوسازی مدارس پای کار است و تلاش خود را انجام می‌دهد.

مدیرعامل مجمع خیران مدرسه‌ساز شهرستان تربت‌حیدریه هم گفت: بعد از اعلام کمبود ۲۹۴ کلاس درس در این شهرستان، بار دیگر خیران مدرسه‌ساز به میدان آمدند و برای ساخت ۶۲ مدرسه تفاهم‌نامه مشارکت امضا کردند.

سیدامیر حسینی افزود: برای ساخت این تعداد کلاس درس سرمایه بالایی باید هزینه شود که خیران تربت حیدریه به اجرای تعهدات خود پایبند هستند.

عضو کمیسیون بین الملل جامعه خیران مدرسه ساز کشور با اشاره به تعهد ساخت ۱۲۴ مدرسه در شهرستان تربت حیدریه توسط خیران و دولت در همایش ملی نهضت مدرسه سازی که هشت مهر در این شهرستان برگزار شد، افزود: تربت حیدریه در زمینه ساخت مدارس و مدرسه یاری کوشاست و مجمع خیران مدرسه ساز شهرستان با آموزش و پرورش تعامل ویژه ای‌ دارد.

سمیه هاشمی بیان کرد: هر تعداد کلاس درس که پس از مشارکت و تعهد خیران در این برنامه، باقی بماند را با کمک خیران مدرسه ساز کشور خواهیم ساخت و ایرانیان خارج از کشور را برای ساخت مدرسه به این شهرستان هدایت خواهیم کرد.

نماینده تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه قول ساخت ۳۰ مدرسه را از وزیر راه و شهرسازی گرفته است، گفت: با پیگیری انجام شده و دستور وزیر آموزش و پرورش، وعده ساخت ۳۰ مدرسه در تربت حیدریه گرفته شد.

محسن زنگنه افزود: سازمان زمین و مسکن وزارت راه و شهرسازی، یک مدرسه کامل ۱۲ کلاسه را در سایت مسکن مهر تربت حیدریه ایجاد خواهد کرد.

وی اضافه کرد: مجلس در تدوین برنامه هفتم، بندی بسیار خوب را مصوب کرد که براساس آن هر فردی که ۵۰ درصد سهم دولت در طرح های خیرساز را انجام دهد، آن هزینه ها شامل معافیت مالیاتی خواهد شد.

فرماندار تربت حیدریه نیز با ابراز شگفتی از پایین بودن سرانه فضای آموزشی در این شهرستان بیان کرد: سرانه فضای آموزشی در روستاهای شهرستان بهتر از شهر است اما سرانه فضای آموزشی ۳.۸ متر برای تربت حیدریه، مانند محروم ترین مناطق کشور است و جای تعجب دارد.

مجتبی شجاعی افزود: تمام وقت و انرژی خود را برای جبران کمبود مدرسه در این شهرستان به کار خواهیم گرفت و حتی اگر دیگر برنامه ها و نشست ها با برنامه های حوزه مدرسه سازی و آموزش و پرورش تداخل داشته باشد، مدرسه سازی و حل مشکل دانش آموزان را در اولویت قرار خواهیم داد.

وی ادامه داد: فعالان صنعتی و اقتصادی شهرستان هم در خدمت آموزش و پرورش خواهند بود چون هیچ پیشرفتی بدون توجه به نیروی انسانی حاصل نخواهد شد.

امید است با همتی که در شهرستان تربت حیدریه شکل گرفته است و دغدغه خیران و مسوولان شهرستان تا ۲ سال آینده، دیگر هیچ مدرسه دونوبته ای در تربت حیدریه باقی نماند و سرانه فضای آموزشی آن به میانگین و حتی استاندارد کشوری برسد.

شهرستان ۲۲۰ هزار نفری تربت حیدریه حدود ۴۴ هزار دانش آموز دارد که در ۲۸۰ مدرسه تحصیل می‌کنند.

مرکز این شهرستان در فاصله ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha