دکتر مریم کوشکی روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا بیان کرد: روند شیوع بیماری آنفلوآنزا در این استان از نیمه آذرماه افزایشی و با شیب صعودی مواجه شده است.
وی با بیان اینکه میزان ابتلا به ویروس کووید ۱۹ نسبت به آنفلوآنزا در لرستان کمتر است، اظهار داشت: هم اکنون در وضعیت پیک ابتلا به بیماری آنفلوآنزا قرار داریم و از موارد نمونه گیری ها حدود ۲۲ درصد موارد مثبت آنفلوآنزا و هفت درصد موارد ابتلا به کووید ۱۹ هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: بسیاری از مراجعهکنندگان به صورت سرپایی درمان میشوند، اما مبتلایانی که بیماری زمینهای دارند، برای مراقبت بیشتر بستری میشوند.
کوشکی با بیان اینکه تاکنون مورد فوتی ناشی از ابتلا به آنفلوآنزا در استان گزارش نشده است، تاکید کرد: آنفلوآنزا در صورت مراجعه به موقع به دکتر و مصرف دارو برای افراد عادی خطرآفرین نیست، اما برای مادران باردار و گروههای پرخطر نظیر بیماران سرطانی، پیوندی و افرادی دارای دیابت و فشار خون تهدید به شمار میرود و توصیه میشود، افراد مبتلا در ارتباط با گروههای پرخطر نکات مراقبتی را به جد رعایت کنند.
وی با بیان اینکه از ابتدای سالجاری تاکنون یک هزار و ۶۵۰ مورد نمونه گیری شده است، گفت: از این تعداد ۱۵۹ مورد مثبت ثبت شده است که ۱۰۳ مورد آنفلوآنزای نوع آ و ۵۶ مورد نیز نوع ب ثبت شد که از این تعداد حدود ۹۰ درصد بستری شدند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اضافه کرد: براین اساس تمام مراکز بهداشتی درمانی استان آمادگی نمونه گیری از افراد دارای علایم بیماری های تنفسی را دارند و افراد دارای علایم آنفلو انزا و کووید ۱۹ می توانند با مراجعه به این مراکز نسبت به نمونه گیری اقدام کنند.
کوشکی یادآور شد: هم اکنون حجم مراجعات افراد به مراکز بهداشتی برای انجام تست ابتلا به آنفلوآنزا در استان زیاد نیست، اما تعداد مراجعات افراد با علایم بیماری های تنفسی به مراکز درمانی استان افزایشی است.
وی ادامه داد: ابتلای به بیماری آنفلوآنزا در سطح استان در وضعیت پیک قرار گرفته است و احتمال می رود که این روند تا پایان دی ماه نزولی شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان تاکید کرد: پیشبینی میشود شیوع بالای آنفلوآنزا تا پایان دیماه ادامه داشته باشد و براین اساس توصیه میشود سالمندان و افراد دارای بیماری زمینهای از حضور در مکانهای شلوغ خودداری کنند.
دکتر کوشکی افزود: استفاده از ماسک، شستوشوی مرتب دستها و استراحت در منزل از مهمترین اقدامات پیشگیرانه و مراقبتی در این زمینه است.
وی گفت: بیماری آنفلوانزا یک عفونت حاد تنفسی است که سالیانه پنج تا ۱۵ درصد از جمعیت را آلوده میکند و به سه نوع ویروس آنفلوآنزا به نامهای آ.ب.ث تقسیمبندی میشود.
بنا بر گزارشهای پزشکی، علائم آنفلوآنزا با سرماخوردگی شباهتهای زیادی دارد و به طور دقیق نمیتوان علایم مجزایی برای این بیماری ذکر کرد اما تب، درد عضلانی، اسکلتی، تهوع و استفراغ در بین افراد مشکوک به آنفلوآنزا مشاهده میشود.
نظر شما