به گزارش روز سهشنبه ایرنا از «افریکا نیوز» ، «ونانسیو موندلانه» روز دوشنبه از طریق رسانههای اجتماعی یک وقفه پنج روزه را در اعتراضات به نتیجه انتخابات موزامبیک اعلام کرد تا امکان ورود بازیگران منطقهای به موزامبیک فراهم شود. وی خاطرنشان کرد که گروهی از سران سابق کشورهای منطقه جنوب آفریقا علاقمند به میانجیگری برای پایان دادن به این بنبست سیاسی در موزامبیک هستند.
روز یکشنبه در بحبوحه افزایش ناآرامیها در موزامبیک، «سیریل رامافوسا» رئیس جمهور آفریقای جنوبی مشاور امنیت ملی خود را به «ماپوتو» پایتخت موزامبیک اعزام کرد. آفریقای جنوبی همسایه جنوبی موزامبیک است و همچنین سرمایهگذاریهایی در بخشهای معدن ، انرژی و ساخت و ساز در این کشور انجام داده است.
در ماه نوامبر (آبان)، مقامات آفریقای جنوبی گذرگاه مرزی «لابومبمو» با کشور موزامبیک را برای مدتی بستند. این اقدام احتیاطی پس از آن انجام شد که معترضان در طرف موزامبیک مرز خودروهایی را آتش زدند. هفته گذشته دادگاه عالی موزامبیک نتیجه انتخابات و پیروزی «دانیل چاپو» نامزد حزب حاکم را تایید کرد.
در انتخابات ریاست جمهوری چهارشنبه ۱۸ مهر ماه (۹ اکتبر)، «دانیل چاپو» از حزب حاکم «جبهه آزادی موزامبیک» (Frelimo) به عنوان برنده انتخابات با کسب ۷۰ درصد آراء اعلام شد. این حزب از زمان استقلال موزامبیک از پرتغال در سال ۱۹۷۵ تا کنون در قدرت بوده است.
چاپو ۴۷ ساله قرار است روز ۱۵ ژانویه کار خود را بطور رسمی شروع کند و جانشین «فیلیپه نیسویی» ( Filipe Nysui) بشود اما موندلانه رهبر مخالفان نیز که به خارج از کشور رفته نیز گفته که او نیز ۱۵ ژانویه خود را رئیس جمهور اعلام خواهد کرد.
این در حالی است که کشور موزامبیک پس از این انتخابات صحنه اعتراضاتی به حزب حاکم بوده و برخی منابع از کشته شدن دستکم ۲۵۰ تن در این اعتراضات خبر دادهاند. با تشدید خشونتهای سیاسی در موزامبیک همچنین هزاران خانواده آواره شده و با عبور از مرز در هفتههای اخیر وارد کشور مالاوی شدهاند. روز چهارشنبه گذشته نیز در پی شورشی که به کشته شدن دهها نفر منجر شد، بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر از یک زندان در شهر ماپوتو فرار کردند.
نظر شما