افق‌های جدید همکاری‌های اقتصادی ایران و ازبکستان بامحوریت مازندران

ساری- ایرنا- استاندار مازندران در دیدار با سفیر ازبکستان با بیان این که افق‌های جدید همکاری‌های اقتصادی تهران با تاشکند بامحوریت مازندران نمایان شد، گفت: حل موانع صادرات از جمله برنامه‌های مهم برای توسعه این خطه از شمال کشور است.

به گزارش ایرنا، مهدی یونسی رستمی روز سه‌شنبه در دیدار با سفیر ازبکستان در ایران در استانداری مازندران اظهار کرد: با توجه به روی کار آمدن دولت جدید ازبکستان و ایجاد رویکرد جدید نسبت به کشور ما و حسن نیتی که رئیس‌جمهور کشور ما به ازبکستان دارد، به دنبال افزایش تبادلات تجاری با این کشور هستیم.

استاندار مازندران با اشاره به برنامه‌های مهم استان گفت: افزایش پروازهای خارجی و توسعه فرودگاه دشت ناز در زمره برنامه‌های مهم ما است.

یونسی رستمی ادامه داد: حل موانع صادرات یکی پس از دیگری از جمله برنامه‌های مهم ما است و به دنبال افزایش مشکلات و مطالبات نیستیم. ایجاد حاشیه امنیت برای اتاق بازرگانی، صنایع و معادن، و کشاورزی اولویت جدی ما است چرا که این حاشیه امنیت منجر به ایجاد اشتغال در استان مازندران خواهد شد.

رئیس شورای اداری استان مازندران اظهار کرد: ۱۰ میلیون دلار میزان صادرات محصولات تجاری استان مازندران به ازبکستان است که این میزان بسیار پایین است، بنابراین به دنبال افزایش چهار تا پنج برابری این میزان صادرات هستیم.

افق‌های جدید همکاری‌های اقتصادی ایران و ازبکستان بامحوریت مازندران

وی در پایان تأکید کرد: تنها به دنبال افزایش تبادلات تجاری و اقتصادی و رفع موانع صادرات نیستیم بلکه درصدد ایجاد مراودات گردشگری و فرهنگی نیز هستیم تا منجر به امنیت شغلی و درآمدزایی ۲طرفه و کاهش آسیب‌های اجتماعی شود.

فریدالدین نصریوف، سفیر ازبکستان در ایران هم با بیان اینکه تبادلات تجاری ایران و ازبکستان باید افزایش پیدا کند، گفت: مشکلاتی در این راستا اعم از حمل و نقل و جابجایی مالی وجود دارد که با برگزاری جلسات میان بانک مرکزی دو کشور حل می‌شود.

وی افزود: به طور رسمی از استاندار مازندران دعوت می‌کنم به ازبکستان تشریف بیاورند تا جهت افزایش مبادلات تجاری اقدامات لازم را انجام دهیم.

سفیر ازبکستان در ادامه با بیان اینکه مازندران، استانی زیبا و با هوایی پاک است که ظرفیت‌های فراوانی دارد، گفت: به دنبال شناسایی این ظرفیت‌ها جهت توسعه صادرات و مبادلات تجاری هستیم.

افق‌های جدید همکاری‌های اقتصادی ایران و ازبکستان بامحوریت مازندران

به گزارش ایرنا، مازندران سه بندر شامل بنادر امیرآباد بهشهر، منطقه ویژه اقتصادی نوشهر و فریدونکنار است. منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر با بیش از ۸۰ سال به گستره ۸۸ هکتار و دارا بودن ۱۱ پست اسکله تجاری و خدماتی و تجهیزات مدرن بندری و دریایی از ظرفیت مناسبی برای تخلیه و بارگیری انواع کالا ها و پذیرش کشتی های تجاری با ظرفیت بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ تُن برخوردار است.

اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران در منطقه ویژه اقتصادی نوشهر مستقر است و بندر فریدونکنار هم زیر مجموعه این اداره کل است.

بندر فریدونکنار حدود ۶۹ هکتار وسعت دارد و به عنوان نخستین بندر خصوصی شمال کشور در پی گسترش مبادلات بازرگانی با کشورهای حاشیه دریای خزر به شمار می‌رود.

این بندر از طریق جاده های هراز و فیروزکوه نزدیکترین بندر به مرکز کشور بوده و عمده فعالیت آن به عنوان بندر چند منظوره در زمینه تخلیه و بارگیری فراورده های نفتی، غلات و کالاهای عمومی است و با ۲ پست اسکله سالانه ظرفیت بارگیری و تخلیه حدود ۷۰۰ هزار تن کالا را دارد.

شهر بندری نوشهر در فاصله ۲۰۰ کیلومتری پایتخت قرار دارد. بندر نوشهر در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha