به گزارش خبرنگار ایرنا، سورنا، آریوبرزن، آرش، سیاوش، رستم تهمتن، کورش، امیرکبیر، رئیسعلی دلواری، مدرس، میرزا کوچک خان، بابک خرمدین، ابومسلم، برادران باکری، زین الدین، صیاد شیرازی، دوران، همت، کاوه، شیرودی، کشوری، باقری(افشردی)، خرازی و بابایی تنها قطره ای اندک از دریای بیکران انبوه پهلوانان نام آور این کهن دیار هستند.
هر یک از این نام ها در عهد خود آتش هراس بر دل دشمنان خیره سری که هوس دست یازی به سرزمین مقدس ایران را داشتند، می افکندند، دلیرمردان این دیار تاریخی هر کدام به تنهایی یک یل و لشکر در مصاف دشمنان بوده اند و امروز نام و آوازه نیک شان همه جا بلند است.
سردار قاسم سلیمانی نیز یکی از این نامدارانی است که شاید عامه مردم وی را با نبردهایش در مصاف با داعش و گروهک های تروریستی مستقر در عراق و سوریه بشناسند اما برای مردم جنگ دیده ایلام قاسم سلیمانی یک نام گره خورده با جنگ تحمیلی است که رزم هایش با دشمن خصم در اذهان ایلام و ایلامی ماندگار مانده است.
رمل ها و ارتفاعات جبهه میانی در استان ایلام هنوز هم بر تن زخم خورده خود رد گام های استوار قاسم سلیمانی و لشکر ثارالله کرمان را به یادگار دارد، از قلاویزان تا کله قندی، از فکه و دشت عباس تا شرهانی و میمک.
فرزندان رشید لشکر ثارالله با فرماندهی قاسم سلیمانی برای رهایی ایلام بی دفاع از چنگال دیو ستم پیشه رژیم بعث گُل کاشتند و بی مهابا در عملیات های فتح المبین، والفجر سه، کربلای یک و عاشورا به مصاف خصم می رفتند و خون بهایشان آزادی سرزمین های اشغال شده ایلام مظلوم از یوغ صدامیان بود.
آن زمان که مردم جنگ زده استان ایلام آواره زیر چادرها در کوه و جنگل بودند و شهرها و روستاهای این استان زیر آماج سهمگین حملات زمینی و هوایی ارتش عراق بود، در سال های اخیر کلیپی از سخنرانی شهید سلیمانی در میان شیرمردان لشکر ثارالله منتشر شده است که نشان از دغدغه و دلنگرانی این سرباز و سردار باغیرت کرمانی برای دفاع از ایلام بی پناه دارد.
نقش لشکر آفندی ثارالله کرمان در جبهه میانی ایلام
پیشکسوت و کهنه سرباز دفاع مقدس در خصوص رزم جسورانه لشکر ثارالله کرمان به فرماندهی شهید قاسم سلیمانی و نقش این فرمانده بی باک در جبهه های استان ایلام گفت: جبهههای استان در زمان جنگ تحمیلی با توجه به گستردگی وسیع مرزی و توپوگرافی راهبردی خود با عراق از همه جهات تحت آتش و نفوذ عراق بود.
«محمدتقی قاسمی» که به جرأت می توان او را دانشنامه تاریخ شفاهی دفاع مقدس در جبهه میانی نامید، افزود: اولین حضور سردار سلیمانی و تیپ ثارالله در جبهه میانی ایلام مربوط به عملیات فتح المبین مشترک در استان های ایلام و خوزستان در سال ۶۱ بود که ۹۰ درصد این عملیات در جغرافیای استان ایلام رخ داد.
وی افزود: در عملیات فتح المبین، سردار سلیمانی با فرماندهی تیپ ثارالله مشرف ترین نقاط در تیررس دشمن واقع در دشت عباس، و امام زاده عباس(ع) در دهلران را فرماندهی کرد و به دل خطر زد و با معبری که به سمت عراق زد، ضمن بازپس گیری این مناطق توانست شیرازه دفاعی ارتش صدام را در هم بشکند.
قاسمی یادآور شد: در این عملیات ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر از مناطق تحت تصرف عراق آزاد شد و بیش ۱۵ هزار نفر از سربازان عراقی نیز به اسارت درآمدند و در این عملیات عیار خطرپذیری و جسارت سردار سلیمانی و رزمندگان و دلاوران تحت امرش بر همگان مشخص شد.
این فرمانده دوران هشت سال دفاع مقدس بیان کرد: والفجر سه در سال ۱۳۶۲ دومین عملیات با حضور لشکر ثارالله در استان ایلام و منطقه قلاویزان است که می توان این عملیات را عاشورای لشکر ثارالله در قتلگاه قلاویزان برشمرد.
وی توضیح داد: ۲ گردان از لشکر مظلوم ثارالله در عملیات والفجر سه به محاصره دشمن درآمده بودند و تیپ پشتیبانی ارتش نتوانسته بود به موقع در موقعیت و مأموریت حضور یابد و تعداد زیادی از نیروهای لشکر ثارالله کرمان قهرمانانه و مظلومانه عاشورای حسینی را در گودال قتلگاه قلاویزان تکرار کردند و به شهادت رسیدند و پیکر پاک بسیاری از آنها گمنام در منطقه خونرنگ قلاویزان ماند.
وی اضافه کرد: در عملیات والفجر سه باوجود تلفات متعدد از لشکر ثارالله و سختی کار، اما قهرمان این کارزار شهید سلیمانی و رزمندگان و سربازانش بودند که باعث شد دیگر یگان های سپاه در محور شمالی عملیات موفق به بازپس گیری ارتفاعات کله قندی، دو راجی، جاده دهلران به ایلام و تصرف بخش هایی از اراضی زرباطیه در خاک عراق شدند.
کهنه سرباز دوران دفاع مقدس جبهه میانی ادامه داد: آزادسازی مهران در عملیات کربلای یک در سال ۶۵ بی نصیب از دلاورمردان لشکر ثارالله نبود و این لشکر باوجود استحکامات، تجهیزات، نفرات و عقبه زرهی رژیم بعث اما در آزادسازی مهران نقش تاریخی داشت.
وی افزود: لزوم آزادسازی مهران دستور صریح امام راحل بود(ره) و همچون عملیات والفجر سه این بار هم سردار سلیمانی قهرمانانه بخش سخت و طاقت فرسای عملیات کربلای یک را برعهده گرفت و به دل دشمن زد.
قاسمی اظهار کرد: بر روی کاغذ و شرایط موجود پیروزی با عراق بود اما اتکا به خداوند و شجاعت بی بدیل رزمندگان و بسیجیان و سربازان و روحیه بالای فرماندهان ورق عملیات کربلای یک را برگرداند و مهران بعد از چندین بار دست به دست شدن، آزاد و دفاع متحرک عراق نابود شد.
به گفته وی، لشکر ثارالله به فرماندهی سردار سلیمانی اولین لشکر بود که به فرمان آزادسازی مهران از سوی امام خمینی (ره) لبیک گفت و از میادین مین و استحکامات و موانع ایجاد شده از سوی بعثی ها عبور کرد و سخت ترین مراحل این عملیات را تقبل کرد و به سرانجام رساند.
قاسمی یادآور شد: در عملیات عاشورا سال ۱۳۶۳ در منطقه میمک و دشت هلاله و فصیل، لشکر ثارالله با یک گردان عملیاتی به فرماندهی احمد سلیمانی پسر عموی حاج قاسم سلیمانی باز هم اقتدار خود را به رخ دشمن کشاندند و هرچند در این عملیات سردار سلیمانی حضور نداشت اما پسرعمویش احمد سلیمانی فرماندهی یکی از گردان های لشکر کرمان را بر عهده داشت و در جریان همین عملیات هم به درج رفیع شهادت نائل آمد.
به گزارش ایرنا، نقش نیروهای لشکر آفندی ثارالله کرمان به فرماندهی شهید قاسم سلیمانی هیچگاه در تاربخ دفاع مقدس ایلام فراموش نخواهد شد و انکارناپذیر است و در سرتاسر جبهه میانی ردپای این لشکر و فرمانده نستوه آن هویدا و تازه است.
بعد از پایان جنگ تحمیلی مناطق عملیاتی ایلام به ویژه نقطه ایثار قلاویزان از حضور سرباز دلاور کرمانی سپاه قدس بی نصیب نماند و در جریان مبارزاتش با داعش به کرات از مرز زمینی مهران رهسپار عراق می شد.
وی همواره در تردد زمینی به عراق گودال قتلگاه عاشورای قلاویزان را فراموش نمی کرد و به یاد شهیدان پرپر شده در این نقطه گریه های جگرسوز می کرد و با شهیدان این مقتل درد دل و از آنها طلب شهادت می کرد.
این رزمنده خستگی ناپذیر که تمام عمرش را در راه مبارزه و نبرد علیه دشمنان اسلام و سرزمین های اسلامی و ایران عزیز طی می کرد و همه جا به دنبال همای سعادت شهادت می رفت، سرانجام پس از عمری مجاهدت در راه خدا و در هم کوبیدن مواضع داعش و دیگر گروهک های تروریستی مستقر در عراق و سوریه و آزاد کردن مناطق اشغالی این کشورها از دست تروریست ها و ایجاد خط الراس جبهه مقاومت در منطقه، نیمه شب ۱۳ دی ماه سال ۹۸ توسط پهپادهای آمریکایی به همراه ابومهدی مهندس ارشد نظامی و معاون حشد الشعبی عراق و تنی چند از همرهان و محافظان ایرانی و عراقی از جمله همراه همیشگی و رفیق دیربنه اش سردار حسین پورجعفری ترور شد و به شهادت رسید.
ساعت یک و ۲۰ دقیقه بامداد تاریخ ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ پهپادهای رژیم تروریستی آمریکا در فرودگاه بغداد، خودروی حامل سردار سلیمانی را به دستور ترامپ رییس جمهور وقت آمریکا مورد هدف قرار دادند و در این حادثه تلخ تروریستی علاوه بر سردار قاسم سلیمانی، شهیدان سردار سرتیپ پاسدار حسین پورجعفری (جعفری نیا)، سرهنگ پاسدار شهرود مظفری نیا، سرگرد پاسدار هادی طارمی و سروان پاسدار وحید زمانی نیا از ایران و جمال جعفر محمد علی آل إبراهیم مشهور به ابومهدی المهندس جانشین فرمانده حشد شعبی عراق، سامر عبدالله، داماد شهید عماد مغنیه، محمد رضا جابری، مسوول تشریفات الحشد الشعبی، حسن عبدالهادی، محمد الشیبانی، حیدر علی و محمدرضا کاظم از نیروهای حشدالشعبی عراق مبارزان و مدافعان حرم و محور مقاومت به شهادت رسیدند.
و به راستی که چه زیبا گفته است سعدی شاعر شیرین سخن پارسی:
صبر بسیار بباید پدر پیر فلک را تا دگر مادر گیتی چو تو فرزند بزاید
نظر شما