توانمندسازی مناطق محروم فارس؛ از توسعه معابر تا اسکان عشایر

شیراز - ایرنا - توسعه شهری و روستایی یکی از مهمترین مطالبات مردمی در مناطق محروم به شمار می‌رود که این رویکرد در قالب اجرای پروژه‌های مختلف در حال پیگیری است؛پروژه‌هایی که روند اجرایی آنها هر هفته مورد بازدید و بررسی مسئولان قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، پروژه‌های توسعه روستایی و محرومیت‌زدایی با هدف توزیع عادلانه فرصت‌ها و منابع مالی در مناطق کم برخوردار و دور افتاده فارس در حال اجراست؛ در هفته‌ای که گذشت برخی از این طرح‌ها و پروژه‌ها توسط متولیان امر مورد بررسی و بازدید قرار گرفت.

اجرای طرح‌های عمران روستایی در روستای زیرآب زرین‌دشت

یکی از مهمترین پروژه‌هایی که اخیر مورد توجه متولیان حوزه محرومیت‌زدایی قرار گرفت طرح‌های عمران روستایی در روستای زیرآب زرین‌دشت بود؛ طرح‌هایی که با هدف توسعه این منطقه در حال اجرا هستند و در این هفته هم مدیر بنیاد مسکن شهرستان زرین دشت به همراه کارشناس مسئول نظارت و ارزیابی بنیاد مسکن استان، مدیر و کارشناس امور اجرائیات و ماشین‌آلات بنیاد از روند اجرایی آنها بازدید کردند.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان زرین‌دشت در این بازدید با اعلام آغاز عملیات زیرسازی معابر روستای زیرآب این شهرستان بر اهمیت این پروژه در توسعه روستایی تأکید کرد و گفت:

مهرداد کاوه افزود: بهبود وضعیت معابر و آسفالت آن‌ها می‌تواند به عنوان یک عامل کلیدی در افزایش انگیزه ساکنان برای ماندگاری در این مناطق باشد و به کاهش مهاجرت‌ها کمک کند.

او اضافه کرد: توسعه زیرساخت‌های روستایی نه تنها به بهبود کیفیت زندگی ساکنان کمک می‌کند، بلکه می‌تواند زمینه‌ساز رونق اقتصادی و اجتماعی در این مناطق باشد.

او همچنین از همکاری‌های محلی و حمایت‌های مسئولان برای تحقق این اهداف قدردانی و ابراز امیدواری کرد که با اجرای این پروژه، شرایط بهتری برای زندگی در روستاها فراهم شود.

اجرای کانال سیل بر روستای دره عسلویه شهرستان کوار

اجرای کانال سیل بر روستای دره عسلویه شهرستان کوار از دیگر اقدامات با هدف توسعه روستایی است؛ مدیربنیاد مسکن شهرستان کوار با اعلام این خبر گفت: این طرح با اعتبار سه میلیارد ریال از محل اعتبارات نفت و گاز با نظارت بنیاد مسکن در روستای دره عسلویه اجرا شد.

مصطفی ایوبی ادامه داد: اجرای طرح‌های سیل‌بند و سیل‌بر در روستاها مزایای متعددی دارد که به بهبود شرایط زندگی و حفظ منابع طبیعی کمک می‌کند.

او که معتقد است حفاظت از اراضی کشاورزی یکی از این مزایاست، گفت: سیل‌بندها می‌توانند از ورود آب‌های سیلابی به مزارع و اراضی کشاورزی جلوگیری کنند و بدین‌ترتیب محصولات کشاورزی را حفظ کنند.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان کوار اضافه کرد: این طرح‌ها موجب کاهش خسارات مالی به روستاییان می‌شود چراکه با کنترل سیلاب‌ها، خسارات مالی ناشی از تخریب زیرساخت‌ها، منازل و زمین‌های کشاورزی کاهش می‌یابد.

ایوبی در خصوص حفظ منابع آب گفت: این طرح‌ها می‌توانند به ذخیره‌سازی آب باران و سیلاب‌ها کمک کنند و از آن برای آبیاری مزارع در فصول خشک استفاده شود، همچنین حفاظت از زیستگاه‌های طبیعی در این طرح‌ها لحاظ شده است.

او بر این باور است که با مدیریت صحیح آب‌های سطحی، می‌توان زیستگاه‌های طبیعی را حفظ کرد و تنوع زیستی را افزایش داد.

ارزیابی طرح‌های نهضت ملی مسکن شهرستان اوز

نشست بررسی مشکلات فاز یک نهضت ملی مسکن شهرستان اوز نیز با حضور مسوولان محلی، مدیر بنیادمسکن شهرستان اوز، تسهیلگران، پیمانکار و مالکین در محل فرمانداری شهرستان اوز برگزار شد.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان اوز در این نشست بر اهمیت نهضت ملی مسکن به عنوان یک پیشران کلیدی در طرح‌های صنعت ساختمان تأکید کرد و گفت: اجرای این طرح تأثیر مثبتی بر خانه‌دار شدن بخش وسیعی از جمعیت شهری داشته است.

به گفته امین کوهپیما نهضت ملی مسکن با هدف تأمین مسکن مناسب و قابل دسترس برای اقشار مختلف جامعه، به ویژه جوانان و خانواده‌های کم‌درآمد، طراحی شده است.

او همچنین تأکید کرد که این طرح افزون بر اینکه به حل مشکل مسکن کمک می‌کند، می‌تواند به رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در صنعت ساختمان نیز منجر شود.

در این نشست تسهیلگران، پیمانکار و مالکین طرح‌های نهضت ملی مسکن در محل فرمانداری شهرستان اوز با بیان پیشنهادات و طرح مشکلات موجود خواستار شتاب بخشی به اجرای این طرح ها و حل مشکلات آن شدند.

بررسی تسهیلات اعطایی به واحدهای آسیب دیده از زلزله شهرستان اوز

در هفته ای که گذشت همچنین جلسه بررسی تسهیلات واحدهای آسیب دیده زلزله مردادماه ۱۴۰۲ نیز در محل فرمانداری اوز با حضور رئیس گروه بازسازی بنیاد مسکن کشور، کارشناس مسئول بازسازی بنیاد مسکن استان فارس، فرماندار اوز و مسوولان محلی برگزار شد.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان اوز در این جلسه گزارشی از روند بازسازی ارائه داد و گفت: روند بازسازی در مناطق زلزله‌زده معمولاً شامل ارزیابی میزان خسارت، شناسایی نیازها، ارائه تسهیلات مالی و خدمات آموزشی و مشاوره‌ای و نظارت بر اجرای پروژه‌های بازسازی است؛ این روند تحت نظارت بنیاد مسکن و نهادهای محلی در حال انجام است.

بازنگری طرح‌های هادی روستاهای کناره و فیروزی مرودشت

بازنگری طرح‌های هادی روستاهای کناره و فیروزی شهرستان مرودشت از دیگر اقدامات اخیر بنیاد مسکن برای توسعه مناطق محروم فارس به شمار می‌رود که مدیر بنیاد مسکن این شهرستان در این باره گفت: طرح هادی به عنوان سند توسعه ۱۰ ساله روستاها، نقش بسزایی در برنامه‌ریزی و توسعه پایدار روستایی ایفا می‌کند.

علی شیروانی دوست معتقد است بازنگری در این طرح‌ها می‌تواند به شناسایی ظرفیت‌های جدید و نیازهای روز روستاها کمک کند و زمینه‌ساز توسعه‌ای متوازن و جامع باشد.

او افزود: با توجه به تغییرات اجتماعی، اقتصادی و محیطی که در جوامع روستایی رخ می‌دهد لازم است که طرح‌های هادی به‌روز شوند تا بتوانند به بهترین نحو ممکن پاسخگوی نیازهای ساکنان باشند؛ این بازنگری می‌تواند به بهبود زیرساخت‌ها، تأمین خدمات عمومی و ارتقاء کیفیت زندگی در روستاها منجر شود.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان مرودشت همچنین بر اهمیت مشارکت جامعه محلی در فرآیند بازنگری تأکید کرد و گفت: نظرات و دیدگاه‌های اهالی روستا می‌تواند به ما کمک کند تا برنامه‌هایی متناسب با نیازهای واقعی آن‌ها تدوین و از این طریق، حس تعلق و مشارکت اجتماعی را در میان ساکنان تقویت کنیم.

شیروانی تعامل و همفکری نهادهای مسئول در این عرصه را ضروری دانست و گفت: در اجرای طرح‌های بازنگری نیازمند تعامل و همفکری همه دستگاه‌های مسوول هستیم.

ارزیابی طرح اسکان عشایر طایفه‌ میرکی شهرستان فسا

ارزیابی طرح اسکان عشایر طایفه‌ میرکی شهرستان فسا هم از دیگر اقدامات خوبی بود که با حضور شماری از مسئولان این شهرستان در این هفته انجام شد؛ مسئولان شهرستان فسا ضمن بررسی اراضی پیشنهادی برای اجرای طرح اسکان عشایر طایفه‌ میرکی مشهور به‌ قشقه‌ سوختگی‌ به ارزیابی اقدامات انجام شده در این عرصه پرداختند.

این بازدید پس از انتخاب محل مورد نظر جهت اسکان این طایفه عشایری در بخش مرکزی فسا با حضور مسئولین ‌ادارات مرتبط، معاون سیاسی‌ و امنیتی‌ و معاون‌ عمرانی‌ فرمانداری، بخشدار مرکزی‌ و کارشناس واگذاری زمین بنیاد مسکن شهرستان فسا ترتیب یافت.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان فسا در حاشیه این بازدید گفت: اسکان عشایر بصورت داوطلبانه صورت می‌گیرد؛ این موضوع با همکاری اداره امور عشایر در دستورکار است چراکه بهبود شرایط زندگی عشایر یکی از اولویت‌هایی است که در این طرح‌ها دیده شده و ساکنان می‌توانند به طور مستقل مسکنی بسازند که نیازها و قابلیت‌های آنها را برآورده کند.

محمد انصاری جابری که معتقد است تأمین زمین برای مسکن عشایر می‌تواند باعث جذب سرمایه‌گذاری، ایجاد شغل و تحریک رشد اقتصادی در مناطق روستایی و دورافتاده شود افزود: کاهش ازدحام در مناطق شهری از دیگر مزایای اجرای این طرح است، ارائه گزینه‌های مسکن جایگزین در مناطق روستایی به کاهش ازدحام و بهبود کیفیت زندگی در شهرها کمک می‌کند.

انصاری جابری بهبود ایمنی و سلامت جوامع را از دیگر مزایای این طرح‌ها دانست و گفت: شهرک‌های عشایری مشکلات کوچ‌نشینی را کم می‌کند و کاهش خطر بلایای طبیعی و بهبود حفاظت از محیط زیست نیز از دیگر دستاوردهای این طرح‌هاست.

توسعه روستای چاه شیرین شهرستان شیراز

همچنین در هفته گذشته عملیات آماده‌سازی اراضی روستای چاه شیرین به منظور آغاز اجرای طرح‌های عمران روستایی آغاز شد؛ روستای چاه شیرین از توابع بخش مرکزی شهرستان شیراز است که متولیان بنیاد مسکن معتقدند این روستا توانمندی‌های ویژه در عرصه محرومیت‌زدایی دارد.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان شیراز در حاشیه اجرای این طرح گفت: آماده‌سازی اراضی، فرصت واگذاری زمین‌های را به زوج های جوان و خانوارهای متقاضی فراهم می‌کند و اجرای این طرح زمینه‌ساز کاهش مهاجرت‌ها و افزایش ماندگاری در روستاهاست.

محسن ابراهیمی از افزایش انسجام اجتماعی به عنوان یکی دیگر از اهداف توسعه روستایی یاد کرد و افزود: محیط روستایی ارتباطات نزدیک‌تر، جوامع قوی‌تر و توسعه کمک‌های متقابل را ترویج می‌کند.

اجرای طرح‌های محرومیت‌زدایی در روستای قتلو بخش حسن‌آباد اقلید

اخیرا همچنین طرح‌های توسعه روستایی و محرومیت زدایی در روستای قتلو بخش حسن آباد اقلید هم با مشارکت بنیاد مسکن در حال اجراست.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان اقلید از پروژه‌های آماده‌سازی زمین و توسعه روستای قتلو در بخش حسن آباد شهرستان بازدید کرد و در این بازدید گفت: از همه ظرفیت‌های قانونی برای اجرای طرح‌های توسعه در این شهرستان بهره‌گیری می‌شود.

محسن اسلامی با برشمردن مزایای اجرای طرح‌های توسعه روستایی در این شهرستان افزود: اعتبارات این طرح از محل بند الف سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ تأمین شده که با تلاش و همت امور اجرایی و ماشین آلات عمرانی بنیاد مسکن فارس این طرح توسعه در حال اجراست.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان اقلید درباره مشخصات طرح‌های عمران روستایی هم گفت: در این طرح سه هزار و ۳۰۰ مترمربع اجرای زیر اساس و حدود ۳۵۰ متر طول لبه گذاری در روستای قتلو انجام می‌شود.

به گفته او شرح عملیات پیمان با اعتبار ۶هزار و ۵۰۰میلیون ریال تا پایان دیماه به بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان اقلید حمایت از توسعه پایدار را از مهمترین اهداف اجرای طرح‌های عمران روستایی دانست و یادآور شد: سبک زندگی روستایی اغلب با محیط زیست سازگارتر از سکونت‌گاه‌های شهری است زیرا باعث ترویج استفاده کارآمدتر از منابع و کاهش اثرات زیست محیطی می شود، ارتقای رفاه جمعیت روستایی نیز در این طرح‌ها هدف‌گذاری شده و تامین دسترسی به زمین برای کشاورزی و تولیدات دامی می‌تواند باعث افزایش تولیدات کشاورزی و بهبود وضعیت اقتصادی جمعیت روستایی شود.

عملیات توسعه معابر روستای احمدیه جهرم

در روزهای اخیر اجرای عملیات زیر اساس و اجرای اساس در معابر روستای احمدیه از توابع بخش کردیان شهرستان جهرم هم توسط امور اجرایی ماشین آلات عمرانی بنیاد مسکن کلید خورد.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان جهرم در این باره گفت: این طرح از محل اعتبار بند الف به مساحت پنج هزار متر مربع در حال انجام است.

احمد دلشاد درباره برخی از مزایای اجرای طرح‌های توسعه در روستای احمدیه گفت: از جمله اهداف اجرای طرح‌های توسعه حمایت از اقشار خاص و تسهیل‌گری در زندگی روستاییان است و بنیاد مسکن به ویژه به اقشار آسیب‌پذیر مانند خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و سایر نهادهای حمایتی توجه ویژه‌ای دارد و برنامه‌هایی برای تأمین مسکن این گروه‌ها طراحی می‌کند.

او ترویج ساخت و ساز پایدار را از دیگر مزایای اجرای طرح‌های توسعه در روستاها دانست و گفت: بنیاد مسکن به دنبال ترویج روش‌های ساخت و ساز پایدار و اقتصادی است که به حفظ محیط زیست کمک کند و همچنین هزینه‌های زندگی را برای ساکنان کاهش دهد.

افق‌های درخشان توسعه در بخش بیرم شهرستان لارستان

طی هفته گذشته همچنین امام جمعه بیرم همراه با بخشدار این بخش و رییس شورای اسلامی روستای آبکنه با مدیر بنیاد مسکن لارستان دیدار کردند و ظرفیت‌های توسعه این روستا را مورد بررسی قرار دادند.

در این دیدار ضمن تقدیر از فعالیت‌های بنیاد مسکن در شهر و روستاهای بخش بیرم در خصوص زمین طرح ورزشی روستای آبکنه بحث و تبادل نظر شد.

امام جمعه بیرم هم توجه به ورزش و اوقات فراغت جوانان روستایی را فرصتی برای تزکیه و تربیت صحیح فرزندان این مرز و بوم دانست و گفت: توجه به ظرفیت‌های ورزشی در روستاها زمینه‌ساز رشد و بالندگی فرهنگ ایرانی و اسلامی و روحیه پهلوانی است.

حجت الاسلام مصطفی حسین زاده با درخواست از بنیاد مسکن برای توسعه فضاهای ورزشی روستایی، روستای آبکنه را یکی از مناطق مستعد در این شهرستان برای رشد فرهنگ و تربیت بدنی و استفاده از ظرفیت‌های ورزشی دانست.

مدیر بنیاد مسکن لارستان نیز توجه به ورزش را رویکردی در جهت محرومیت‌زدایی روستاها دانست و گفت: ورزش می‌تواند به عنوان یک ابزار مؤثر در تقویت روحیه اجتماعی و ایجاد همبستگی میان ساکنان روستاها عمل کند، لذا با فراهم کردن امکانات ورزشی و برگزاری مسابقات محلی، می‌توانیم نه تنها به سلامت جسمی و روانی مردم کمک کنیم، بلکه فرصتی برای ایجاد تعاملات اجتماعی و تقویت روابط میان افراد فراهم آوریم.

محمد هادی میزان افزود: توسعه ورزش در روستاها می‌تواند به جذب جوانان و جلوگیری از مهاجرت آن‌ها به شهرها کمک کند و با ایجاد فضاهای ورزشی مناسب و تشویق جوانان به فعالیت‌های ورزشی، می‌توانیم به افزایش انگیزه و نشاط در جامعه روستایی دست یابیم.

به گفته او حمایت از ورزش در روستاها باید جزو اولویت‌های برنامه‌های توسعه‌ای قرار گیرد تا بتوان از این طریق به تحقق عدالت اجتماعی و کاهش نابرابری‌ها در این مناطق کمک کرد.

بازدید کارشناس عالیه حوزه بازسازی و سوانح بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور از لارستان

از دیگر اتفاقات خوبی که در هفته گذشته در عرصه محرومیت‌زدایی فارس رقم خورد بازدید کارشناس عالیه حوزه بازسازی و سوانح بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور از شهرستان لارستان بود.

کارشناس عالیه حوزه بازسازی و سوانح معاونت بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور در بازدید از طرح‌های عمرانی شهرستان لارستان بر اهمیت نقش بنیاد در پایش خطرات و آسیب‌های ناشی از سیلاب، زلزله و سایر حوادث طبیعی در مناطق روستایی تأکید کرد و گفت: بنیاد مسکن با نظارت و ارزیابی مستمر بر وضعیت زیرساخت‌ها و ساختمان‌ها، می‌تواند به شناسایی نقاط آسیب‌پذیر کمک کند و اقدامات لازم برای تقویت و بهبود آن‌ها را انجام دهد.

به گفته احمد فرشچیان، این پایش‌ها افزون بر اینکه به کاهش خسارات ناشی از حوادث طبیعی کمک می‌کند، به افزایش تاب‌آوری جوامع روستایی نیز منجر می‌شود.

کارشناس عالیه بنیاد مسکن همچنین بر لزوم همکاری بین نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی برای اجرای طرح‌های پیشگیرانه تأکید کرد و گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و افزایش فراوانی بلایای طبیعی، ضروری است که برنامه‌ریزی‌های جامع‌تری برای مقابله با این خطرات انجام شود.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان لارستان نیز گزارشی از اقدامات انجام شده حوزه بازسازی و تخصیص اعتبارات ارائه داد و گفت: این بازدید نشان‌دهنده عزم و اراده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای ارتقاء ایمنی و کیفیت زندگی در مناطق روستایی و همچنین توجه به نیازهای محلی در مواجهه با حوادث طبیعی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha