به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر محمدرضا ظفرقندی روز پنجشنبه در همایش کشوری بهورزان، مراقبان سلامت و مربیان بهورزی که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، افزود: نخستین خانه بهداشت روستایی ایران سال ۱۳۵۵ در ارومیه پایهگذاری شد و امروز تمام روستاهای ما خانه بهداشت دارند و هم اینک ۱۸ هزار خانه بهداشت در کشور فعال است و ۲۹ هزار بهورز در این مراکز فعالیت دارند.
وی اظهار کرد: سلامتی نه تنها یک حق، که پایه توسعه کشور و پیشنیاز آن بهداشت، پیشگیری و آموزش عمومی سلامت است و آموزش عمومی سلامت چیزی است که مورد تاکید است و بهورزان باید در این زمینه بیشتر تلاش کنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به این که پایه نظام سلامت ما بهورزان، مراقبان سلامت و مربیان بهورزی هستند، گفت: هر نظام سلامت یک قاعده دارد و قاعده نظام سلامت بهورزان هستند که باید قدر این قاعده را بدانیم تا به لحاظ رشد و معیشت در شرایط خوبی قرار گیرند و همچنین باید همراه با نیازهای حوزه سلامت، خودمان و نظام سلامت را با نیازهای جدید منطبق کنیم.
وی بحث جمعیت را یکی از مسایل جدید جامعه دانست و گفت: کشور از نظر جمعیتی در مقطعی به عللی مسیری را طی کرد اما اکنون در مسیری قرار گرفته است که آینده مردم و کشور را با مشکل مواجه می کند و لازم است که برای جوانی جمعیت فکری شود که قاعده و پایه این فکر نظام شبکه است و این امر نیازمند یک عزم ملی و پای کار آمدن تمامی دستگاه ها در کنار متولیان حوزه سلامت به موضوعات سلامت، معیشت، مسکن و اقتصاد و غیره است تا از رشد منفی و چاله جمعیتی بیرون بیاییم.
ظفرقندی با تاکید بر این که جوانی جمعیت باید بر سه اصل عزم ملی، رویکرد علمی و نه شعاری و نیز رویکرد سیستمی بر قاعده شبکه ها استوار باشد تا با یک برنامه ریزی درست بتوان از این چاله جمعیتی بیرون آمد، ادامه داد: در این راستا علاوه بر عزم ملی، با رویکرد ملی شبکه و بهورزان می توان مسایل را به صورت ارتباط چهره به چهره حل کرد.
وی یکی از کارهای در دست اقدام را نوشتن لایحهای با موضوع اضافه شدن دوره آموزش بهورزان به سوابق کاری آنان عنوان کرد که این لایحه پس از تنظیم تقدیم مجلس شورای اسلامی میشود، گفت: علاوه بر آن موضوع افزایش ضریب ها در حوزه بهورزی و اعمال مشوق ها برای شبکه های بهداشتی که با ارتباط چهره به چهره و ارایه آموزش ها در رشد جمعیت نقش ایفا می کنند، نیز پیگیری خواهد شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر لزوم آموزش های جدید در خصوص سبک زندگی سالم و بیماری های غیرواگیر، گفت: تغذیه سالم با آموزش درست می شود.
ظفرقندی افزود: در قانون برنامه توسعه هفتم علاوه بر اصلاح نیروی انسانی به دنبال اصلاح ساختار، یعنی اهمیت دادن به سلامت خانواده، پزشک خانواده و نظام ارجاع هم هستیم.
وی ادامه داد: در آینده نزدیک تحولی در نقش نظام شبکه خواهیم داشت تا ضمن روزآمدی، با اقداماتی بتوان به نیازهای جدید حوزه سلامت پاسخ داد و باید با بهورزان این پایه را تحکیم بخشیده و از بروز مشکلات پیشگیری کرد.
باید تمامی گروهای فعال در حوزه سلامت در تصمیمگیریها دیده شوند
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش بر ضرورت دیده شدن تمامی گروهای فعال در حوزه سلامت در تصمیمگیریهای مرتبط با این حوزه تاکید کرد.
حسینعلی شهریاری افزود: به جز پزشکان، کل جامعه پزشکی با مشکل مواجه هستند و وقتی که در خصوص پرستاران صحبت میشود و بحث اضافه کار و کارانه پیش میآید دیگر گروهها میگویند که ما هم هستیم و ما را دریابید.
وی ادامه داد: وقتی که در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصمیمی گرفته شود باید تمامی گروهای فعال در حوزه سلامت دیده شوند و این تصمیمات تنها معطوف به جامعه پزشکی نباشد.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بودجه سال ۱۴۰۴ کشور همچنان در دست بررسی است و خبر ۱۶ درصد سهم سلامت هم درست نیست، بیان کرد: هنوز درصد و رقمی برای هیچ یک از حوزهها از جمله حوزه سلامت تعیین نشده است که بخواهیم از این مبلغ سهمی را برای بهورزان ببینیم.
شهریاری تاکید کرد: هر زمان که جداول بودجهای آمد، رقم و درصدهای آن در حوزههای مختلف از جمله حوزه سلامت مشخص خواهد شد و در همان زمان اطلاعرسانیهای تقسیمبندی بودجهای را برای بودجه مصوب سال ۱۴۰۴ خواهیم داشت.
به گزارش ایرنا، در همایش کشوری بهورزان، مراقبان سلامت و مربیان بهورزی که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مشهد برگزار شد، از ۵۱۸ بهورز و مراقب و مربی سلامت نمونه کشوری و ۱۸ نفر از دانشگاه مشهد قدردانی شد.
نظر شما