دکتر محمدجعفر صادقی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سفیران سلامت خانوار و داوطلبان سلامت محله آموزشهایی را که در حوزه خودمراقبتی از طریق مراکز بهداشت و پایگاههای بهداشتی دریافت کرده اند، به خانواده خود و اطرافیان منتقل میکنند.
وی ادامه داد: اکنون ۳۷۶ هزار و ۱۷۸ نفر سفیر سلامت خانوار و ۲۹ هزار و ۶۲۸ نفر داوطلب سلامت محله به منظور افزایش سواد سلامت جامعه در مناطق زیر پوشش این دانشگاه فعالیت دارند که ۴۱.۳۷ درصد آنان در مناطق روستایی و حاشیه شهر و ۲۳.۶۱ درصد آنان در مناطق شهری فعالیت دارند که ۹۵ درصد آنان را بانوان تشکیل میدهند.
رییس گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: همچنین ۶۱۵ داوطلب سلامت اتباع نیز برای حفظ سلامت عمومی اتباع غیرایرانی با دانشگاه علوم پزشکی مشهد همکاری میکنند.
صادقی با بیان این که هر داوطلب سلامت محله به طور متوسط ۱۷.۷ خانوار و ۵۶.۶ نفر را زیر پوشش قرار میدهد، افزود: سفیران سلامت خانوار نیز آموزشهای خودمراقبتی را تنها به خانواده خود منتقل کرده و یک خانواده را زیر پوشش دارند.
کمبود ۵۷ هزار داوطلب سلامت محله
رییس گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم اینک این دانشگاه با کمبود ۵۷ هزار داوطلب سلامت محله مواجه است.
صادقی با بیان این که شاخص تعداد خانوار زیر پوشش داوطلبان سلامت، ۲۴ درصد جمعیت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی تعیین شده است، افزود: با وجود کمبود داوطلب سلامت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، این دانشگاه هم اینک به لحاظ تعداد داوطلبان سلامت محله در بین دانشگاههای کشور جایگاه خوبی دارد و شاخص تعداد خانوار زیر پوشش آن در این طرح ۳۱.۴ درصد است که از میانگین کشوری بالاتر است.
وی ادامه داد: تا کنون هزار و ۶۸۰ کانال و گروه مجازی و پیام رسان برای انتقال آموزش به سفیران و داوطلبان سلامت تشکیل شده است که ماهانه حدود هزار و ۲۰۰ پیام و مطلب آموزشی در این کانالها بارگذاری میشود.
رییس گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: زیر پوشش داشتن پنج تا ۲۰ خانوار توسط هر داوطلب سلامت محله، شناسایی گروههای آسیبپذیر، همکاری با تیم پزشک خانواده در فعال کردن خدمات بهداشتی و درمانی، شرکت فعال و مستمر در جلسات آموزشی حضوری و مجازی و انتقال آموزشها به خانوارهای زیر پوشش، مشارکت در توزیع رسانه های آموزشی، مشارکت در شناسایی مشکلات سلامت محله از جمله فعالیتهای داوطلبان سلامت به شمار میرود.
صادقی افزود: مشارکت در جمعآوری اطلاعات و آمار مورد نیاز مراقبان سلامت یا بهورز، ازدواج و فرزندآوری، غربالگری بیماری ها و مشارکت در آموزش سلامت همگانی از دیگر وظایف داوطلبان سلامت محله است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، نیشابور و دانشکده علوم پزشکی تربتجام است.
نظر شما