به گزارش ایرنا از روابط عمومی دادگستری مازندران، حسین موقر سراجی روز شنبه افزود: بناهای غیرمجاز در روستاهای کنیم، کیاده و شهر کیاسر تخریب و عرصههای تصرف شده با صدور دستور قضایی، به وضع سابق بازگشت.
وی ادامه داد: در راستای اجرای دستورات قضایی چندین مورد از مصادیق تغییرکاربری غیرمجاز شامل تفکیک، دیوارکشی، بنای نیمهکاره و کانکس نیز تخریب و حدود ۱۲ هزار مترمربع از اراضی زراعی و باغی رفع تصرف شد.
موقر سراجی تاکید کرد: حسب ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مصوب ۱۳۸۵، ایجاد هرگونه بنا، تاسیسات، دیوارکشی، فنسکشی، خاک برداری، برداشت شن و ماسه و غیره در اراضی زراعی و باغی بدون اخذ مجوز از سازمان جهاد کشاورزی جرم بوده و طبق قانون حفظ کاربری، علاوه بر قلع و قمع(تخریب)، در مصادیق تغییر کاربری غیرمجاز و اعاده وضع به سابق، متخلف به پرداخت جزای نقدی از یک تا سه برابر قیمت زمین نیز محکوم می شود.
رئیس حوزه قضایی بخش چهاردانگه ساری تصریح کرد: متخلفان در صورت تکرار جرم به حداکثر جزای نقدی و حبس محکوم می شوند.
موقر سراجی خاطرنشان کرد: به منظور جلوگیری از سوء استفاده افراد سودجو و فرصتطلب، از تمامی همشهریان و حافظان اراضی تقاضا می شود در صورت مشاهده هر یک از موارد یادشده مراتب را از طریق تماس تلفنی به سازمانهای مربوطه گزارش کنند.
استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند. در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالشهای مهم این استان محسوب میشود.
نظر شما