۱۷۸ حلقه چاه غیرمجاز در مازندران مسدود شد

ساری- ایرنا- معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان ماه آذر ۱۷۸ حلقه چاه غیرمجاز در مازندران مسدود شد و با نصب ۱۴۱ کنتور حجمی و اصلاح ۹۵۱ پروانه بهره‌برداری، در مجموع از برداشت مازاد و غیرمجاز ۶ میلیون و ۴۴۹ هزار متر مکعب آب از منابع آبی زیرزمینی مازندران جلوگیری شد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای مازندران، سید محمد موسوی روز یکشنبه با تاکید بر لزوم رعایت مقررات و ضوابط برداشت از آب‌های زیرزمینی به ویژه در بخش کشاورزی اظهار کرد: در ۹ ماه اخیر ۱۷۸ حلقه چاه غیرمجاز شناسایی شده در مازندران مسدود شد که از برداشت غیرمجاز ۷۴۰ هزار متر مکعب آب از منابع آبی زیرزمینی استان جلوگیری کرد.

وی افزود: شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اقداماتی مانند انسداد چاه غیرمجاز، نصب کنتور حجمی برای کنترل میزان مصرف و جلوگیری از اضافه برداشت و تعیین تکلیف چاه‌های فاقد پروانه و اصلاح پروانه‌های قدیمی در حال انجام فعالیت‌های صیانتی از منابع آبی زیرزمینی است و در همین راستا نیز از ابتدای سال جاری تا کنون ۱۴۱ کنتور حجمی روی چاه‌های کشاورزی استان نصب شد که صرفه‌جویی یک میلیون و ۵۹ هزار متر مکعبی در برداشت از آب‌های زیرزمینی را به دنبال داشت.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: با نصب این کنتورها، تعداد کنتورهای حجمی نصب شده روی چاه‌های کشاورزی مازندران به یک‌هزار و ۱۷۴ دستگاه رسید.

موسوی از اصلاح و تعدیل ۹۵۱ پروانه بهره‌برداری چاه در مازندران از ابتدای سال جاری تا پایان آذر نیز خبر داد و گفت: با اصلاح و تعدیل این تعداد پروانه بهره‌برداری، از برداشت ۴ میلیون و ۶۵۰ هزار متر مکعب آب از منابع آب زیرزمینی استان جلوگیری شد.

به گفته موسوی، هر سال حدود ۱.۳ میلیارد متر مکعب آب از منابع آبی زیرزمینی مازندران برداشت می‌شود که ۹۰ درصد آن به بخش کشاورزی اختصاص می‌یابد و این موضوع اهمیت رعایت ضوابط و مقررات برداشت آب از منابع زیرزمینی را بیشتر می‌کند.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اشاره به وجود ۱۱۰ هزار حلقه چاه کشاورزی در مازندران تصریح کرد: نزدیک به ۳۰ هزار حلقه از این چاه‌ها برق‌دار هستند که اعتبار دوره‌ای نزدیک به ۲۰ هزار حلقه از این تعداد چاه کشاورزی برق‌دار مازندران به پایان رسیده و باید از سوی بهره‌برداران برای تمدید پروانه اقدام شود.

وی با اشاره به انجام اقدامات حفاظتی و پایش مستمر برای پیشگیری از حفر چاه‌های غیرمجاز گفت: در ۹ ماه اخیر ۵۹ دستگاه حفاری در فرآیند حفر چاه‌های غیرمجاز استان نیز توقیف شد و از ادامه فعالیت متخلفان برای حفاری غیرمجاز جلوگیری شد.

موسوی خاطرنشان کرد: همکاران ما علاوه بر پایش مستمر برای مقابله با تخلفات مرتبط با این حوزه، در صورت دریافت هرگونه گزارش‌ تخلف مانند حفر چاه غیرمجاز، کف‌شکنی بدون مجوز چاه‌ها و افزایش برداشت آب از منابع زیرزمینی، به طور ویژه پیگیر برخورد با متخلفان و پیشگیری از تخلف می‌شوند.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: از شهروندان سراسر استان درخواست داریم که با ارائه گزارش‌های تخلفاتی مانند حفر چاه غیرمجاز، کف‌شکنی بدون مجوز چاه‌ها و افزایش برداشت آب از منابع زیرزمینی از راه سامانه پیامکی ۳۰۰۰۷۹۱۰۰ در حفاظت از منابع آبی استان سهیم شوند.

به گزارش ایرنا، مازندران با داشتن ۴۶۰ هزار هکتار زمین‌های زراعی و باغی سالانه ۷۲ نوع محصول کشاورزی را تولید می‌کند. تولید حدود یک میلیون تن برنج، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن مرکبات و انواع محصولات باغی در مازندران سبب شده که این استان به عنوان قطب تولید محصولات باغی و کشاورزی کشور همواره مورد توجه باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha