۱۵ دی ۱۴۰۳، ۱۲:۰۷
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 85709784
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نگرانی دولت پاکستان نسبت به توطئه علیه پیمان آتش‌بس پاراچِنار

اسلام‌آباد - ایرنا - پس از امضای پیمان آتش‌بس میان قبایل ساکن منطقه «کُرم» با محوریت برقراری صلح در «پاراچِنار» قرار بود مسیرهای منتهی به این شهر پس از سه ماه دوباره بازگشایی شود اما حادثه امنیتی امروز (شنبه) در حین حرکت کاروان امدادی با حضور نیروهای پلیس و مسئولان دولتی پاکستان، منجر به توقف ارسال محموله‌های کمکی برای مردم پاراچِنار شد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از شبکه‌های خبری پاکستان، حادثه تیراندازی عناصر ناشناس به کاروان نیروهای امنیتی و مسئولان دولتی، بیانگر آرامش شکننده در منطقه از قبل ناآرام پاراچِنار است که ماه های اخیر شاهد درگیری‌های خونین به ویژه حمله تروریستی نیروهای تکفیری به ساکنان شیعه این منطقه بوده است.

در همین حال آصف علی زرداری رئیس جمهوری و شهباز شریف نخست وزیر پاکستان طی پیام‌هایی حادثه امروز در مسیر پاراچِنار را محکوم و نسبت به تحرکات ضد امنیتی و خرابکاران برای شکست پیمان آتش‌بس در پاراچِنار هشدار دادند. 

رئیس جمهوری پاکستان اقدام فوری علیه مسببان نا امنی و هرگونه تلاش برای ضربه زدن به اقدامات صلح جویانه در پاراچِنار را خواستار شد.

درحالی که پس از پیمان آتش‌بس پاراچِنار قرار بود امروز محموله‌های کمکی توسط مسئولان دولتی با اسکورت نیروهای امنیتی به شهر پاراچِنار برسد، تیراندازی سنگین در حوالی بَگَن منجر به زخمی شدن یک مسئول ارشد دولت و زخمی شدن چند نفر از نیروهای امنیتی شد.

وزیر کشور پاکستان با محکوم کردن تلاش عناصر ضد امنیت برای تخریب فضای صلح و آتش‌بس در پاراچِنار نسبت به توطئه علیه پیمان اخیر میان قبایل شهر پاراچِنار ابراز نگرانی کرد.

سروزیر ایالت خیبرپختونخوا که مقام عالی اجرایی این استان برای برقراری امنیت در شهر پاراچِنار محسوب می‌شود نیز اعلام کرد که هرگز اجازه از بین رفتن پیمان آتش‌بس را نخواهد داد.

هفته گذشته پس از گذشت ۲ ماه از تشدید ناآرامی‌ها در منطقه پاراچِنار واقع در شمال غرب پاکستان و تداوم اعتراض شیعیان به جنایات عناصر تکفیری، سرانجام پیمان صلح و آتش‌بس میان ۲ قبیله اصلی پاراچِنار با حضور مسئولان دولتی و امنیتی این کشور به امضا رسید.

حادثه تروریستی روز پنجشنبه ۲ آذر موج محکومیت‌ها را از سوی مقام‌های بلندپایه پاکستان، رهبران احزاب سیاسی و مذهبی درپی داشته است. در این اقدام جنایتکارانه سرنشینان چندین خودرو هدف قرار ‌رفتند که طی آن دست کم ۵۵ نفر کشته شدند.

پس از این حادثه درگیری‌های خونین میان ۲ قبیله ساکن در منطقه کُرم به مدت چند هفته ادامه یافت که دست کم ۱۳۰ نفر کشته شدند.

احزاب شیعه پاکستان در واکنش به کشتار مردم بی دفاع پاراچِنار، با سرزنش اقدامات دولت و مسئولان ایالتی برای شناسایی عوامل این جنایت گفتند که نیروهای تکفیری درصدد تخریب فضای صلح و رواداری در کشور هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha