به گزارش خبرنگار ایرنا، الناز ملکی خبرنگار و علی ابک عکاس خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) مرکز سمنان عنوان برترین برترینها، سمیه اصغری خبرنگار ایرنا در غرب استان(گرمسار و آرادان) رتبه سوم بخش تیتر و میثم اسماعیلی خبرنگار ایرنا در دامغان رتبه سوم بخش ویژه روایت پیشرفت هشتمین جشنواره رسانهای ابوذر را از آن خود کردند.
آیین اختتامیه هشتمین جشنواره رسانهای ابوذر شامگاه شنبه به همت بسیج رسانه استان سمنان و با حضور حجتالاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان، مهدی آقابراری سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری، سرهنگ مرتضی عبداللهی جانشین فرمانده سپاه قائم(عج) و جمعی دیگر از مسوولان و اهالی رسانه استان سمنان در سالن همایش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سمنان برگزار شد.
طبق آرای نهایی هیات هشت نفره داوران این دوره از جشنواره، ۶۶ اثر از بین یکهزار و ۵۱ اثر ارسالی به جشنواره ابوذر استان سمنان در هشت موضوع ملی، سه موضوع استانی و بخش ویژه روایت پیشرفت، در ۲۱ قالب متنوع رسانه های مکتوب، دیداری، شنیداری و فضای مجازی، بهعنوان آثار منتخب معرفی و ازصاحبان آن با اهدای جوایزی قدردانی شد.
منتخبانی که با احتساب رتبههای جشنواره کشوری ابوذر و هشت دوره جشنواره استانی بر اساس ضوابط نصف بهعلاوه یک، پنج عنوان برتر ادوار را دارا بودند، بهعنوان مقامآورترین شرکتکنندگان مستمر جشنواره در بخش برترین برترین ها انتخاب شدندکه علی ابک و الناز ملکی از ایرنا استان سمنان، آرزو کاشی، مریم نعمتی و عباس ایمانیان، پنج برگزیده این بخش بودند.
بر اساس فهرست برگزیدگان قالب مکتوب جشنواره، در بخش گزارش محدثه عباسی، شهربانو خسروی و سیده نسترن حسن آبادی، رتبه های برتر را کسب کردند.
همچنین در قالب مکتوب، منتخبان بخش مصاحبه سعیده حُسنان، محترم امامی و زکیه زکی بودند.
در بخش تیتر قالب مکتوب، هیات داوران آثار سپیده سیَر، عصمت سالار، سمیه اصغری و سید محمد ظمانی را بهعنوان برگزیده معرفی کردند.
هیات داوران جشنواره هشتم در بخش یادداشت قالب مکتوب اثر راضیه لوّاف، ابوالقاسم کواکبیان و مسعود کلاهی را انتخاب کردند.
جدول برگزیدگان قالب شنیداری در بخش پادکست جشنواره اثر نرگس نجفی، احترام امیدیان و فاطمه نورانیان حائز رتبه شدند و جایزه بخش برنامههای رادیویی هم به اثر حجتالله یحیایی، سمیه مطیعی و سیده طاهره شاهچراغ تعلق گرفت.
در قالب دیداری و بخش گزارش ویدئویی جواد رمضانیان، علی عرب و محمد رضا خزر بر سکوی برترینها ایستادند و گزارشهای خبری تلویزیونی علیرضا رحیمیان، قاسم قاسمی و علی شهسوار نیز آثار برگزیده این بخش معرفی شد.
جایزه برتر بخش کلیپ و نماهنگ جشنواره نیز به آثار محمدحسین خروطی، محمدعلی حلوایی و فرناز جباری رسید.
داوران جشنواره در بخش پویانمایی رضا حمیدی مطلق، محمد حسین ملکیان و زهرا عرب را بهعنوان برگزیده معرفی کردند و در بخش موشن گرافیک نیز آثار فاطمه آزاده و امیر اسماعیلی جایزه برتر را از آن خود کردند و از اثر ویژه زهرا مظاهری نیز قدردانی شد.
در رقابت مستندهای تلویزیونی و رادیویی جشنواره نیز آثار علیجان دائیان و مهران مجیدپناه، رتبه های برتر شدند.
بر اساس نظر هیات داوران فیلم کوتاه مهدی نجفی، حسن خورشیدی و محمد یکتاپرست، منتخب جشنواره شدند.
داوران در بخش عکس نیز سید عابد میرمعصومی، امیر آذرپور، مسعود محقق و فرج الله رمضانی را بهعنوان صاحبان اثر برتر انتخاب کردند.
در بخش پوستر این دوره از جشنواره علی صبوری، علی منشی زاده و علی خرسندی روی سکوی برترین ها قرار گرفتند.
در قالب مجازی نیز آثار فاطمه کبری علینقیان و محمد متین صادقی نژاد در بخش استوری و اثر زینب زارعی در بخش اینفوگرافی موفق به کسب رتبه برتر شدند.
جوایز برتربخش ویژه روایت پیشرفت هشتمین جشنواره ابوذر استان سمنان نیز با نظر داوران به آثار حسین متولی، فاطمه جهانی، زکیه کاشفی، محسن صنحتی، میثم اسماعیلی، کوثر سعیدیان و گروه فضای مجازی صداوسیمای مرکز سمنان اختصاص یافت.
در بخش ابتکاری نوجوان جشنواره، با هدف معرفی و انگیزه بخشی به رویش های رسانه ای استان سمنان، فاطمه حسین زرگری، صبا گرگانی، حدیثه علی بیگی، میعاد مسعودیان و بنیامین ابوالخیریان بعنوان منتخب معرفی شدند.
در این دوره از جشنواره سید رضا عظیمی، صدیقه قدم و مرتضی مزینانی در بخش آثار مکتوب، محمدرضا حاجی قربانی، فاطمه سلطانعلیان، امیر طیبی در بخش دیداری و شنیداری و میثم قدس پور و علی اصغر حسام نژاد در بخش عکس و فضای مجازی داوری آثار را برعهده داشتند.
رسانه نگاران استان سمنان در هشتمین جشنواره رسانه ای ابوذر با موضوعات شعار سال (جهش تولید با مشارکت مردم)، جهاد تبیین، پیوند رسانه و صنعت و تولید، مقابله با آسیبهای اجتماعی، دستاوردها و خدمات بسیج و سپاه، امید آفرینی، جبهه مقاومت، سبک زندگی ایرانی - اسلامی و حجاب و عفاف، جمعیت -خانواده پایدار- آینده استان، اشتغال فارغالتحصیلان، دومین کنگره بزرگداشت شهدای استان و بخش ویژه روایت پیشرفت با هم رقابت کردند.
طبق اعلام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، مجموع خبرنگاران عضو خانه مطبوعات، انجمن خبرنگاران و پذیرفتهشدگان در سامانه جامع رسانههای کشور در این استان کمتر از ۲۰۰ نفر است.
سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.
نظر شما