مسعود گلستانیپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مجموعه امسال توانسته است با استفاده از طرح «اعتبار مالیاتی» قراردادهای متعددی با شرکتهای مختلف در حوزههای صنایع غذایی، پزشکی، و فناوریهای نوین منعقد کند که به توسعه محصولات و خدمات نوآورانه کمک میکند.
وی ادامه داد: این طرح به شرکتها اجازه میدهد تا بخشی از مالیات خود را به عنوان اعتبار برای طرحهای تحقیق و توسعه هزینه کنند و از این مسیر، هزینههای خود را کاهش دهند.
او با اشاره به برنامه «اعتبار مالیاتی» به عنوان ابزاری موثر برای توسعه همکاری بین صنعت و دانشگاه گفت: این برنامه میتواند به شرکتها کمک کند تا با کاهش هزینههای تحقیق و توسعه، طرحهای فناورانه خود را با کمک مراکز پژوهشی به پیش ببرند.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: از اهداف اصلی این برنامه که با برنامه ریزی صحیح از سوی دولت طراحی شده است افزایش همکاری بین صنعت و دانشگاه است و از سوی دیگر این برنامه به شرکتها و مراکز پژوهشی کمک میکند تا با همکاری نزدیکتر، طرحهای مشترک را پیش ببرند و دستاوردهای قابل توجهی را در حوزه فناوری و نوآوری برای کشورمان به دست آورند.
گلستانیپور همچنین به نقش این برنامه در حمایت از شرکتهای کوچک و متوسط (SME) اشاره و اضافه کرد: شرکتهای کوچک و متوسط به دلیل محدودیتهای مالی، اغلب با چالشهای زیادی در زمینه تحقیق و توسعه مواجه هستند و اعتبار مالیاتی به این شرکتها کمک میکند تا با هزینههای کمتر، طرحهای تحقیقاتی خود را پیش ببرند و محصولات و خدمات نوآورانهتری را نیز به بازار عرضه کنند.
شرکتهای دارای فعالیتهای تحقیق و توسعه با هدف جهت دهی حمایتهای مالیاتی به سمت توسعه نوآوری و اقتصاد دانشبنیان بر اساس بند (ب) ماده (۱۱) قانون جهش تولید دانشبنیان از اعتبار مالیاتی برخوردار میشوند. به این نحو که معادل هزینههای انجام شده در طرحهای تحقیق و توسعه به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آینده به شرکتهای دارای پروانه بهرهبرداری یا مجوز فعالیت از مراجع ذیربط اعطا میشود و معادل آن از مالیات بر عملکرد مربوط به سال انجام هزینه مذکور یا سالهای بعد کسر میشود.
نظر شما