شماری از این افراد در تماس با خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز کرمانشاه با ابراز گلایه از وضعیت پیش آمده خواستار توجه نهادهای مسوول به حوزه بومگردی استان شدند.
خبرنگار ایرنا این موضوع را از مراجع مختلف پیگیری کرد.
کارشناس مسوول گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه تایید کرد که در زمان حاضر تسهیلات کم بهره به طرح های بومگردی پرداخت نمی شود.
محمد جمشیدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: قبلا بانکها با واسطه تزریق منابع دولتی تسهیلات کم بهره در اختیار طرح های بومگردی قرار میدادند و بهره وام بومگردی روستایی چهار درصد بود اما الان بانکها از انجام این کار طفره می روند.
وی افزود: مسوولان بانکها میگویند که در زمان حاضر تسهیلات را از منابع داخلی خودشان به طرح های اقتصادی و اشتغال زا پرداخت می کنند و طبیعی است در چنین شرایطی وام را به طرحهایی خواهند داد که صرفه بالاتری داشته باشد بنابراین چیزی نصیب حوزه بومگردی نمی شود.
وی در خصوص آخرین وضعیت بومگردی های کرمانشاه نیز گفت: در استان مجموعا حدود ۵۵ بومگردی دارای مجوز داریم که هر ساله باید مجوزشان را تمدید کنند.
به گفته جمشیدی بومگردی ها خانه های روستایی هستند که صاحبان آنها در این خانه ها یا مجاورت آن سکونت دارند و مهمانپذیر بودن آن به صورت فصلی و وابسته به وجود مسافر است به عنوان نمونه در فصل زمستان بومگردی های مناطق اورامانات که پیشرو در جذب مسافر استان هستند؛ نیمه تعطیل می شوند.
کرمانشاه چهار اقامتگاه سنتی دارد
وی در خصوص اقامتگاه های سنتی شهر کرمانشاه نیز گفت: شرایط این اقامتگاه ها با بومگردی ها متفاوت است و شهر کرمانشاه دارای چهار اقامتگاه سنتی، بامگاه با ظرفیت ۴۰ نفر ، ریوار با ظرفیت ۲۰ نفر ، صارم الدوله و سرای فیض هر کدام با ظرفیت حدود ۲۰ نفر است.
به گفته جمشیدی یک اقامتگاه سنتی دیگر نیز تا پایان سال جاری در شهر کرمانشاه به بهره برداری می رسد.
کرمانشاه سه هتل بوتیک دارد
کارشناس گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه ادامه داد: در درجه بالاتر از اقامتگاه های سنتی هتل بوتیک ها را داریم که خدمات هتلینگ را در فضایی سنتی به مهمان ها ارائه می دهند.
به گفته وی کرمانشاه سه هتل بوتیک شامل آریو با ظرفیت ۴۰ نفر ، کرمانشاه با ظرفیت ۲۰ نفر و لاله بیستون با ظرفیت ۶۰ نفر دارد.
جمشیدی تفاوت هتل بوتیک با هتل را در ارزش معماری ساختمان ها عنوان کرد و گفت: هتل بوتیک ها ساختمان های قدیمی با ارزش تاریخی و فرهنگی هستند که با حفظ اصالت تغییر کاربری داده می شود.
آنچنان که این کارشناس اداره کل میراث فرهنگی گفت برخی از هتل بوتیک های کرمانشاه خدمات یک هتل پنج ستاره را ارائه می دهند.
خبرنگار ایرنا برای پیگیری موضوع تسهیلات بانکی طرح های بومگردی کرمانشاه با جلال صفری دبیر شورای هماهنگی بانکهای دولتی استان تماس گرفت که به روال معمول پاسخگوی تلفن نبود.
همچنین در تماس با کیوان حسنی روابط عمومی بانک ملی استان کرمانشاه وی اظهار کرد که این بانک تمام سهم اعتبارات امسال خود را برای طرح های بومگردی پرداخت کرده است و تا تخصیص اعتبار جدید برای سال آینده وامی پرداخت نخواهد شد.
اظهارات مسوولان بانکی و گردشگری در حالی بیان میشود که منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه حدود یک ماه قبل در شروع کارش توجه به حوزه گردشگری را جزو اولویت های برنامه های خود اعلام کرد چراکه از نگاه وی فرصت خوبی برای اقتصاد و اشتغال استان است.
به گزارش ایرنا، وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، سه اثر ثبت شده جهانی و دهها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اند از جمله مزیت های نسبی استان کرمانشاه است.
بیستون و تاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت و آبشار پیران از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.
شهرستان پاوه که از آن به عنوان "باغ شهر" یاد میشود و منطقه اورامانات نیز با جذابیت طبیعی و خانههای پلکانی در حوزه بومگردی مزیت نسبی دیگر استان کرمانشاه است.
نظر شما