به گزارش خبرنگار ایرنا، با معرفی مسعود امامی یگانه به عنوان استاندار اردبیل در ۲۷ آبان ماه، نسیم وفاق و همدلی برای آبادانی و رفاه در این استان، وزیدن گرفته و گلهای امید در دل اهالی این استان جوانه زده است.
استان مرزی اردبیل از کمبودها و عقبماندگیهای تاریخی در مقایسه با سیار مناطق کشور رنج میبرد و با وجود تلاشهای انجام شده در سالهای اخیر، شاخصهای اقتصادی استان همچنان در ردههای پایین کشوری قرار دارد.
جبران این عقبماندگی در این بین یکی از کلید واژههای اصلی استاندار اردبیل طی یکی دو ماه اخیر تلاش دستگاههای اجرایی برای جلب رضایت مردم بوده است به طوری که وی در مناسبتهای مختلف از جمله در نخستین جلسه شورای اداری استان که روز گذشته برگزار شد، جلب رضایت مردم را گفتمان مشترک همه دولتها عنوان کرد و گفت: جهت گیری گفتمان وفاق در دولت چهاردهم هم تحقق همین هدف بوده است.
یکی از راهکارهای اصلی و غیر شعاری جلب رضایت شهروندان تلاش برای توسعه استان و ارتقای شاخصهای اقتصادی است ، این امر مستلزم توسعه زیرساختهایی است که سالهاست در استان شروع شده و انتظار میرود با تکمیل این زیرساختها شرایط برای افزایش سرمایهگذاری و به تبع آن تولید ثروت در استان افزایش یابد.
کمبود اعتبارات و بلاتکلیفی دهها پروژه مهم سراسر استان، بزرگترین دغدغهای است که استاندار اردبیل در آغازین روزهای تصدی مسئولیت در استان، بر آن صحه گذاشت و متعاقب نشستی که با سیدحمید پورمحمدی معاون رئیس جمهور داشت، از تامین اعتبارات لازم برای تکمیل طرحهای حیاتی نیمهکاره استان خبر داد.
به گفته امامی یگانه، در این دیدار دستور تامین منابع مالی چندین پروژه عمرانی از جمله تکمیل راهآهن اردبیل به میانه، راهآهن اردبیل به پارسآباد، محورهای مواصلاتی، توسعه بهداشت و درمان، آب و فاضلاب و تکمیل و توسعه زیرساختها اخذ و مقرر شد منابع مالی مناسب برای سه طرح مهم بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی، راهآهن شمال استان و تعریض و بهسازی جاده انگوت به قرهآغاج از محل اعتبارات ماده ۲۳ تامین شود.
وی در دیدارهای جداگانه با معاونان توسعه مدیریت و امور مجلس، امور راه و ترابری و مدیریت و عمران شهری و روستایی، رئیس شورای اقتصاد و دبیر کمیسیون ماده ۲۳ ، رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان رئیس برنامه و بودجه کشور آخرین وضعیت طرحهای حوزههای مختلف در استان را مطرح و رفع موانع و تخصیص منابع اعتباری لازم را مطالبه کرد.
سفرهای شهرستانی و دغدغه تکمیل پروژهها
بازدید از پروژههای در دست اجرای عمرانی، کارخانجات و واحدهای تولیدی و سفر به شهرستانها از همان ابتدای فعالیت دولت محلی در استان اردبیل در دستور کار استاندار بوده است.
امامی یگانه در نخستین سفر شهرستانی خود، به شهرستان مرزی گرمی مغان سفر کرد و قطعه۲ محور گرمی _ موران که با اعتباری بالغ بر۳۵۰ میلیارد ریال احداث شده را به بهرهبرداری رساند.
وی در اجتماع مردم و مسئولان این شهرستان گفت: تا هفته دولت ۱۴۰۴ حدود ۸۰۰ میلیارد ریال پروژه بهسازی و آسفالت راه در شهرستان گرمی اجرا خواهد شد.
مقام عالی دولت در استان اردبیل همچنین از اختصاص ۵۴۰ میلیارد ریال اعتبار به طرحهای زیرساختی و عمرانی شهرستان گرمی خبر داد و افزود: علاوه بر این مبلغ ۳۰۰ میلیارد ریال از محل تبصره ۱۸ و سایر منابع به طرحهای صنعتی ، تولیدی و کشاورزی این شهرستان اختصاص یافت.
استاندار اردبیل در بازدید از محور ترانزیتی در حال احداث گرمی - بیلهسوار نیز تصریح کرد: این پروژه سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد و با توجه به اهمیت آن در مراودات مرزی و ترانزیت کالا، تامین منابع مورد نیاز آن را پیگیری میکنیم.
امامی یگانه در بازدید از تونل شماره ۲ حیران در مسیر ارتباطی استانهای اردبیل و گیلان، با اشاره به پیشرفت ۷۰ درصدی و هزینهکرد سه هزار میلیارد ریالی برای آن گفت: برای تکمیل و بهرهبرداری از این تونل در محور اردبیل - آستارا، چهار هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است و تامین آن با جدیت پیگیری میشود.
وی در بازدید از مراحل ساخت ۲۶ هزار واحد مسکن شهری و پنج هزار واحد روستایی در قالب طرح نهضت ملی مسکن در این استان اظهار کرد: برخی واحدهای شهرک شهید سلیمانی تا پایان امسال تکمیل و تحویل متقاضیان میشود.
وی ادامه داد: شهرک شهید سلیمانی شهر اردبیل با ۱۵ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در دست اجرا بزرگترین شهرک نهضت ملی مسکن کشور است و در مجموع ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
اهتمام بر جذب سرمایهگذاران
استاندار اردبیل بر این حقیقت واقف است که کسب رضایت مردم، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی فقط با اعتبارات دولتی میسر نیست و نمیتوان بر اجرای مسائل روزمره اکتفا کرد، از اینرو تاکید کرده فرایندهای سرمایهگذاری بخش خصوصی بازبینی و بهروزرسانی شود و با توجه به اهمیت زمان در شروع سرمایهگذاریها، از اتلاف وقت جلوگیری گردد.
او با درک نگرانی واحدهای تولیدی در حین خاموشی برق ، سرمایهگذاری برای تولید برق و اجرای نیروگاههای خورشیدی را ضروری دانست و بر جذب سرمایهگذاران متعهد برای خودکفایی در تولید انرژی در استان تاکید کرده است.
به اعتقاد او ، باید تا حد امکان قطعی برق و گاز متوجه واحدهای تولیدی نباشد و دستگاههای اداری نظیر صمت، جهاد کشاورزی، نفت، گاز و ادارات مرتبط به منظور مدیریت ناترازی انرژی در شرایط خاص، پیوست شرایط بحرانی را در مدیریت خود لحاظ کنند.
مدیریت هوشمند سرمایهگذاری، کلید واژهای است که استاندار اردبیل از مدیران خواسته است آن را در حمایت از سرمایهگذاران لحاظ کنند تا استان را از بنبستهای اقتصادی خارج شود.
وی با اشاره به فعالیت بیش از یک هزار و ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل گفت: روند سرمایهگذاری صاحبان صنعت و سرمایه باید تسریع و تسهیل شود و دستگاههای اجرایی در کنار دستگاه قضایی از این فرایند حمایت کنند.
اردبیل از گردشگری فصلی خارج شود
استاندار بومی اردبیل که به قابلیتهای گردشگری این استان واقف است، بر خروج استان از گردشگری موسمی و موقتی و همه فصلی بودن حضور گردشگران و مسافران در این استان تاکید دارد.
امامی یگانه تاکید کرده است هتلها و آژانسهای مسافرتی علاوه بر برگزاری دورههای آموزشی برای نیروهای خدماتی خود، دورههای آموزشی برای جذب گردشگر با استفاده از پلتفرمهای مجازی برگزار کنند.
وی با اشاره به کثرت ظرفیتهای گردشگری استان، گفت: معرفی ظرفیتهای گردشگری میتواند به تنوع مسافران در فصول مختلف کمک کند و متخصصان حوزه گردشگری و بخش خصوصی باید برای ماندگاری و دعوت از مسافران برنامه داشته باشند.
وی از تشکیل کارگروه و شورایعالی گردشگری با حضور متخصصان این حوزه خبر داد و بیان کرد: رویدادهای جهانی برای توسعه گردشگری مفید است اما برای برگزاری آنها باید همه دستگاهها و حوزهها همکاری کنند و جهت معرفی ظرفیتها در نمایشگاههای ملی و بینالمللی برنامهریزی گردد.
استاندار اردبیل از پیشنهاد راهاندازی صندوق حمایت از گردشگری استقبال کرد و گفت: با جمعآوری اطلاعات و نظرسنجی از مناطق مشابه و موفق و اخذ نظریههای کارشناسی، این موارد در جلسات آتی بررسی و پیگیری میشود.
دعوت از دانشگاهیان برای تشکیل مجمع مشورتی
استاندار اردبیل از دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان خواست تا با شناسایی و معرفی جوانان نخبه و فعالان تشکلهای دانشجویی، برای حل مشکلات استان مجمع مشورتی ایجاد کند.
امامی یگانه، وفاداری به باورها و ارزشها بدون توجه به منافع شخصی را از ویژگیهای دانشجویان فعال تشکلهای دانشجویی دانست و افزود: دانشجویانی که در تشکلهای دانشجویی فعالیت دارند، به طور معمول معمولا نسبت به دانشجویان دیگر احساس مسئولیت بیشتری دارند و باید از ظرفیت آنها در اداره امور استفاده شود.
وی در دیدار با دانشجویان و روسای برخی دانشگاههای استان اردبیل تصریح کرد: دانشجویان فعال تشکلهای دانشجویی دارای تضارب افکار، اندیشه، گفتمان و دیدگاههای متفاوتی هستند و با وجود داشتن سلایق سیاسی متفاوت، همه آنها دغدغه توسعه و پیشرفت دارند.
وی برخورد چکشی در مسائل فرهنگی را مخرب برشمرد و اظهار کرد: با گفتمان و ریشهیابی آسیبهای اجتماعی و فرهنگی میتوان به یک درک واحد برای حل مسائل رسید.
استاندار اردبیل افزود: مرزبندی در دانشگاهها میتواند سبب غفلت از ظرفیتهای تشکلهای دانشجویی باشد و این آسیبزاست زیرا دغدغه دانشجویان، حل مشکلات و مسائل مختلف در راستای اهداف نظام و کشور است.
استاندار اردبیل بیان کرد: تأثیرگذاری دانشگاه در جامعه و تربیت نیروهای ماهر و متخصص انسانی بیش از سایر ارگانهاست و باید بهصورت جدی ضعفها را شناسایی و نقاط قوت را تقویت کنیم.
امامی یگانه با اهمیت دادن به حوزه ورزش در سلامت عمومی و رونق تورهای گردشگری، بر حوزه ورزش نگاه ظریف و توسعهای دارد و به لحاظ احساس مسئولیت در این بخش، چندی پیش در دیدار با علی خلیلی رییس فدراسیون ورزشهای همگانی کشور، به عنوان سفیر ورزش همگانی تعیین شد.
امامی یگانه میگوید: ورزش همگانی نه تنها به تقویت جسم کمک میکند، بلکه باعث ایجاد روحیه جمعی و افزایش انسجام اجتماعی میشود و باید تلاش کنیم همه اقشار جامعه به فعالیتهای ورزشی بپردازند و از فواید آن بهرهمند شوند.
او با اشاره به برنامههای آینده برای توسعه زیرساختهای ورزشی در استان افزود: با همکاری نهادهای دولتی و خصوصی، قصد داریم امکانات ورزشی بیشتری را در دسترس عموم قرار دهیم و با برگزاری رویدادهای ورزشی مختلف، مردم را به مشارکت در فعالیتهای ورزشی ترغیب کنیم.
استاندار اردبیل نه تنها اهل ورزش بلکه اهل هنر نیز هست و مهارت او در هنر اصیل خوشنویسی، آوازه عام و خاص است و او به تازگی با انتشار پیام تسلیت نسبت به درگذشت سیداحمد محدث خوشنویس نامی استان اردبیل، به مقام استاد خوشنویسی خود و جامعه فرهنگ و هنر استان ادای احترام کرد.
بیشک فعالیت او به عنوان سفیر ورزش و حضور در جمع اهالی فرهنگ و هنر و ادب استان اردبیل، زمینههای بالندگی استان در حوزههای یاد شده را بیش از پیش فراهم کرده و این استان مرزی با تکمیل پروژههای زیرساختی گامهای بلندی در دولت وفاق برای آبادانی و پیشرفت را تجربه خواهد کرد.
استان اردبیل با بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت در ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است.
نظر شما