به گزارش ایرنا، امروز ۱۷ دی ماه پنجاه و هفتمین سالگرد اسطوره جوانمردی و مردمداری ورزش ایران است. احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان در پیامی یاد و خاطرهی جهانپهلوان غلامرضا تختی را در سالروز درگذشت این اسطوره اخلاق و جوانمردی گرامیداشت.
دنیامالی در پیام خود نوشت: نام جهان پهلوان غلامرضا تختی در فضای ورزش دنیا نمادی از پهلوانی و جوانمردی در اوج عزت و اقتدار بوده است و این آوازه، به عنوان یک سرمایهی معنوی ارزشمند برای جامعهی ایرانی تلقی میشود. هفدهم دیماه، اکنون بیش از نیم قرن است که نه تنها به وادی فراموشی سپرده نشده بلکه هرساله، موجی از وحدت و انسجام را بین اهالی ورزش که همچنان بر اصول پهلوانی پایبند هستند، به منصه ظهور رساندهاست.
وزیر ورزش و جوانان تصریح کرد: آنچه مسلم است، زندهنگاه داشتن نام و یاد «آقا تختی» بیانگر حقیقت غیرقابل انکار ماندگاری انسانیت در ورزش است که سبب شده جهان پهلوان تاریخ ورزش ما همواره به عنوان مرجعی قابل اعتنا و اطمینان باقی بماند. یاد و خاطره چهان پهلوان تختی را گرامی میدارم و همچنان تاکید دارم که هر افتخاری در ورزش ایران با برچسب اخلاقی و پهلوانی، اهمیت و اعتبار دارد.
غلامرضا تختی پنجم شهریور سال ۱۳۰۹ در خانوادهای مذهبی و متوسط در محله خانیآباد تهران بدنیا آمد.
تختی در رقابتهای قهرمانی کشور طی سالهای ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۸ در وزنهای ۶-۷-۸ هشت بار قهرمان کشور شد. غلامرضا همچنین سه بار پهلوان ایران شد. او در اولین حضور خود در تیم ملی در رقابتهای جهانی ۱۹۵۱ هلسینکی دروزن ۷۹ کیلوگرم صاحب مدال نقره شد و در اولین حضور خود در المپیک در ۱۹۵۲ هلسینکی با شکست مقابل کوریدزه از شوروی صاحب مدال نقره شد.
افتخارات پهلوان بزرگ کشتی ایران در رقابتهای جهانی ۱۹۵۹ و ۱۹۶۱ و ۱۹۶۲ تهران، یوکوهاما و تولیدو با کسب دو مدال طلا و یک مدال نقره ادامه یافت. تختی در المپیک ۱۹۵۶و ۱۹۶۰ ملبورن و رم صاحب یک طلا و یک نقره دیگر شد و در بازیهای آسیایی ۱۹۵۸ توکیو صاحب مدال طلا شد. تختی آخرین بار در رقابتهای جهانی ۱۹۶۶ تولیدو دوبنده تیم ملی را به تن کرد.
۱۷ دی ماه به عنوان پنجاه و هفتمین سالگرد درگذشت غلامرضا تختی باعث شده تا چهرههای ورزشی یاد این اسطوره پهلوانی را گرامی بدارند.
نظر شما