قاسمعلی نیکپسند روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بر اثر این یخبندان و وضعیت خاص جوی ۳۰ تا ۴۰ درصد از محصول چغندر قند منطقه دچار یخزدگی و افت شدید عیار شد.
وی افزود: چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از کشتزارهای شهرستان جوین امسال زیر کشت چغندر قند رفته بود که هنوز محصول ۹۵۰ هکتار از این سطح از زمین برداشت نشده است.
مدیر جهاد کشاورزی جوین با اشاره به محدودیت کارخانه قند جوین در زمینه دریافت محصول چغندر قند، خاطرنشان کرد: کارخانه با توجه به محدودیت فضای نگهداری و تبدیل، روزانه چهار هزار و ۲۰۰ تن چغندر از کشاورزان تحویل میگیرد و بر این اساس کشاورزان باید متوجه باشند که اگر به میزان زیادی چغندر برداشت کنند، احتمال اینکه محصول روی دستشان مانده و دچار سرمازدگی و خسارت شود، بسیار است.
نیکپسند توصیه کرد: کشاورزان باید با کارخانه قند هماهنگ بوده و به گونه ای برنامه ریزی کنند که همان طور که کارخانه ظرفیت تحویل و تبدیل دارد، آنان نیز به تدریج محصول خود را برداشت و تحویل کارخانه بدهند.
وی تاکید کرد: محصول چغندر تا زمانی که در خاک باشد، با وجود سرمای زیاد، دچار سرازدگی نمی شود، پس کشاورزان باید از شتاب در برداشت محصول پرهیز کنند.
با توجه به برداشت ۵۵ تن محصول چغندر قندر از هر هکتار، پیش بینی می شود امسال حدود ۲۵۰ هزار تن محصول از کشتزارهای شهرستان جوین برداشت شود.
کارخانه قند جوین علاوه بر محصولات چغندر غرب خراسان رضوی، بخشی از چغندر تولیدی استان های خراسان شمالی، گلستان و سمنان را نیز خریداری می کند.
شهرستان جوین ۳۵ هزار هکتار کشتزار و باغ دارد و عمده محصولات تولیدی آن گندم، جو، چغندرقند، زیره، پیاز، هندوانه و پسته است.
۱۲ هزار بهرهبردار شامل کشاورز، باغدار، دامدار و پروشدهنده طیور در جوین فعالیت دارند.
«نقاب»، مرکز شهرستان جوین در ۳۲۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.
کارخانه
نظر شما