۱۸ دی ۱۴۰۳، ۱۰:۵۸
کد خبرنگار: 5368
کد خبر: 85712246
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

۲۰۲۴ سالی توام با کشتار در فلسطین و لبنان

۱۸ دی ۱۴۰۳، ۱۰:۵۸
کد خبر: 85712246
۲۰۲۴ سالی توام با کشتار در فلسطین و لبنان

تهران- ایرنا- سال ۲۰۲۴ درحالی پایان یافت که طی آن ارتش رژیم صهیونیستی با ادعای نابود کردن مقاومت مرتکب انواع جنایات، کشتار و نسل‌کشی علیه ملت فلسطین و لبنان شد، اما این جنایات راه به جایی نبرد و حتی به فاجعه‌ نظامی و سیاسی برای آن و در نهایت به صدور حکم بازداشت برای نخست‌وزیر و وزیر جنگ سابق این رژیم منجر شد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، با ورود به سال ۲۰۲۵، جهان با سال سختی برای بشریت وداع کرد؛ سالی که طی آن شاهد تداوم درگیری‌ها و تشدید آنها در چندین منطقه و به ویژه فلسطین و لبنان بودیم و طی آن به طور بی‌سابقه‌ای بر تعداد قربانیان افزوده و شدت بحران‌های انسانی در حال گسترش در میدان‌های مختلف جنگ تشدید شد.

۲۰۲۴ سالی توام با کشتار در فلسطین و لبنان

ادامه نسل‌کشی در نوار غزه

با آغاز سال ۲۰۲۴، جنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه به هشتاد و هفتمین روز خود رسید و تا آن زمان حدود ۲۱ هزار و ۹۷۸ شهید بر جای گذاشت و در مقابل تعداد کشته شدگان ارتش رژیم اشغالگر نیز به ۵۰۷ نفر رسید.

رژیم صهیونیستی در طول سال ۲۰۲۴ به جنایات خود در نوار غزه ادامه داد و به دنبال تبدیل بخش مهمی از آن به مناطق غیرقابل زندگی بود تا جایی که طبق آمار وزارت بهداشت فلسطین، تعداد شهدا در این منطقه با پایان سال ۲۰۲۴ به بیش از ۴۵ هزار نفر رسید که بیشتر آنها زن و کودک هستند.

جنایات علیه آوارگان

ساکنان نوار غزه در سال ۲۰۲۴ به‌صورت گسترده‌ای آوارگی را درپی حمله‌های رژیم صهیونیستی و دستور تخلیه آن تجربه کردند؛ به طوری که در پایان این سال بیشتر جمعیت غزه به آواره تبدیل شدند.

جهان ۲۶ مه (۶ خرداد۱۴۰۳) با جنایت شنیع سوزاندن تعدادی از آواره‌های فلسطینی در منطقه «تل السلطان» در غرب شهر «رفح»، بیدار شد، این جنایت در شرایطی رخ داد که آوارگان خواب بودند و اردوگاه محل استقرار آنها در منطقه‌ای واقع نبود که ارتش رژیم صهیونیستی خواستار تخلیه آن شده بود.

در همین راستا، رسانه‌های فلسطینی و منابع دولتی درباره این جنایت از شهادت بیش از ۳۵ نفر در نتیجه بمباران آوارگان خبر دادند.

۲۰۲۴ سالی توام با کشتار در فلسطین و لبنان

علاوه بر قتل عام آوارگان در تل السلطان، رژیم اسرائیل طی سال گذشته میلادی، کشتارهای متعددی را علیه غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه مرتکب شد، از جمله آنها، قتل عام «النصیرات» توسط نیروهای اشغالگر در جریان عملیات آزادی چهار اسیر صهیونیست در هشتم ژوئن (نهم خرداد۱۴۰۳) بود که جان حدود ۲۱۰ فلسطینی را گرفت و ۴۰۰ مجروح نیز برجای گذاشت.

۱۰ اوت ۲۰۲۴ (۲۰ مرداد۱۴۰۳) نیز بیش از ۱۰۰ فلسطینی هنگام اقامه نماز صبح در مدرسه «التابعین» بر اثر بمباران به شهادت رسیدند.

ترور مقامات حماس

ارتش رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۴ که از ناتوانی در متوقف کردن مقاومت در نوار غزه کلافه شده بود، اقدام به ترور مقامات ارشد جنبش حماس کرد.

جنبش حماس صبح روز چهارشنبه ۳۱ ژوئیه (۱۰ مرداد)، شهادت «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی این جنبش را در پی حمله تروریستی به وی در محل اقامتش در تهران، اعلام کرد.

شهید هنیه که برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان به تهران سفر کرده بود، در اتاق خود در یک مهمانسرا هدف قرار گرفت و به شهادت رسید.

همچنین روز پنج‌شنبه ۱۷ اکتبر (۲۶ مهر) و یک سال پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی، رژیم صهیونیستی با صدور بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد که «یحیی سنوار» رئیس دفتر سیاسی حماس را در جریان بمباران منطقه‌ای در غزه به شهادت رسانده است.

۲۰۲۴ سالی توام با کشتار در فلسطین و لبنان

در همین راستا، «خلیل الحیه» معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس نیز روز جمعه ۲۷ مهر خبر شهادت یحیی سنوار توسط رژیم صهیونیستی در نوار غزه را تایید کرد.

تصاویر منتشر شده از شهادت یحیی سنوار بار دیگر جلوه‌ای از مقاومت مقتدرانه ملت مظلوم فلسطین را در برابر رژیم جنایتکار صهیونیستی به نمایش گذاشت؛ صحنه‌ای که گویای اقتدار و شهادت طلبی این شخصیت قهرمان بود.

سال فاجعه برای رژیم صهیونیستی

علی‌رغم این جنایت‌ها، ۲۰۲۴ برای رژیم صهیونیستی چه از نظر تلفات و چه زیان‌های اقتصادی و سیاسی یک سال فاجعه‌بار بود.

رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۴ از یکسو با عملیات‌های نیروهای مسلح یمن در دریای سرخ و اقیانوس هند تحت محاصره شدید اقتصادی قرار گرفت و از سوی دیگر با حملات حزب‌الله به شهرهای مهم در شمال فلسطین اشغالی و در راس آنها شهر بندری «حیفا» بیشتر سرمایه‌گذاران خارجی را از دست داد.

در کنار این تبعات اقتصادی جنگ، اتفاق مهم‌تری نیز طی همین سال رخ داد و دیوان بین‌المللی کیفری ۲۱ نوامبر (یکم آذرماه) حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر و «یوآو گالانت» وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی، را به دلیل ارتکاب جنایات جنگی علیه فلسطینی‌ها در نوار غزه صادر کرد.

براساس این حکم، کشورهای عضو دادگاه لاهه در صورت ورود نتانیاهو و گالانت به خاکشان، موظف به بازداشت و تحویل آنها به دادگاه هستند. در همین راستا، بسیاری از کشورها از این حکم استقبال و آمادگی خود را برای تحویل این ۲ جنایتکار جنگی به دادگاه لاهه اعلام کردند.

۲۰۲۴ سالی توام با کشتار در فلسطین و لبنان

از سوی دیگر، سراسر جهان نیز طی سال ۲۰۲۴ شاهد تظاهرات در حمایت از مساله فلسطین و محکومیت تجاوزات رژیم اسرائیل به نوار غزه بود.

طی سال گذشته میلادی تظاهرات گسترده‌ای در شهرهای ترکیه، آمریکا و کانادا با سردادن شعارهای همبستگی با فلسطینی‌ها و محکومیت جنایات اشغالگران اسرائیل برگزار شد و این تظاهرات‌ها به جشن‌های سال نو میلادی نیز کشیده شد.

جنگ لبنان

لبنان نیز در سال گذشته میلادی شاهد تشدید تنش‌های گسترده با رژیم صهیونیستی بود که این تنش ها به رویارویی همه‌جانبه تبدیل شد.

از ابتدای عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر۲۰۲۳، حزب‌الله لبنان، مواضع نظامیان اشغالگر و شهرک‌های صهیونیست نشین در شمال فلسطین اشغالی را هدف حمله قرار داد و این حملات با آغاز سال ۲۰۲۴ شدت گرفت.

هدف حزب‌الله لبنان از این عملیات، درگیر کردن بخش عمده‌ای از نظامیان صهیونیست در شمال فلسطین و کاهش فشار بر مقاومت در غزه بود.

این امر باعث ناامن شدن شمال فلسطین اشغالی برای شهرک نشینان صهیونیست و فرار آنها از این منطقه شد به همین دلیل بخش‌های گسترده‌ای از این منطقه خالی از سکنه شد و صهیونیست‌های اسکان داده شده در شهرک‌های نزدیک مرز با لبنان اعلام کردند که حاضر به بازگشت به این مناطق نیستند.

در پی این عملیات‌های حزب‌الله، سرانجام ارتش رژیم صهیونیستی صبح دوشنبه دوم مهر، به بهانه مقابله با حزب‌الله حملات گسترده به مناطق مختلف جنوب لبنان را آغاز کرد و علاوه بر شهرک‌های جنوب این کشور، شهر بیروت را نیز بارها هدف حمله قرار داد و هزاران غیرنظامی را به شهادت رساند.

انفجار پیجرها

رژیم صهیونیستی ۱۷ و ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۴ (۲۷ و ۲۸ شهریور) در اقدامی تروریستی تعدادی از وسایل ارتباطی اعضای حزب‌الله لبنان و مردم عادی این کشور را منفجر کرد. در این انفجارها ۳۷ نفر شهید و بیش از سه هزار و ۴۰۰ نفر هم زخمی شدند.

۲۰۲۴ سالی توام با کشتار در فلسطین و لبنان

گفته می‌شود که این اقدام از طریق کارگذاشتن مواد منفجره در وسایل ارتباطی توسط موساد قبل از به‌کارگیری آنها در لبنان انجام شده است. این حادثه واکنش‌های مختلفی را در پی داشت؛ از جمله رئیس کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، اسلحه‌سازی از دستگاه‌های ارتباطی معمولی را نقض قوانین بین‌المللی و مصداق جنایت جنگی دانست.

ترور سید حسن نصرالله

ارتش اسرائیل ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۴ (۶ مهر۱۴۰۳) مقر فرماندهی حزب‌الله در منطقه شیعه‌نشین ضاحیه در جنوب لبنان را بمباران کرد.

در این حمله «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله، «علی کرکی» از فرماندهان نظامی حزب‌الله، «سید عباس نیلفروشان» از فرماندهان سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران و چند نفر دیگر از اعضای حزب‌الله به شهادت رسیدند.

حزب‌الله لبنان نیز در بیانیه ای ضمن تایید شهادت سید حسن نصرالله، اعلام کرد: جناب استاد، سرور مقاومت، بنده صالح، به عنوان شهیدی بزرگ، رهبری شجاع، دلاور، مؤمنی حکیم، بصیر به قافله جاویدان شهدا پیوسته است. سید حسن نصرالله به شهدای بزرگی ملحق شد که حدود ۳۰ سال آنها را به سمت پیروزی رهبری کرد.

حزب‌الله لبنان نیز در مقابل این جنایات، ترورها و هدف قرار گرفتن غیرنظامیان در این کشور سکوت نکرد، بلکه از همان دقایق اولیه، عملیات‌های متعدد علیه مواضع و شهرک‌های صهیونیست‌نشین در شمال فلسطین اشغالی را در دستور کار قرار داد و با پرتاب صدها موشک، مواضع ارتش رژیم صهیونیستی را موشک باران کرد.

حمله حزب‌الله به تل‌آویو

یکم اکتبر ۲۰۲۴ (دهم مهر) نیز رژیم صهیونیستی حمله زمینی به جنوب لبنان را در جریان تشدید درگیری‌های جاری با حزب‌الله آغاز کرد که پیامدهای جنگ گسترش جنگ اسرائیل و حماس بود و از سوی برخی منابع اسرائیلی جنگ سوم لبنان نامیده شد.

ارتش رژیم صهیونیستی در جریان حملات زمینی به لبنان با مقاومت حزب‌الله مواجه شد و ضربات سنگینی را از رزمندگان آن دریافت کرد.

آتش‌بس

سرانجام پس از حدود ۱۴ ماه (از اکتبر ۲۰۲۳) درگیری حزب‌الله با ارتش رژیم صهیونیستی که از مهرماه ۱۴۰۳ تشدید شده بود، ۲۷ نوامبر (هفتم آذر ۱۴۰۳) میان آنها آتش‌بس برقرار شد. طبق این آتش‌بس، ارتش رژیم اشغالگر ۶۰ روز فرصت دارد تا از مناطق اشغال شده لبنان خارج شود.

علی رغم امضای توافق آتش‌بس اما ارتش رژیم صهیونیستی از همان ساعات اولیه اجرایی شدن توافق تا بدین لحظه صدها بار آن را نقض کرده و همین موضوع وزارت خارجه لبنان را بر آن داشت تا علیه این تخلفات به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha