به گزارش ایرنا، دکتر سیده محدثه حسینی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: با توجه به مراجعات مردم به مراکز بهداشتی و درمانی در میان بیماریهای تنفسی، ویروس آنفلوانزا شیوع بیشتری دارد که ضروری است مردم نسبت به این امر توجه ویژه تری داشته باشند.
وی ادامه داد: با فرا رسیدن فصل سرما عفونت های حاد تنفسی از جمله آنفلوانزا و سرماخوردگی افزایش می یابد، اهمیت بیماری آنفلوانزا در سرعت انتشار همه گیری ها، وسعت و تعداد مبتلایان و شدت عوارض آن به خصوص "پنومونی وایرال" و "باکتریال" است.
رییس مرکز بهداشت مازندران تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی، گلودرد و سرفه را از جمله نشانه های آنفلوانزا برشمرد و گفت: دفع ویروس به طور معمول بین سه تا پنج روز بعد از بروز نشانه های بیماری ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه عامل بیماریهای حاد عفونی شایع، ویروس است، گفت: باید بدانیم که آنتی بیوتیک ها هیچ تاثیری روی این بیماری ندارند، و اگر پس از گذشت چند روز علائم از بین نرود یا بدتر شود و اگر بیش از سه روز تب بطول انجامد باید به طور حتم به پزشک خانواده خود مراجعه کنید.
حسینی ادامه داد: این بیماری به طور معمول در اجتماع های بسته مانند مدرسه، دانشگاه، زندان ها و آسایشگاه های سالمندان به میزان ۵۰ درصد می تواند ایجاد همه گیری کند و درصورت ابتلا به آنفلوانزا بهتر است در منزل بمانید و تا موقعی که تب شما قطع نشده است از منزل خارج نشوید.
وی همچنین به افرادی که دچار بیماری زمینه ای و مزمن هستند خواست تا بلافاصله پس از شروع علائم به پزشک خود مراجعه کنند و گفت که این ویروس ها می تواند باعث عفونت ریه ها شده و مشکل جدی مانند پنومونی (ذات الریه) ایجاد کنند.
حسینی تاکید کرد: افراد دچار ضعف سیستم ایمنی، سالمندان، خانم های باردار، نوزادان و کسانیکه دچار بیماری مزمن هستند بیشتر از سایر افراد در معرض عوارض ناشی از بیماری آنفلوانزا قرار دارند که باید این موضوع جدی گرفته شود.
وی ادامه داد: در دانشگاه علوم پزشکی مازندران آزمایش تشخیصی بر روی سه عامل آنفلوانزا، کووید ۱۹و ویروس سنسیشیال تنفسی انجام می شود و بر اساس نمونه های آزمایش شده بیشترین میزان ابتلاء به آنفلوانزا در نیمه اول آذر ماه گزارش شد که این روند بر اساس آمارهای دریافتی روبه کاهش است.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران در حال حاضر علاوه بر ویروس آنفلوانزا سایر ویروس های تنفسی نیز در این استان در حال گردش است.
وی محافظت از خود و دیگران از ابتلاء به بیماری آنفلوانزا، نگهداشتن دستمال هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی، دست نزدن به چشم ها، بینی و دهان، شستن مرتب دست ها با آب و صابون، تغذیه مناسب، استراحت کافی و استفاده از ماسک در محیط هایی که افراد مبتلا به این بیماری حضور دارند را از نکات بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به آن برشمرد.
نظر شما