به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود محمد هدایتی روز چهارشنبه در نشست بررسی و تبیین تاریخ صنعت و حرفه عکاسی استان اردبیل در موزه دانشگاه محقق اردبیلی ، مطالعه و کنکاش این قبیل پیشینههای ارزشمند را نیازمند حضور آگاهانه و بررسی دقیق صاحبنظران دانست و افزود: خروجی این نشستها در روشنگری موضوع و احیای ارزشهای تاریخی فرهنگ و هنر استان موثر خواهد بود.
وی ادامه داد: موضوعاتی نظیر تاریخ شیرازه بندی و صحافی کتاب، تاریخچه عکاسی، تاریخ کتابفروشی و نظایر آن در دستور کار سلسله نشست های بررسی و تبیین تاریخ فرهنگ و هنر استان اردبیل قرار دارد.
هدایتی افزود: تاریخ شیرازهبندی و صحافی کتاب در این استان به دوره صفویه باز میگردد و از قدمت و اهمیت زیادی برخوردار است و در حوزه صنعت و هنر عکاسی نیز این استان ۱۲۸ سال سابقه دارد.
تصاویر تاریخ انقلاب اسلامی در اردبیل رونمایی میشود
رئیس بنیاد ایرانشناسی استان اردبیل تصریح کرد: تصاویری بسیار زیبا و گویا از تاریخ انقلاب اسلامی در استان اردبیل گردآوری شده که ۱۹ بهمن ماه امسال همزمان با ایام مبارک دهه فجر در اردبیل رونمایی خواهد شد تا نسل جوان بیشتر با صحنههای رشادت و حضور آگاهانه نیاکان خود در پیروزی انقلاب اسلامی آشنا شود.
مجموعهدار موزه خصوصی چاپ و مطبوعات اردبیل نیز در این نشست گفت: علی خان والی متولد تهران به سال ۱۲۶۲ به عنوان حاکم اردبیل در ۴۵ سالگی در سال ۱۳۰۷ نخستین دوربین عکاسی را وارد نارین قلعه اردبیل کرده و تصاویر خود را به عنوان گزارشهای تصویری به دربار قاجار فرستاده است.
حیدر محمدیان اردی افزود: عکاسان هنرمند و نامداری در این استان به این صنعت و حرفه مشغول بودهاند که میتوان به هنرمندانی همچون نعیمی، رهبری، احمد فهیم، نظرزاده، یونس فرزانه، سید محمد حسینی و حسین پرتوی اشاره کرد.
فاطمه شاهدخواه ، کارشناس هنر عکاسی بنیاد ایران شناسی استان اردبیل هم در این نشست گفت: طبق اسناد تاریخی، اولین دستگاه دوربین عکاسی از روسیه وارد ایران شده و این صنعت و هنر به تدریج در استانها رواج یافته است.
وی افزود: تحقیقات کافی درباره تاریخ عکاسی در استان اردبیل صورت نگرفته است و بررسی تاریخ عکاسی در اردبیل، مستلزم دقت عمیق در ادوار مختلف تاریخ است و باید اطلاعات را در کنار هم نهاد تا به مستندات دقیق دست یافت.
استان اردبیل با ۱۲ شهرستان و پیشینه تاریخی قابل اهمیت در شمال غرب ایران واقع شده است.
نظر شما