۲۰ دی ۱۴۰۳، ۱۵:۲۹
کد خبرنگار: 895
کد خبر: 85715306
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هفت هزار مترمربع بناهای تاریخی گناباد مرمت شد

گناباد- ایرنا- رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد گفت: هفت هزار متر مربع بناهای تاریخی این شهرستان در ۲ سال گذشته با مشارکت خیران مرمت شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حمیدرضا محمودی قوژدی روز پنج شنبه در نشست انجمن میراث فرهنگی گناباد، افزود: مرمت آثار تاریخی در قالب ۴۵ تفاهم نامه با مشارکت خیران در این شهرستان انجام شد.

وی با اشاره به اینکه خیران ۵۳۰ میلیارد ریال برای مرمت آثار و بناهای تاریخی گناباد مشارکت داشتند، تصریح کرد: با مرمت این بناهای تاریخی برای ۸۰ نفر اشتغال ایجاد شد و این شهرستان از مناطق پیشگام در جلب مشارکت خیران در این بخش در سطح استان خراسان رضوی و کشور به شمار می رود.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد ادامه داد:‌ از مجموع ۱۳۰ هزار متر مربع از عرصه های محدوده آثار تاریخی این شهرستان که در همین مدت تملک شد، ۱۲۸ هزار متر مربع مربوط به عرصه قنات جهانی قصبه است.

محمودی قوژدی گفت: مسجد جامع گناباد به عنوان یکی از ۲۸ مسجد تاریخی کشور برای ثبت در فهرست آثار جهانی به سازمان یونسکو ارسال شده و پرونده آن در دست اقدام است.

وی تصریح کرد:‌ تاکنون قنات قصبه و نظام آبیاری مبتنی بر قنوات روستای سنو گناباد در سالهای گذشته در فهرست آثار جهانی ثبت شدند که با ثبت مسجد جامع این شهرستان در سازمان یونسکو در آینده نزدیک، آثار ثبت جهانی این شهرستان به سه اثر افزایش می یابد.

وی با اشاره به ظرفیتهای گناباد برای گردشگری مذهبی و از جمله وجود بقاع متبرکه ۶ امام زاده، گفت:‌ زیرساختهای اقامتی شهر کاخک برای جذب گردشگر مذهبی ساماندهی نشده است و امکان نظارت بر بیشتر مراکز اقامتی این شهر به دلیل نداشتن مجوز بهره برداری وجود ندارد.

معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرماندار گناباد هم با اشاره به پتانسیلهای تاریخی و گردشگری این شهرستان خواستار اهتمام بیشتر دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها برای حفظ آثار تاریخی این مناطق شد.

ابوالفضل شاکری گفت:‌ با جلب مشارکت مردم و حفاظت و مرمت آثار تاریخی و توسعه امکانات گردشگری می توان با صرف هزینه کم، اشتغال زیادی در مناطق شهری و روستایی ایجاد و بستر جذب گردشگران را افزایش داد.

وی خواستار بهره گیری بیشتر از ظرفیت دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و سرمایه گذاران برای توسعه گردشگری و حفاظت از آثار تاریخی شهرستان گناباد شد.

وی، حفظ بناها و نماهای ساختمانها در مناطق روستایی را اقدام موثری برای جذب گردشگر برشمرد.

شهرستان گناباد در جنوب خراسان رضوی با قدمتی کهن و آثار تاریخی و ظرفیت های گردشگری متعدد، دارای غنا و اصالت تاریخی بسیاری است، تا جایی که فردوسی در شاهنامه به عنوان اثر گرانسنگ خود، شهر گناباد را یکی از عرصه های جنگ و حماسه دوران اساطیری نام‌ گذارده است.

گناباد در زمان هخامنشیان مسکونی بوده و چون در مسیر راه زابل و مکران و فارس به ترکستان و نیز بر سر راه غرب ایران به هرات واقع بوده، مورد توجه سلاطین آن دوران قرار داشته است.

بر اساس مطالعات باستان‌شناسی، قدمت گناباد به افزون بر پنج هزار سال قبل برمی‌گردد.

بیش از ۱۵۰ اثر ثبتی و ۲۰۰ اثر شناسایی شده و آثار مهمی چون میراث جهانی ۲ هزار و ۵۰۰ ساله قنات قصبه، مسجد جامع قصبه با قدمت ۸۳۶ سال مربوط به دوره خوارزمشاهیان و مدرسه نجومیه که محل پرورش منجمان دربار صفوی بوده و نیز ۶۰ اثر تاریخی با سابقه چند هزار ساله، از جاذبه های تاریخی و گردشگری مهم گناباد به شمار می رود.

شهرستان گناباد با چهار هتل و ۱۹ اقامتگاه بوم گردی، بعد از مشهد بیشترین تعداد مراکز گردشگری استان خراسان رضوی را دارد.

مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha