طرح متفاوت خیران نخبه‌پرور فارس برای نخبه‌سازی از دل توفان

شیراز - ایرنا – قطار جذب و توانمندسازی خیران نخبه پرور ساز اکنون به میان فرزندان خانواده‌های زندانیان فارس رسیده است تا داش‌آموزان مستعد را شناسایی و برای ارتقای توانمندی آنها حامی و محرک باشند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، به گفته مدیرعامل بنیاد نخبگان فارس، این بنیاد فعالیت‌های بسیاری برای شناسایی استعدادهای برتر و نخبه‌سازی، نخبه‌گماری و تکریم نخبگان دارد اما هنوز نقیصه‌هایی در این زمیننه احساس می‌شدکه امکان حل آن با استفاده از ظرفیت‌های بنیاد امکان‌پذیر نبود.

تلاش برای رفع همین نقیصه و محدودیت‌های پذیرش نخبگان و توانمندسازی آنها، ایده و هسته اولیه مجمع خیران نخبه‌پرور در کنار بنیاد نخبگان فارس را شکل‌ داد و سنگ‌بنای این مجمع را گذاشت تا جایی که اکنون ۱۴ استان کشور از مجمع خیران نخبه پرور بهره مند است و راه‌اندزی چنین انجمنی در دیگر استان‌های کشور نیز دنبال می‌شود.

سازمان مردم نهاد خیران نخبه‌پرور سال ۱۳۹۵ راه اندازی و در واقع نسخه دیگری از بنیاد ملی نخبگان طراحی و ریل گذاری شد تا جوانان و نوجوانانی را که به دلیل برخی محدودیت‌های بنیاد، نمی توانستند سوار بر قطار نخبگی شوند، از این طریق مورد حمایت و توانمندسازی قرار گیرند.

اکنون اداره کل زندان‌ها و انجمن زندانیان فارس با انجمن خیران نخبه پرور استان، تفاهم کرده‌اند تا فرزندان نخبه یا مستعد زندانیان شیراز و ۱۷ شهرستان فارس شناسایی و معرفی ‌شوند تا برای ارتقای توانمندی، مورد حمایت قرار گیرند.

استقبال رئیس قوه قضاییه از حمایت متفاوت خیران نخبه‌پرور فارس

مدیرعامل انجمن خیران نخبه‌پرور فارس به خبرنگار ایرنا گفت: این فرایند از سال گذشته در سطح شیراز آغاز شده و در صدد هستیم تا امسال در دیگر شهرستان‌های فارس نیز به انجام برسد.

آنطور که حبیب شریف بیان کرد، هنگامی که طرح خیران نخبه‌پرور فارس برای شناسایی نخبگان و فرزندان مستعد خانواده زندانی‌ها، به دست حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه رسیده، از آن استقبال کرده و پیشنهاد داده است تا این طرح در سطح کشور نیز اجرایی شود.

او توضیح داد: در این طرح، همچون دیگر حمایت‌های مجمع خیران نخبه‌پرور فارس، فرزندان نخبه و مستعد، حمایت مالی یا اقلام مصرفی دریافت نمی‌کنند، بلکه با شناسایی استعداد آنها، هدایت تحصیلی و توجه به نیازهای روان‌زیستی آنها، در جهت تقویت توانمندی و شکوفایی این استعداد، مورد حمایت قرار می‌گیرند.

شریف اضافه کرد: به عنوان نمونه چنانچه دانش‌آموزی در حوزه موسیقی، ورزش، ریاضی یا هر حوزه دیگر دارای استعداد شناخته شود، حمایت می‌شود تا با برخورداری از کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی و فراهم کردن زمینه تمرین و تلاش، توانمندی آنها ارتقا یابد و به شکوفایی برسد.

به گفته مدیرعامل مجمع خیران نخبه‌پرور، در میان دانش‌آموزان مستعدی که در همین مرحله نخست در شیراز شناسایی شدند، نخبه ورزشی وجود داشت که موفق به دریافت مدال ملی شد و می‌تواند با حمایت لازم، در آینده برای کشور افتخار آفرینی کند یا فرزندان با استعدادی بودند که با موفقیت، در مدارس سمپاد تحصیل می‌کنند.

طرح متفاوت خیران نخبه‌پرور فارس برای نخبه‌سازی از دل توفان

خیران نخبه‌پرور فارس: خطای زندانی، دلیلی برای تنبه خانواده او نیست

این اقدام انجمن مردم نهاد خیران نخبه‌پرور فارس از این تفکر سازنده ریشه می‌گیرد که؛ این نادرست است که چون فردی خطا کرده و به این سبب زندانی شده،خانواده او را هم تنبیه کنیم، در حالی که با بی توجهی به فرزندان آنها، در عمل همین اتفاق رخ می‌دهد.

استاد دانشگاه صنعتی شیراز و عضو هیات مدیره مجمع خیران نخبه‌پرور فارس در این زمینه به ایرنا گفت: اگر بخواهیم از آسیب‌ها پیشگیری کنیم، بهترین جا، همان خانواده خود زندانیان است.

علیرضا فخارزاده جهرمی ادامه داد: اگر فرندان مستعد خانواده زندانیان شناسایی و حمایت شوند، هم می‌توانند مانع پدر و مادر خود باشند و هم از آسیب دیدن آنها پیشگیری می‌شود؛ چرا که این فرزندان ممکن است به سبب آنچه در خانواده خود دیده‌اند، در لبه پرتگاه انحراف باشند.

او اظهار کرد: اگر بخواهیم با ایده نادرست پدر این فرزند که سبب زندانی شدن او شده، بجنگیم، راهکار این است فرزند بااستعداد او را تشویق کنیم.

عضو هیات مدیره مجمع خیران نخبه‌پرور فارس درباره طرح حمایت از فرزندان مستعد و نخبه زندانیان فارس، این را هم یاداور شد که اینطور نیست که فرزندان شناسایی و معرفی شده، در سطح استان درجه یک باشند بلکه در سطح خود درجه یک هستند؛ چرا که این درست نیست که فرزندانی که با شرایطی خاص مواجه بوده‌اند را با گروههای دیگر در مقایسه قرار دهیم،هرچند در میان آنها هستند کسانی که با برترین‌های استان قابل مقایسه‌اند.

طرح حمایتی خیران نخبه‌پرور فارس در سال پیش رو

این طرح مرحله نخست خود را با شناسایی و معرفی ۱۰ فرزند مستعد یا نخبه در شیراز سپری کرده و اکنون مرحله دوم آن در این شهرستان با شناسایی ۱۵ دانش‌آموز دیگر آغاز شده است.

آنطور که مدیرعامل مجمع خیران نخبه‌پرور فارس گفت، هماهنگی برای شناسایی و معرفی فرزندان مستعد خانواده زندانیان در دیگر شهرستان‌های فارس نیز در حال انجام است و به زودی در ۲ شهرستان شمالی و جنوبی استان، استعدادهای شناسایی شده، معرفی می‌شوند و دوره‌های توانمندسازی آنها آغاز شد.

به گفته او در یکی از شهرهای شمالی که در میان شهرستان‌هایی از فارس است بیشترین شمار زندانیان را دارد، این شناسایی انجام شده و به زودی تجلیل و معرفی می‌شوند و توانمندسازی آنها آغاز می‌شود.

در یکی از شهرهای جنوبی نیز با کمک یک خیر ۱۵ نفر شناسایی شده‌اند و از هفته آینده، معرفی و توانمندسازی آنها آغاز خواهد شد.

علاوه بر دانش‌آموزان نخبه و با استعدادی که با هدف نخبه‌سازی مورد حمایت خیران نخبه‌پرور قرار می‌گیرند، برخی از فرزندانی که دارای سطحی از استعداد نیز شناخته می‌شوند، مورد تجلیل و تشویق قرار می‌گیرند تا تلنگری آینده‌ساز برای تلاش بیشتر آنها در آینده باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha