۲۳ دی ۱۴۰۳، ۱۹:۱۶
کد خبرنگار: 1563
کد خبر: 85716970
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شتاب در اجرای طرح های آبرسانی کهگیلویه و امید برای رفع تنش آبی

یاسوج- ایرنا- شهرستان گرمسیری کهگیلویه در کنار بسیاری از معضلات و نارسایی ها و دغدغه های جدی در حوزه زیرساختی هموراه یکی از چالش های اساسی این شهرستان کمبود و یا تنش آبی در شهر و روستاهای مختلف است که با شتاب بخشی و اجرای کامل مخزن ۲۰ هزار مترمکعبی و همچنین رینگ اتصال مخازن آب در دهه فجر امسال امیدها برای حل این مشکل زنده شده است.

فرماندار شهرستان کهگیلویه در سلسله بزدیدهای میدانی خود از طرح های زیربنایی و زیرساختی شهرستان این بار از برخی طرح های مهم و در دست اجرا در حوزه آبرسانی شهرهای دهدشت و سوق از جمله رینگ اتصال مخازن بازدید کرد و گفت: پیشرفت فیزیکی این طرح هم اینک بالای ۹۵ درصد است که تا دهه فجر امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

سید حمزه محقق‌زاده افزود: این مخزن با هدف ذخیره‌سازی آب و رفع تنش آبی در شهر دهدشت و روستاهای اطراف طراحی شده و برای تحقق آن بالغ بر ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار تأمین شده است.

00:00
00:00
Download

وی تنش آبی را یکی از مشکلات عمده شهرستان خواند و تاکید کرد : با بهره‌برداری از این پروژه، مشکل آب در منطقه به طور قابل توجهی برطرف خواهد شد.

وی تکمیل مخزن ۲۰ هززار مترمکعبی برای اتصال این مخزن به آب شرب شهر را ضروری دانست و گفت: عملیات اجرایی این طرح با تامین اعتبار ۲۸۰ میلیارد ریالی سه ماه گذشته آغاز شد.

محقق زاده با اشاره به پیشرفت ۹۵ درصدی مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی بیان کرد: با تکمیل شبکه لوله گذاری و خرید تجهیزات آب این مخزن به سطح شهر دهدشت سرازیر خواهد شد.

رئیس امور آب کهگیلویه، با اشاره به روند اجرایی خوب این طرح گفت: تاکنون ۱۵ کیلومتر از مسیر لوله‌گذاری شده و چهار کیلومتر لوله پای کار در حال لوله‌گذاری است.

سید هادی خاضعی تصریح کرد: همچنین ۶ کیلومتر از لوله‌ها در حال ساخت، تولید و انتقال به کارگاه هستند و سه کیلومتر دیگر نیز در حال تامین اعتبار است.

وی تصریح کرد: از پنج مخزن پیش‌بینی شده، عملیات اجرایی چهار مخزن به اتمام رسیده است.

خاضعی افزود: مراحل تملک مخزن باقی مانده در حوزه گچساران (خیرآباد) در حال انجام است و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

وی اضافه کرد: پروژه دارای پنج مخزن با ظرفیت ٤١ هزار و ٥٠٠ مترمکعب و شامل سه ایستگاه پمپاژ است.

رئیس امور آب شهرستان کهگیلویه افزود: ایستگاه پمپاژ شماره سه ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی و ایستگاه پمپاژ شماره ۲ با ۱۰ درصد پیشرفت در حال ساخت هستند.

خاضعی بیان کرد: مراحل تملک ایستگاه پمپاژ شماره یک نیز در حوزه گچساران (خیرآباد) در دست اقدام است.

وی ادامه داد: ۹ پمپ مورد نیاز این طرح از سوی شرکت پمپ ایران در حال ساخت و تولید هستند.

خاضعی اظهار داشت: با همکاری اداره برق شهرستان تامین برق پروژه با انجام مکاتبات لازم در حال مطالعه است.

وی تصریح کرد: با تامین اعتبار لازم، پیش‌بینی می‌شود فاز اول این پروژه در سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری برسد.

رئیس منابع آب کهگیلویه با اشاره به اینکه تاکنون چهار هزارو ۵۵۰ میلیارد ریال هزینه شده است گفت: برای تکمیل فاز اول این طرح ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.

پروژه آبرسانی از سد کوثر به چهار شهر دهدشت، سوق، چرام و لنده و روستاهای اطراف با جمعیت ٢٤٠ هزار نفر شامل ١٥٣ هزار نفر شهری و ٨٧ هزار نفر روستایی با هدف تامین ١٦ میلیون و ٩٤٠ هزار مترمکعب کلنگ‌زنی شده است.

مشخصات طرح

طول مجموع خط انتقال طرح ۷۵ کیلومتر به قطرهای ۳۵۰ تا یک هزار میلی‌متر از جنس فولاد است.
طول جاده سرویس در این طرح ۶۸ کیلومتر که ۱۱ کیلومتر از آن مسیر در شرایط کوهستانی و ۲۸ کیلومتر نیز تپه ماهوری است.
محدوده این طرح از تصفیه خانه خیر آباد در مجاورت سد کوثر در ۲۰ کیلومتری شهرستان بهبهان در استان خوزستان است.
طول خطوط انتقال در این طرح ۷۵ کیلومتر و تعداد مخازن نیز هشت باب خواهد بود که حجم این مخازن از ۵۰۰ متر مکعب تا ۲۰ هزار مترمکعب با ذخیره آبی ۷۰ هزار و ۵۰۰ مترمکعب است.
قطعه اول این طرح ۲۸ کیلومتر از تصفیه خانه خیرآباد تا شهر دهدشت است که این مسیر با توجه به سخت گذر بودن مشکل‌ترین کار اجرایی پروژه است.
در ۲۸ کیلومتر قطعه اول باید سه ایستگاه پمپاژ و چهار مخزن اجرایی شود.
در قطعه دوم از دهدشت تا چرام به طول ۲۰ کیلومتر به‌صورت ثقلی آب انتقال داده خواهد شد.

قطعه سوم نیز از دهدشت به شهرهای سوق و لنده به طول ۲۴ هزار و ۵۰۰ متر خواهد بود.

بر اساس آمار شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد سالانه ۲۸۵ میلیون مترمکعب از ۲ هزار و ۵۰۰ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق این استان برداشت می‌شود.
شهرستان‌های کهگیلویه، لنده و چرام نزدیک به ۱۸۰ هزار نفر جمعیت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha