به گزارش خبرنگار ایرنا، افزایش تولید و بهرهوری در محیطهای کنترل شده گلخانهای، تسریع و تسهیل در فرآیند صدور مجوزها و پروانههای واحدهای گلخانهای کوچک مقیاس واقع در محل سکونت متقاضیان و داخل محدوده روستاها، شهرها و شهرکهای مسکونی یکی از راهبردها و برنامههای وزارت جهاد کشاورزی است.
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود روز دوشنبه در بازدید از گلخانه کوچک مقیاس در منطقه کلاتههای غربی گفت: اجرای طرح توسعه گلخانههای کوچک مقیاس در این شهرستان پیگیری میشود.
حمید آقابیکی افزود: این بازدید بخشی از برنامههای وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید و بهرهوری در محیطهای کنترل شده گلخانهای است.
وی بیان کرد: طرح توسعه گلخانههای کوچک مقیاس از سال ۱۳۹۷ با مساحت کمتر از ۳۰۰ مترمربع در مناطق روستایی و شهری شاهرود به اجرا درآمد. این طرح به تسهیل فرآیند صدور مجوزهای واحدهای گلخانهای کوچک مقیاس کمک کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود افزود: در قالب اجرای این طرح تاکنون در این شهرستان، نیم هکتار از تولیدات گلخانهای به واحدهای گلخانهای کوچک مقیاس اختصاص یافته است و این واحدها در تولید گل، گیاهان زینتی، سبزی و صیفیجات فعالیت دارند.
کارآمدی کشت گلخانهای در تامین امنیت غذایی
وی از تولید ۲ هزار گلدان گل و گیاهزینتی در گلخانهای به مساحت ۱۵۰ مترمربع در شهر کلاته خیج خبرداد و گفت: کشت گلخانهای به عنوان یک روش نوین و بهرهور در کشاورزی طی سالهای اخیر مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته است.
آقابیکی ادامه داد: در میان انواع مختلف گلخانهها، گلخانههای کوچک مقیاس به عنوان راهحلی کارآمد و مقرونبهصرفه برای کشاورزان بهویژه در مناطق روستایی و کمدرآمد شناخته میشود.
وی با بیان اینکه کشت گلخانهای، بهویژه گلخانههای کوچک مقیاس، ظرفیت بالایی برای تحول در کشاورزی دارد، افزود: این نوع کشت میتواند بهعنوان یکی از راهکارهای اصلی در تامین امنیت غذایی، افزایش درآمد کشاورزان و حفاظت از منابع طبیعی مورد توجه قرار گیرد.
شهرستان شاهرود در شرق استان سمنان دارای ۳۰ هزار هکتار زمینهای کشاورزی است که از این میزان ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار آن باغ میباشد.
به گزارش ایرنا، ۱۹۸ هزار هکتار از وسعت زمینهای استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل میدهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار باغ، ۱۱۰ هزار هکتار زراعت و بقیه در مرحله آیش است و حدود ۴۵ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی فعالند.
نظر شما