اسماعیل قربانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مدت ۴۵۰ مورد بازرسی و گشت مشترک از واحدهای صنفی، تولیدی کشاورزی و عرضه کالاهای اساسی شامل تخم مرغ، مرغ،گوشت و سایر فراورده های پروتئینی در شهرستان گناباد انجام و در نهایت منجر به تنظیم ۱۰۴ مورد پرونده تخلف در تعزیرات حکومتی شد.
وی با اشاره به افزایش ۱۱۵ درصدی جذب تسهیلات مکانیزاسیون بخش کشاورزی گناباد در سال جاری تصریح کرد: در این راستا ۸۳ میلیارد ریال تسهیلات برای خرید تجهیزات و ماشین آلات بخش کشاورزی گناباد در نظر گرفته شده که در نهایت ۹۵ میلیارد ریال تسهیلات، در این بخش جذب شده است.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد ادامه داد: از محل این اعتبار ۶۰ دستگاه تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی خریداری شد.
وی توزیع ۵۲ دستگاه انواع تراکتور، «تیلرکولتیواتور» مخصوص مزارع زعفران و باغات پسته و گلخانه، ساماندهی، هویت بخشی و پلاک گذاری ماشین های خودگردان بخش کشاورزی، ارتقای درجه مکانیزاسیون گندم و پنبه، ترویج و توسعه یافتههای نوین مکانیزه کشاورزی، برگزاری کلاس و کارگاه های آموزشی و نمایشگاه های مکانیزاسیون برای کشاورزان و رانندگان حرفه ای تراکتور و افزایش مهارتافزایی رانندگان حرفه ای تراکتور به میزان ۹۰ نفر روز را از دیگر فعالیت های این بخش برشمرد.
کنترل آفات و بیماریها
قربانی همچنین از کنترل آفات و بیماری ها در سطح ۷۰ هزار و ۵۵۸ هکتار مزارع و باغهای کشاورزی گناباد در ۹ ماهه امسال خبر داد.
وی این اقدامات را شامل کنترل آفات عمومی و تجهیز سایت مبارزه با آن ها، ردیابی و مبارزه با ملخ ها و جوندگان زیان آور به محصولات کشاورزی، استفاده از ابزار نوین در پیش آگاهی و کنترل آفات و بیماریهای باغی و زراعی، تشخیص، شناسایی آفات و بیماریهای مزارع و باغات، افزایش سطوح پیش آگاهی و شبکه های مراقبت محصولات باغی و توانمندسازی آنها برشمرد.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: همچنین در این مدت بر چهار هزار و ۵۹۵ هکتار مزارع کشاورزی این شهرستان شامل گندم، جو، علوفه و همچنین توزیع یک هزار و ۵۲۱ تن بذر پنبه، گندم،جو و کودهای شیمیایی نظارت شده است.
گناباد با تولید سالانه ۲ هزار و ۲۰۶ تن تخم مرغ رتبه نخست، ۶۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر رتبه دوم، ۲ هزار و ۱۵۹ تن گوشت قرمز رتبه سوم و ۱۳ هزار و ۲۱۶ تن گوشت مرغ، رتبه چهاردهم خراسان رضوی را دارد.
۱۴ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی گناباد با کشت و زرع بر روی ۲۰ هزار هکتار کشتزار آبی، هزار و ۷۰۰ هکتار دیمزار و پرورش ۵۰۰ هزار راس دام، سالانه ۸۷ هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی را تولید و روانه بازار مصرف میکنند.
مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
این شهرستان متشکل از ۲ بخش «مرکزی و کاخک» است و چهار شهر «گناباد، بیدخت، روشناوند و کاخک» و ۱۰۶ روستا دارد.
نظر شما