به گزارش ایرنا، وحید ماجد روز چهارشنبه در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی گیلان اظهار کرد: در عین حال در تربیت و پرورش نیروی ماهر و متخصص هم خوب عمل نکرده ایم و امروز در این زمینه با مشکل مواجهیم.
وی عنوان کرد: در عین حال نرخ مشارکت نیروی کار گیلان نسبت به سایر استانهای کشور بالاتر است و جوانان بیکار این خطه تمایل بیشتری به کار کردن دارند.
وی ادامه داد: دولت با بررسی تنگناهای مالی صنایع و بخش های اقتصادی، تامین منابع مالی صنعت را در اولویت قرار داده است و ۲۵۰ تا ۳۰۰ همت مازاد بر تامین مالی کشور در این حوزه از طریق اوراق سپرده و سایر روشها تامین و به صنایع کشور تزریق می شود.
وی در خصوص قطعی حامل های انرژی صنایع کشور نیز گفت: بسته حمایتی دولت در این بخش بزودی نهایی می شود تا بخشی از خسارت صنایع جبران شود؛ این مهم در استان گیلان نیز پیاده خواهد شد.
ماجد با بیان اینکه ما به ظرفیتهای اقتصادی این استان در بخش های مختلف گردشگری، بوم گردی، زیرساختی، حمل و نقلی واقفیم، عنوان کرد: علاوه بر این موارد یکی از مهمترین منابع توسعه اقتصادی استان تالاب انزلی است که استاندار گیلان هم در زمینه حفظ و نگهداری آن دغدغه ها و نگرانی هایی دارد و ما در مرکز با حساسیت بیشتری این موارد را دنبال می کنیم.
وی در ادامه به تخصیص هزار و ۸۶۰ میلیارد ریال اعتبار از محل تسهیلات تبصره ۱۸ به بخش صنعت و کشاورزی استان خبر داد و افزود: باید از ظرفیت های تامین مالی برای طرح های تولیدی، زیربنایی، توسعه زیرساختهای بندری و گسترش شبکه حمل و نقل استفاده کنیم.
معاون سیاستگذاری و راهبری اقتصادی وزارت امور اقتصاد و دارایی با اشاره به دستور رئیس جمهور مبنی بر استفاده سه شرکت که شهروندان سهامدار آن هستند، گفت : برای تامین مالی این پروژه های اقتصادی پیشگام از ظرفیت بورس استفاده خواهیم کرد.
ماجد با بیان اینکه استان گیلان میتواند پیشران حوزه اقتصادی کشور باشد، گفت: بستههای سرمایه گذاری بدون نام طراحی و آماده ارائه به سرمایه گذاران می شود.
وی درخصوص تصفیه خانه شهر صنعتی رشت نیز گفت: تامین مالی تکمیل این تصفیه خانه مورد بررسی قرار گرفته و برای آن چاره اندیشی خواهد شد.
معاون سیاستگذاری و راهبری اقتصادی وزارت امور اقتصاد و دارایی در مورد مولدسازی داراییهای دولت نیز گفت: بخشی از درآمد مولدسازی دارایی های دولت به پروژه تکمیل تصفیه خانه رشت تخصیص خواهد یافت از اینرو از استاندار و دادستان گیلان تقاضا داریم مدیران بخشی و تخصصی دستگاههای دولتی را در بخش مولدسازی فعال کنند زیرا بخشی از درآمد حاصله برای توسعه زیر ساختها در استان هزینه می شود.
وی در مورد استفاده از تسهیلات تبصره ۱۸ برای نوسازی ناوگان حمل و نقل نیز گفت: با توجه به مشکلاتی که گیلان در این حوزه با آنها روبرو است طبق قانون مربوطه (تسهیلات تبصره ۱۸) برای یک موضوع چند بار تسهیلات پرداخت نمیشود بدین منظور باید راهکارهای دیگری برای این موضوع یافت.
ماجد در خصوص پرداخت تسهیلات به شالیکوبی های استان نیز گفت: بدنبال تخصیص منابع مالی بیشتر در زنجیره تامین و تولید هستیم که امیدواریم این مهم بتواند به نوسازی دستگاههای فرسوده شالیکوبیها کمک کند.
وی ادامه داد: تصمیمات اقتصادی در خصوص استانها باید به صورت غیرمتمرکز گرفته شود و تصمیمات بر مبنای شناخت از وضعیت اقتصادی، صنعتی و کشاورزی در مورد هر استان مجزا و خاص منطقه باشد.
وی در خصوص تامین مالی احیای تالاب های استان نیز که وضعیت موجود آنها مشکلاتی برای گردشگری و سایر حوزه های اقتصادی ایجادکرده و می کند هم گفت : برای نخستین بار در نشستی با وزیر امور اقتصاد و دارایی کشور موضوع تامین مالی و توسعه پایدار با حفظ توان اکولوژیک کشور مطرح شد و در دستور کار قرار گرفت.
بوروکراسی اداری و عدم همراهی بانک ها از مسائل جدی تولید است
استاندار گیلان نیز در این نشست اظهار کرد: وزارت امور اقتصاد و دارایی متولی بازار پول و سرمایه به شمار می رود که به افزایش بهره وری، تامین کالا و تقویت عرضه کمک می کند اما متاسفانه در کشور ما بازار پول و سرمایه کمتر جدی گرفته می شود.
هادی حق شناس با بیان اینکه نسبت تسهیلات به سپرده ها در استان گیلان مطلوب نیست، گفت: اگر در این حوزه بتوانیم به عدد مطلوبی دست پیدا کنیم علاوه بر کمک به بازار پولی کشور به واقعی شدن اقتصاد نیز کمک خواهیم کرد.
استاندار گیلان یکی از مشکلات حوزه تولید در گیلان را بوروکراسی های اداری عنوان کرد و افزود: در این بخش اختلالی وجود دارد که گاه بیرونی است مانند تحریم ها و گاه ما اولویت ها را درست تشخیص نمی دهیم.
وی پیش شرط حل مشکلات را در تشخیص درست مسائل دانست و افزود : گیلان با توجه به آب و هوای مناسب پتاسیل خوبی در کشت گلخانه ای، محصولات کشاورزی، گل و گیاه و صنعت دارد؛ اگر به این بخشها درست پرداخته شود، میتوانیم در توسعه اقتصادی استان اثرگذار باشیم.
حق شناس یکی از تکالیف قانونی برنامه هفتم توسعه را ایجاد ۳۰ هزار شغل پایدار در استان اعلام و عنوان کرد: ایجاد هر شغل پایدار در استان نیازمند صرف هزینه های گزافی است که نیازمند همکاری بانکهای خصوصی و دولتی است.
وی با تاکید به رفع مشکل تصفیهخانه شهر صنعتی رشت افزود : منشا یک سوم آلودگیهای رودخانههای زرجوب و گوهر رود و نیز تالاب انزلی فاضلاب شهر صنعتی رشت است، وزارت امور اقتصاد و دارایی اعتبار تخصیص یافته از محل سهام عدالت را به سازمان خصوصیسازی برای احداث تصفیهخانه پرداخت کرده است اما افزایش سرمایه صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: استان گیلان هزار شالیکوبی دارد که نیازمند تجهیز است با مکانیزه شدن این شالیکوبیها ۲۰ درصد دیگر از برنج تولیدی استان سالم تحویل شده و از ضایعات ۱۶۰ هزار تنی این محصول جلوگیری خواهد شد.
وی تاکید کرد : سالانه ۸۰۰ هزار تن برنج در گیلان تولید میشود که ۷۰ درصد آن سالم است با مکانیزه شدن شالیکوبیها این رقم به ۹۰ درصد افزایش می یابد.
استاندار گیلان با اشاره بر ضرورت مکانیزه شدن شالیکوبیها خواستار پرداخت تسهیلات ۵۰ میلیارد ریالی به این بخش شد.
حقشناس با بیان اینکه از سن ناوگان حمل و نقل عمومی کشور ۴۰ سال میگذرد، اظهار کرد: این ناوگان فرسوده در هر کیلومتر ۴۵ لیتر مصرف سوخت دارد که با نوسازی آن میتوان ۱۵ لیتر در مصرف سوخت آنها به ازای هر کیلومتر صرفه جویی کرد.
وی بیان کرد : استان گیلان استانی کشاورزی است از اینرو باید تسهیلاتی که در قالب تبصره ۱۸ به این استان پرداخت میشود، فزونی یابد و در این رابطه به دنبال تامین مالی بخش تولید هستیم.
نظر شما