00:00
00:00
Download

ساری- ایرنا- کارخانه نساجی مازندران (یکی از سه قلوهای کارخانه های نساجی در قائمشهر) با نگاه و دیدگاه ویژه دولت چهاردهم چرخ های تولید آن با شدت بیشتر در حال چرخش است و در بازدید معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، ‌ معدن و تجارت از این واحد هم نوید روزهای خوش و حمایت از بنگاهای اقتصادی این خطه از شمال کشور احساس شد.

به گزارش ایرنا، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت امروز چهارشنبه با بازدید از بخش های مختلف کارخانه نساجی مازندران واقع در قائمشهر و گفت و گوی کارگران از روند فعالیت این واحد صنعتی که در رکورد قرار داشت، ‌مطلع شد.

ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزارت صمت به همراه تعدادی از مسوولان ارشد استانی و شهرستانی در حوزه صنعت از کارخانه نساجی مازندران که در جاده نظامی قائمشهر قرار دارد بازدید کرد و تعدادی از کارگران این واحد سخنان صریح خود را درباره وضعیت این واحد عنوان کردند.

کارگران در گفت و گو با معاون وزیر صمت گفت که کارخانه نساجی مازندران سالها است اندر خم مشکلات مالی قرار داشت و باعث شد تا رکود تولید و بازار عرضه مواجه باشیم.

آنها اظهار کردند که عدم پرداخت حقوق به کارگران برهه زمانی باعث شد تا بخشی از تجهیزات واحد دزدی و فروخته شود و این وضعیت باعث نگرانی و دلواپسی کارگران شد.

کارگران کارخانه نساجی مازندران توضیح دادند زمانی کارگران ماهانه حقوق دریافت نمی کردند و این مساله باعث فروپاشی زندگی خانوادگی برخی از آنها و اثرات و تبعات مالی منجر به عوارض اجتماعی شد.

آنها تحویل کارخانه نساجی مازندران به مجموعه حمایت از صنایع را تاثیرگذار در رفع مشکلات مجموعه عنوان و تصریح کرد: سالهایی که موضوع خصوصی سازی مطرح و این کارخانه به بخش خصوصی ناکارآمد واگذار شد بزرگترین ضربه بر پیکر این صنعت مادر کشور وارد شد.

قلب تپنده صنعت مازندران نیازمند حمایت+فیلم

کارگران کارخانه نساجی مازندران از دولت چهاردهم خواستند تا ضمن تداوم همین روند حمایتی از کارخانه در خصوص مالکیت آن نیز تدبیر ویژه اندیشیده شود و گفتند که هیچیک از کارگران این واحد نمی خواهد که به دوران بد سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۹۴ که فردی با عنوان سرمایه گذار بخش خصوصی این کارخانه را تحویل گرفت و به جای گسترش آن موجب تعدیل ۲۰۰ نفری نیرو شد.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت در این بازدید ضمن اینکه به کارگران اطمینان خاطر داد که تلاش دولت بر این است تا وضعیت باثبات این کارخانه تداوم بیابد، ‌ اظهار کرد: مجموعه دولتمردان کمک می کند که کارخانه نساجی مازندران به دوران افول گذشته بر نگردد و همچنان پر رونق فعالیت خود را ادامه دهد.

شیخ افزود:‌ زیرساخت های خوبی در این واحد صنعتی وجود دارد که برغم اینکه چندین سال است که دستگاه های این مجموعه به روزرسانی نشد، اما ظرفیت‌های خوبی را در اینجا دیدیم که با بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌ها شاهد ارتقای بیشتر محصولات و کیفیت آنها باشیم.

وی با اشاره به اینکه کارخانه نساجی مازندران به هیات حمایت از صنایع تحویل داده شد، ‌ادامه داد: از آن زمان شاهد فعالیت خوب شرکت هستیم که رضایتمندی کارگران از پرداخت حقوق و بهبود وضعیت کار گزارش شده است.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: از جمله مدیریت صنایع مازندران خواسته شد تا اهداف سال آینده این کارخانه را ترسیم کند تا هیات سه نفره که این مجموعه را اداره می‌کند در راستای اهداف ترسیم‌شده فعالیت خود را انجام بدهد.

قلب تپنده صنعت مازندران نیازمند حمایت+فیلم

یکی از اعضای هیات مدیره و مدیران اجرایی کارخانه نساجی مازندران نیز به بازدیدهای مکرر مسوولان استانی و ملی برای پیگیری امور این کارخانه اشاره و تصریح کرد: استاندار مازندران ضمن اعلام رضایت از روند فعالیت و تولید این واحد برای برگزاری جلسه گره گشایی و رشد در آینده نزدیک با حضور مسوولان امر برنامه ریزی کرد واستاندار مازندران حمایت کامل از این کارخانه را به عنوان یکی از برنامه ها و راهبردهای خود اعلام کرد.

عبدالسعید نجفی در تشریح وضعیت کارخانه نساجی مازندران در سال های گذشته اظهار کرد:‌ تا قبل از سال ۱۴۰۱ و واگذاری امانتی به "هیات حمایت از صنایع" این کارخانه با بدهی های تلمبار شده تامین اجتماعی، ‌ برق، ‌حقوق معوقه کارکنان مواجه بود.

این عضو هیات مدیره کارخانه نساجی مازندران توضیح داد:‌ در برخی مواقع برای پرداخت مطالبات و بدهی‌ها بخشی از اموال و تجهیزات آن به صورت اوراقی فروخته شد تا این کارخانه فعال باقی بماند.

وی ادامه داد:‌ در زمان حاضر پس از ورود هیات حمایت از صنایع تمامی بدهی ها و معوقات پرداخت به طوریکه بدهی ۳۰ سال مالیات بر ارزش افزوده کارخانه بدون فروختن قطعه ای پرداخت شده است و ارزش سهام فعلی واحد قابل قیاس با گذشته نیست و اوج گرفته است.

نجفی همچنین از احیای واحد رنگریزی با سرمای گذاری بیش از ۲ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۰۰ نفر به عنوان دیگر فعالیت صورت گرفته نام برد و گفت:‌ در حال حاضر حدود ۶۰۰ کارگر در بخش های مختلف کارخانه مشغول به فعالیت هستند.

وی توسعه و همچین تعیین تکلیف مالکیت را جزو مطالبات درخواستی از استاندار مازندران برای پیگیری امور کارخانه نساجی مازندران برشمرد که در جلسه آتی مطرح می شود.

از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی استان، ۴۶۱ واحد در بخش ماشین‌آلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول فعالیت هستند.

بیشترین سهم واحدهای صنعتی استان نیز متعلق به شهرستان آمل با حدود ۴۰۰ واحد صنعتی فعال است در کنار آن ۲۶ درصد صنایع فعال استان نیز در شهرستان‌های ساری، بابل و سوادکوه مستقر هستند. مازندران در حوزه اشتغال واحدهای صنعتی با استقرار چهار درصد واحدهای صنعتی کشور در این استان یازدهمین استان کشور است و ۳.۸ درصد اشتغال صنعتی را در اختیار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha