تابلوی لطفا پارک نکنید، دیگر اثر ندارد!

تهران بزرگ - ایرنا - سدمعبر مهمترین معضلی است که مردم پایتخت روزانه با آن برخورد می‌کنند، خودروهایی که روی پل، مقابل منازل و مراکز اداری و تجاری پارک شده و رانندگانی که نمی‌خواهند تابلوی لطفا پارک نکنید را ببینند، البته نه اینکه به حقوق مردم اهمیت ندهند بلکه این تخلف به این خاطر است که جای پارک پیدا نمی‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، چشم باز می‌کنیم یک خودرو روی پل مقابل خانه‌مان پارک کرده، و ناچار باید مدتی به انتظار بمانیم، بارها و بارها هنگام پارک خودرو به راننده هشدار می‌دهیم که اگر خودرواش را اینجا پارک کند حتما با پلیس تماس می‌گیریم اما این موضوع تاثیری در کار این افراد ندارد، نه تنها اثری ندارد بلکه انگار عادت کرده‌اند که با سدمعبر صدای همه را در بیاورند.

هزاران بار سدمعبر خودرو به پلیس گزارش شده، اما گویا افرادی که این کار را انجام می‌دهند دیگر پارک کردن خودرو در مسیرهای تردد مردم به عادت همیشگی شان تبدیل شده است، کاش می‌شد که این افراد را از این کار منع کرد.

طبق آخرین داده‌های آماری پلیس روزانه هشت هزار تماس برای سدمعبر خودرو با مرکز ۱۱۰ برقرار می‌شود یعنی در پایتخت این میزان تخلف سدمعبر ثبت می‌شود که داد همه را درآورده است.

پلیس راهور برای سدمعبر با وسایل نقلیه جریمه در نظر گرفته است، هر نوع توقف منجر به سدمعبر و یا اختلال در عبور و مرور مردم پایتخت، ۹۰ هزار تومان جریمه دارد اما در سایر شهرها ۶۰ و روستاها ۳۰ هزار تومان جریمه خواهد داشت اما باید دید که این جریمه‌ها بازدارنده این نوع فعالیت است.

تابلوی لطفا پارک نکنید، دیگر اثر ندارد!

پارک کردن ممنوع

سدمعبرهای فراوان برخی رانندگان باعث شده اکنون در هر کوچه و خیابان که تردد می‌کنیم روی دیوار یا درب خانه‌ها تابلوهایی با عنوان پارک ممنوع نصب شده زیرا همه از این رفتار رانندگان خودروهای بی‌ملاحظه خسته شده‌اند اما با این وجود باز هم به تعداد زیاد دیده‌ایم جلوی همین خانه‌ها و بطور دقیق درب ورودی پارکینگ خودروها پارک می‌کنند و می‌روند.

گاهی اوقات رانندگانی که تا حدودی وجدان آنها اجازه می‌دهد با یک خودکار کمرنگ‌ شماره تلفنی را روی یک برگه زیر شیشه خودرو قرار می‌دهند اما همین موضوع هم داستان‌هایی دارد که قابل توجه است، زمانی که با این افراد تماس گرفته می‌شود تازه پس از چند بار زنگ زدن می‌گویند یک ساعت یا حتی چند ساعت دیگر برمی‌گردیم که این هم خود دردسرهای خاص خودش را دارد.

مجموع فعالیت‌های مرتبط با سدمعبر در تهران دارای مشکلاتی است که به این سادگی حل نمی‌شود یا خودرو جلوی درب پارکینگ پارک می‌شود و راننده برای چندین ساعت به این محل بر نمی‌گردد یا خودرو را به شیوه‌ای پارک می‌کنند که بخشی از درب پارکینگ را می‌گیرند و امکان خروج خودرو نیست که در این حالت‌ها همیشه رانندگان حق به جانب می‌شوند و با صداهایی بلند مدعی اند، کار داشتم اگر نه اینجا پارک نمی‌کردم!

تابلوی لطفا پارک نکنید، دیگر اثر ندارد!

آیا رانندگان این موضوع را در نظر نمی‌گیرند که افرادی که در این ساختمان‌ها زندگی می‌کنند هم ممکن است کاری همانند کار آنها داشته باشند یا خدایی نکرده فرزند یا پدر و مادر بیمار داشته باشند یا در یک لحظه برنامه‌ای برای آنها پیش می‌آید و بخواهند با خودرو سفر کنند، این موضوعات برای اینگونه رانندگان اهمیت ندارد؟ چرا باید برخی اینقدر خودخواه باشند که زندگی را به کام همه تلخ کنند.

مردم پایتخت زمان خروج از خانه با صحنه‌هایی عجیب مواجه می‌شوند، وسیله نقلیه یا موتورسیکلت‌هایی که جلوی درب پارکینگ یا پیاده‌روها پارک می‌کنند، یا دستفروشانی که بخش زیادی از خیابان‌ها را تصرف می‌کنند، انگار سدمعبر کردن یه واژه آشنا برای همه است و گوش شنوایی برای انجام ندادن این کار وجود ندارد، زندگی برای اینگونه افراد آسان است اما کار را برای مردم سخت می‌کنند. می‌توانید این گزارش را با عنوان سدمعبر در پایتخت؛ عادت یا قانون‌شکنی را مطالعه کنید.

تابلوی لطفا پارک نکنید، دیگر اثر ندارد!

روزانه هشت هزار تماس برای سدمعبر خودرو

معاون عملیات پلیس پایتخت گفت: تماس مردم با مجموعه پلیس روزانه ارزیابی می‌شود و هر روز تحلیلی از داده‌های پلیس ۱۱۰ انجام می‌شود روزانه ۴۰ هزار تماس به پلیس ۱۱۰ گزارش می‌شود، در این تماس‌ها اولین دغدغه مردم سدمعبر است و بیش از هشت هزار تماس در این زمینه بوده و مردم از مالکان خودروها به دلیل پارک کردن خودرو درب منازل خود گلایه دارند.

سردار عبدالوهاب حسنوند با اشاره به اپلیکیشن پلیس من افزود: هر شهروندی می‌تواند این اپلیکیشن را روی گوشی همراه خود نصب کند زیرا در حوزه خدمات راهور در این اپلیکیشن موضوع سدمعبر هم آمده و مردم می‌توانند در این بخش شماره خودرو را ثبت کنند و پس از آن به راننده اخطار داده می‌شود و برای مرکز ۱۱۰ نیز پیام ارسال شده و اگر پس از ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت خودرو جابجا نشد، خودرو جریمه خواهد شد.

وی با بیان اینکه معبر عمومی برای همه شهروندان است، ادامه داد: اگر فردی ممانعت کند تخلف انجام داده و باید به مرجع قضایی ارجاع داده شود پس مردم با ۱۱۰ تماس بگیرند چون نیاز است مامور انتظامی در محل حاضر شود تا تنش بین این افراد پیش نیاید.

سردار حسنوند اضافه کرد: نباید یک عده افراد سودجو معبر عمومی را به افراد بفروشند زیرا این یک نوع تخلف است و پلیس با آن برخورد می‌کند.

به گفته وی، چند سال پیش قانون نبود و برای ساماندهی حوزه شهر با ساختار منسجمی این اقدام انجام شد و با تدوین قانون، اکنون این اقدام تخلف است و با آنها برخورد می‌شود.

تابلوی لطفا پارک نکنید، دیگر اثر ندارد!
عکس آرشیوی است

قانون درباره سدمعبر چه می‌گوید

برابر ماده ۱۶۳ آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی، توقف در پیاده‌روها و گذرگاه‌های پیاده، توقف در ورودی و خروجی اتومبیل‌رو ساختمان‌ها، مقابل مراکز ۱۱۰، ۱۱۵، ۱۲۵ و مراکز فوریت‌ها، در ۱۵ متری شیرهای آب آتش‌نشانی و شیرهای منصوب به این موضوع، در ۱۵ متری چراغ‌های راهنمایی و رانندگی ممنوع است.

در بند ۱۱ ماده ۱۶۳ آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی به صراحت بیان شده که در خیابان‌هایی که پیاده‌رو آنها قابل عبور نبوده و پیاده‌ها مجبور هستند از سطح سواره‌رو عبور کنند حتی اگر آنجا تابلوی مطلقا ممنوع نداشته باشد هیچ خودرویی حق توقف در آن محل را ندارد یعنی آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی محل را امن می‌کند که سد معبر نباید انجام شود تا عابر پیاده بتواند از آن بخش استفاده کند.

همه این موضوعات نشان می‌دهد که با وجود داشتن قوانین مربوط به سدمعبر و تماس‌هایی در حدود هشت هزار به صورت روزانه با پلیس درباره سدمعبر آیا مسیری فراهم می‌شود که رانندگان دیگر به پارک خودروی خود مقابل واحدهای مسکونی، تجاری و دیگر ورودی‌های ساختمان‌ها اقدام نکنند.

چنین شرایطی نیاز به عوامل بازدارنده‌ای برای ممانعت از پارک خودرو مقابل همه ورودی‌های ساختمان‌های مختلف در پایتخت نیاز دارد شاید با جریمه بیشتر این خودروها بتوان برخی از مشکلات مردم در بخش سدمعبر را کمتر کرد و گوشی شنوا برای رانندگان بی‌احتیاط در این زمینه وجود داشته باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha