علیرضا شورورزی در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا از تلاوت قرآن به عنوان نخستین مرحله برای شروع انس با قرآن و زندگی کردن با آیات الهی یاد کرد و گفت: کسی که قرآن را بر روی طاقچه قرار دهد و سالیانی هم از آن بگذرد و توجهی به آن نداشته باشد، باید بداند که قرآنی نمیشود ولی کسی که ملزم شود حتی روزی یک آیه بخواند، در نهایت با کلام خدا انس خواهد گرفت.
وی افزود: در روایات نیز آمده است یکی از ویژگیهای مومن این است که روزی ۵۰ آیه تلاوت کند و این روایت در واقع یک دستور العمل است که اگر ۵۰ آیه تلاوت کنید، نور قرآن در دل انسان نهادینه میشود و طبیعی است که هر تلاوتگری پس از قرائت آیات، احساس دلنشینی و آرامشی با آیه پیدا میکند که در قرآن نیز آمده است که دل انسان با ذکر الهی آرامش می گیرد.
این حافظ قرآن اضافه کرد: جریان آیات الهی در زندگی انسان راه های مختلفی دارد ولی مهمترین نکته ای که در عملیاتی کردن مفاهیم قرآن وجود دارد، این است که از کلیدواژه های قرآن استفاده کنیم و طرح زندگی با آیه ها نیز در این راستا راه اندازی شده است.
وی با اشاره به جزییات طرح زندگی با آیه ها گفت: در این طرح ۱۵ آیه از سوی اساتید مطرح شده و هنگامی که هر آیه خوانده می شود، یک حلقه وصلی میان قرآن و زندگی روزمره ایجاد می شود. مثلا وقتی آیه «لتجدن اشد الناس عداوة للذین امنوا» را می خوانیم، متوجه می شویم که یهودیان زمان پیامبر، کسانی بودند که شدیدترین دشمنی ها را با مسلمانان داشتند.
مربی حفظ قرآن در مجموعه مرکز قرآن و حدیث کریمه اهل بیت(س) اضافه کرد: اگر چه این آیه ۱۴ قرن پیش نازل شده ولی امروز هم می توانیم تبلور آن را در غزه و لبنان ببینیم و رژیم صهیونیستی، نماد استکبار و قدرت طلبی است و اگرچه جمعیت کمی دارند ولی قدرت های بزرگ در دست اسرائیل است و استکبار آن ها مانع پیشرفت دولت های الهی شده است.
شورورزی ادامه داد: موضوع تدبر در آیات قرآن را می توان در بحث مفاهیم دنبال کرد و حجت الاسلام محمدعلی رضایی اصفهانی در کتابی ۱۸ مرحله را برای انس با قرآن بیان کرده که مرحله اول آن روخوانی و آخرین مرحله آن، تفسیر قرآن است. لذا در مرحله تدبر باید گام های مختلف را برداریم و به این مرحله برسیم که بتوانیم معنای هر کلمه را بفهمیم و سپس توجه کنیم که قرار است این مفهوم قرآنی در کجای زندگی به کار آید.
نظر شما