یک سفر و طرح هشت ساله توسعه فرودگاه خرم‌آباد در یک قدمی افتتاح

خرم‌آباد - ایرنا - دی ماه سال ۹۲عملیات اجرایی طرح توسعه فرودگاه خرم‌آباد به منظور پذیرش هواپیماهای پهن پیکر و اعزام سالانه ۱۰ هزار زائر لرستانی خانه خدا آغاز شد اما با گذشت هشت سال همچنان طرحی نیمه تمام و نافرجام است.

به گزارش ایرنا عملیات اجرایی طرح توسعه فرودگاه خرم‌آباد سال ۹۲ با  برآورد اعتبار ۵۲ میلیارد تومانی و حضور مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور آغاز و اعلام شد بیش از ۱۰ هزار زائر لرستانی خانه خدا بزودی از این فرودگاه عازم می شوند اما طرح در مقاطعی تعطیل شد و امروز پس از گذشت هشت سال با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی در انتظار روبان قرمز افتتاح است.

در آن زمان عنوان شد طرح مطالعاتی توسعه باند، تجهیز فرودگاه و تامین امکانات موردنیاز برای پرواز هواپیماهای بزرگ و پهن پیکر دراین فرودگاه درحال انجام است، طرحی که شامل اجرای عملیات توسعه پهنای باند فرودگاه و همچنین پی سی ان ( مقاومت فشاری باند)، پایانه و پاویون مناسب و مجهز برای فرودگاه خرم آباد است.

محمد رسولی نژاد مدیرعامل وقت شرکت فرودگاههای کشور در مراسم آغاز بکار این طرح اظهار داشت: با توجه به مطالبه دیرین مردم و پیگیری مسوولان لرستان برای فراهم آمدن امکان پرواز حجاج از طریق این فرودگاه، باند پرواز فرودگاه خرم آباد به میزان ۳۰۰ متر توسعه می یابد.

قول و قرارها آنچنان لجام گسیخته پیش می رفت تا جایی که وعده هایی نیز برای افزایش پروازها در زمینه گردشگری زیارتی به مقاصد مشهد، نجف و حتی دمشق در فرودگاه خرم آباد به مردم داده شد.

فرودگاهی که با سابقه بیش از ۷۰ سال از مجموع ۵۴ فرودگاه فعال جزو ۱۶ فرودگاه برتر و مجهز به دستگاه پیشرفته فرود اتوماتیک است همچنان در گیرودار اجرای این طرح بود و مسوولان هر یک آماری از پیشرفت فیزیکی آن می دادند.

در این مدت ده ها مسوول و مدیر کشوری آمدند از طرح توسعه فرودگاه خرم آباد بازدید کردند و با ابراز رضایت از این طرح و امیدواری برای افتتاح هرچه زودتر آن، وعده پرواز حجاج از خرم آباد را بیش از پیش در دل مردم زنده کردند، وعده ای که قرار بود ۲ سال پس از آغاز عملیات میدانی به ثمر بنشیند اما اکنون هشت سال از آن کلنگ زنی می گذرد و خبری از اتمام طرح نیست.

رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی نیز پنجشنبه ۱۸ آذر امسال که در قالب بازدید استانی هیات دولت به لرستان سفر کرده بود پس از بازدید از طرح توسعه فرودگاه خرم آباد این نوید را داد که تا دهه فجر امسال تکمیل و بهره برداری می شود.

طرح ۸۵ میلیارد تومانی توسعه فرودگاه خرم آباد به ارزش ۲۷۰ میلیارد تومان

مدیر فرودگاه شهدای خرم آباد گفت: طرح توسعه این فرودگاه برای ارتقای ایمنی و امکان برقراری پرواز انواع مختلف هواپیما انجام گرفته است و شرکت های هواپیمایی حضور خود را در فرودگاه بر مبنای تعداد مسافر، مقصد، مسافت و سایر بهره برداری های جانبی تعریف می کنند.

"علی کاملی" با تاکید بر اینکه فرودگاه خرم آباد هیچ محدودیتی برای پذیرش پروازها ندارد اظهار داشت: برقراری پروازها از جمله حج و عتبات عالیات در حوزه اختیارات و وظایف فرودگاه نیست و رایزنی ها باید از طریق استانداری و سازمان حج و زیارت انجام شود.

وی ادامه داد: ۸۵ میلیارد تومان برای طرح توسعه فرودگاه خرم آباد از طرف شرکت فرودگاه های کشور و استان لرستان هزینه و ۳۲ میلیارد تومان مطالبات قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) نیز پرداخت شده است.

وی افزود: ارزش روز اجرای این طرح اکنون به ۲۷۰ میلیارد تومان می رسد و با توجه به اقدامات صورت گرفته، فرودگاه خرم آباد می تواند پذیرای انواع مختلف هواپیما به مقاصد مختلف باشد.

امکان برقراری پروازهای خارجی در فرودگاه خرم‌آباد

مدیر فرودگاه خرم آباد همچنین گفت: این فرودگاه دارای مجوز مرز خارجی است و امکان برقراری پروازهای خارجی را دارد.

کاملی بیان کرد: طرح فرودگاه خرم آباد در ابتدا طرحی ملی بود که سپس در قالب استانی پیگیری و به شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران منتقل شد.

وی اظهار داشت: بهسازی ترمینال و محوطه فرودگاه در فاز نخست، سال گذشته با اعتبار پنج میلیارد تومان آغاز شد و تاکنون حدود ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و روشنایی باند نیز  با ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است.

وی عنوان کرد: گیرنده و فرستنده های ساختمان فرودگاه در حال نصب است و دیوارهای حفاظتی تخریب شده از سیل سال ۹۸ و حتی سال ۸۶ به طول یکهزار و ۵۰۰ متر و فنس های حفاظتی با اعتبار ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان انجام شده است.

کاملی با بیان اینکه دوربین های پایش تصویری نیز با اعتبار سه میلیارد تومان و بهسازی ابنیه فرودگاه با ۲ میلیارد تومان انجام شد افزود: ارتقای سطح ایمنی و آتشنشانی فرودگاه با اعتبار ۹ میلیارد تومان صورت گرفته است.

امکان برقراری سه پرواز روزانه در مسیر تهران

مدیر فرودگاه خرم آباد همچنین اظهار داشت: امکان حداقل روزانه سه پرواز مسافری به تهران از طریق این فرودگاه امکان پذیر است.

کاملی تصریح کرد: تمام تجهیزات فرودگاه های اهواز و اصفهان در خرم آباد نیز وجود دارد اما با توجه به اینکه به بحث گردشگری در لرستان توجه چندانی نشده است هنوز بسیاری از شرکت های هواپیمایی به حضور در استان ترغیب نشده اند.

وی افزود: لرستان استانی سرسبزی با مواهب طبیعی بسیار زیاد است و امکان حمل و نقل هوایی کوچک در آن وجود دارد بنابراین فرودگاه از سرمایه گذاریبخش خصوصی در راستای گردشگری هوایی استقبال می کند.

۲۲ بهمن وعده نهایی دولت تازه برای اتمام طرحی هشت ساله

مدیر فرودگاه خرم آباد ادامه داد: با توجه به بازدید رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی از طرح توسعه فرودگاه در جریان سفر دولت به لرستان و صدور دستورات لازم برای تسریع در روند اجرا، طرح همزمان با دهه فجر امسال بهره برداری خواهد شد.

کاملی گفت: هم اکنون ۱۰ پرواز در هفته به مقصد تهران و مشهد در فرودگاه خرم آباد انجام می‌شو و بنابر پیش بینی های صورت گرفته، از بهمن ماه امسال تعداد پروازهای این فرودگاه افزایش خواهد داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha